Haberler

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün, İl Genel Meclisini Ziyaret Etti

Üstün: "Gümüşhane İl Genel Meclisi uyum ve ahengiyle Türkiye'ye örnek bir meclistir"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti.

İl Genel Meclisinin bugün başlayan ve beş gün sürecek aralık ayı toplantılarının ilkine katılan Üstün, Gümüşhane İl Genel Meclisinin uyum ve ahengiyle Türkiye'ye örnek bir meclis olduğunu söyledi.

Gümüşhane ölçeğindeki illerde hizmetin birinci elden iletildiği yerlerin İl Genel Meclisleri olduğunu belirten Üstün, "Vatandaşlarımız belki bize ulaşamadan sıkıntılarını size iletiyor. Onun için yaptığınız işler çok önemli. Bizler de siyasetçiler, milletvekilleri olarak elimizden geldiği kadar rutin kaynakların dışında bu ilin problemlerini çözme konusunda, köylerimizin sıkıntılarını giderme konusunda ekstra ödenekler çıkarıyoruz. Ben 4 yıldır milletvekiliyim. Yıllık gelen ödeneğin yarısına yakın ekstra kaynak aktartmışızdır Özel İdaremize. Bu yıl da yapacağız inşallah. Kürtün'den tutun da Kelkit'in, Şiran'ın birçok kangren olmuş işlerini bu yıl çözme yoluna gittik" diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Gümüşhane'ye davet ettiklerini kaydeden Üstün, daha sonra şunları söyledi:

"Aralık ayı içerisinde bir hafta sonu bir günlük programla Sayın Bakanımızı Gümüşhane'de vatandaşlarımızla, sizlerle ve yetkililerle buluşturacağız. Komisyon çalışmaları sırasında davet ettik, özellikle aralık ayı içerisinde bir hafta sonu davet ettim. Ekstra bir durum, çok yoğun bir program çıkmazsa öyle bir randevulaşmamız var. Problemlerimizi Bakanımıza aktaracağız. Sayın Bakanımız buradayken bu talepleri direkt kendisinden isteyeceğiz. Öngörüşmeleri yaptık ama Sayın Valimizle, Milletvekilimizle ve sizlerle taleplerimizi belirleyip iletirsek netice alacağımızı ümit ediyorum."

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar ise İl Özel İdaresinde hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personele çıkış verilmemesi noktasında ek kaynak için destek talebini Milletvekili Üstün'e ileterek, "Personel konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Bir diğer konu da eksik kalan işlerin tamamlanması için ek ödeneğe ihtiyacımız var. Plan Bütçe komisyonunda olmanız nedeniyle bu yıl da geçmiş yıllardaki katkılarınızın artarak devamını istiyoruz" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Gümüşhane Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title