Haberler

Başbakan Davutoğlu İlk Grup Toplantısında Konuştu

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ne içerideki vesayetçilerin ne dışarıdaki işbirlikçilerinin, Türkiye'de bir daha millet iradesini tahakküm altına alacak bir ortam bulamayacağını belirtti.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, sadece iç barışı değil, bölgesel barışı da savunan, gereken her türlü adımı atmaya hazır olan, atan bir ülke varsa, onun Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu belirtti.

Ortadoğu ateş çemberi içindeyken, Balkanlar'da etnik bazı gerilimler yaşanırken, Ukrayna'da, Karadeniz'in kuzeyinde sıcak bir savaş devam ederken, Kafkaslar'da her an kırılgan ateşkes sürerken, bu ateş çemberinin ortasında bir barış adası bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, bu barış adası, bugün bir barış adasıysa bunda son 12-13 yıl içinde verdikleri mücadelenin, başta AK Parti Grubu olmak üzere gösterdiği gayretin temel katkısı bulunduğunu vurgulayarak, kimsenin bunu unutamayacağını, yok sayamayacağını söyledi. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bir gün nasıl Türkiye'de iç barış sağlanmışsa, çevre havzalarda da barış ve istikrarın sağlanması için bütün bu kardeş, halk ve toplulukların, tarihte olduğu gibi aynı şehirlerde, aynı bölgelerde, aynı beldelerde etnik, mezhebi, dini ayırım gözetmeden, yan yana yaşayabilmelerini sağlayacak barış ortamının sağlaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kim ne derse desin, bu barış yolundan geri dönmeyeceğiz. Dünya Barış Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki Türkiye, uluslararası barışın öncü ülkelerindendir, kurduğu bir çok mekanizmayla da buna katkı sağlamıştır. Gerek özgürlüğün ve güvenliğin teminat altına alınması, gerek Türkiye'deki barış ortamının çevre bölgelerde yaşanır kılınması, gerekse uluslararası sistemde gerçek bir istikrar ve barışın, adaletçi bir barışın sağlanması için AK Parti Grubu'nun da şimdi olduğu gibi bundan sonra da dimdik ayakta durması lazım. Heyecanını kaybetmeden, tarihten aldığı mirasla ilgili olarak hiçbir tereddüt taşımadan, geleceğe yürümemiz lazım."

"Gönül kırıklığı olmadan" -

Başbakan Davutoğlu, son 10 günde yaşadıklarının AK Parti hareketinin ne kadar sağlam temellere dayandığını gösterdiğini bir kez daha gösterdiğini, bundan sonra da göstermeye devam edeceğini belirtti.

Davutoğlu, ileride siyaset bilimciler, son 10-15 günde yaşananları analiz ettiğinde, kanaat önderleri bugünlere baktığında, daha sonra bu sıralarda oturacak olan milletvekillerinin bugünleri tefekkür ettiğinde, 15 günlük AK Parti kadrolarının ve özellikle AK Parti Grubu'nun sergilediği tutumu, örnek tutum olarak tarihe geçireceğini vurguladı.

15 gün içinde 2 büyük değişim yaşandığına işaret eden Davutoğlu, cumhurbaşkanı devir-teslimi ve AK Parti içinde de genel başkan devir teslimi yaşandığını anımsattı. Davutoğlu, "En ufak bir sarsıntı olmadan, en ufak bir gönül kırıklığı olmadan, en ufak bir tereddüt yaşanmadan eğer bu süreç aşılabilmişse, bundan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi, AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan olarak burada sergilediği dirayetli yönetim, onun yanında da bütün kadrolarımızın sahip olduğu derin ahlaki irfanla..." diye konuştu.

- "İki dava arkadaşı arasında" -

Davutoğlu, 10 Ağustos'ta tarihi devrim yaşadıklarını dile getirerek, ilk defa bütün tarih boyunca milletin, kendi cumhurbaşkanını, doğrudan seçimle belirlediğini anımsattı.  Davutoğlu, bir takım oyunlar, komplolar, kumpaslar, değişik cenderelerin içinden geçerek, bu büyük başarıya aziz milletin imza attığını ifade etti.

Bir başka ilkin daha yaşandığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İlk kez aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı, birbirine bu yüce makamı büyük bir onurla, uluslararası anlamda çok büyük katılımla gerçekleştirdiler. Daha önce hiçbir cumhurbaşkanlığı devri, aynı çizgiden, aynı siyasi kadrolar arasından gelen cumhurbaşkanı arasında yapılmadı. Atatürk ve İnönü, CHP'dendi. Ama Atatürk vefat ettikten sonra, bir çok çalkantıdan sonra İnönü cumhurbaşkanlığına gelebildi. İlk kez, Çankaya Köşkü, onurla, bir cumhurbaşkanının diğer cumhurbaşkanına bu yüce bayrağı teslim etmesine şahitlik etti.

Yemek sırasında, yanımda oturan dost bir ülkenin cumhurbaşkanı, 'Türkiye'nin Afrika'da bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum' dedi. Yemek masasının etrafında çok sayıda Afrikalı, Latin Amerikalı, Asyalı lider var. Dedim ki; işte bu küresel toplum. Türkiye'nin küresel topluma yönelik olarak verdiği mesajların sonucu. 95 ülke ve uluslararası örgüt temsilcisi, o gün o salonda, resepsiyonda ve yemekteydi. Bununla sadece AK Parti kadroları değil, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil, bütün bir millet gurur duymalı. Çünkü ilk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar geniş katılımlı, böylesine onurlu bir törenle cumhurbaşkanlığı devir teslimi yapıldı. ve aynı çizgiden, aynı düşüncelerle hareket etmiş, iki dava arkadaşı arasında. Biz 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e geçmiş dönemde verdiği demokrasi mücadelesi dolayısıyla teşekkür ediyoruz. 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, halk desteğiyle gelen ilk cumhurbaşkanı olarak, önümüzdeki dönemde millet iradesini tecelli ettirmesi bağlamında her türlü desteği vereceğimizi ifade ediyor ve başarılar diliyorum. "

"Kaya gibi sağlam durmasaydı" -

Davutoğlu, 2007'de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanılanları bildiklerini belirterek, eğer o gün AK Parti kadroları, AK Parti Grubu kaya gibi sağlam durmasaydı, bugün bu sonucu alamayacaklarını kaydetti.

E-muhtıralar verildiğini, dolaylı, doğrudan tehditler edildiğini, hatta aralarından bazılarının dahil, bunları uyarak, safları terk ettiklerini belirten Davutoğlu, "Ama AK Parti, kadronun omurgası, miğferi olarak dimdik durdu. Herkes şunu bilsin ki bundan sonra hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım bu dik duruşumuz değişmeyecek. Ne içerideki vesayetçiler ne dışarıdaki onların işbirlikçileri, Türkiye'de bir daha millet iradesini tahakküm altına alacak bir ortam bulamayacaklar" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'de bir ilk yaşandığını, bir iktidar partisi içinde genel başkanlığın, hiçbir tartışma, çatışma, fraksiyon mücadelesi olmadan gerçekleştiğini dile getirdi.

Turgut Özal, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yaşanan tartışmalara işaret eden Davutoğlu, "Bizde aksine tam bir birlik ve beraberlik içinde bu süreç tamamlandı. Bu sürecin her biri, kendi doğası içinde tamamlandı. Hiçbir olağanüstülük olmadan. Kongremizin adı olağanüstü kongreydi. Bir  çok vasıfları olağanüstüydü, oradaki atmosfer, katılım, hatta sıcağı, terlemesi bile olağanüstüydü. Ama sürecin kendi içinde hiç olağanüstülük yaşanmadı. İstişare süreci sağlıklı oldu. Bütün kademelerimiz, MYK, MKYK, grubumuz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, gençlik, kadın kollarımız, belediye başkanlarımız, hepsi istişare sürecine katıldı" dedi.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Karadeniz Ak Parti Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title