Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Konya'da İlçe Mitinglerine Katıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Konya’da partisinin düzenlediği Çumra ve Karapınar ilçe mitinglerine katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Konya'da partisinin düzenlediği Çumra ve Karapınar ilçe mitinglerine katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Bozkır ilçesindeki mitingin ardından Çumra ilçesine geçerek burada vatandaşlara seslendi. Çumra'daki mitinge AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu ve Mustafa Akış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Halil Etyemez, Rüveyde Gülseren Işık, Mustafa Kaya ve Ziya Altunyaldız, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ünal, AK Parti'nin 13 yılda yaptığı icraatları anlatarak, "Türkiye'nin petrolü, doğal gazı, yer altı zenginliğimiz de yok. Bu nasıl oldu peki? Biz iktidara geldiğimizde devletin bütçesinin yüzde 44'ü faize gidiyordu. Kalanla da devlet yatırım mı yapsın, personel maaşını mı ödesin? Devlet personel parasını ödeyemez para basardı. Hatta Tansu Çiller, Milli Piyango vermeyi teklif etmişti. Niye? Çünkü kaynak yok. Türkiye 70 cente muhtaç hale gelmişti. Şu anda devlet bütçesinin yüzde 44'ü değil sadece yüzde 11'i faize gidiyor. Bunu daha da aşağı çekeceğiz. Bu sayede devletin cebinde 1 trilyon 200 milyon para kaldı. Bu para eğitim, sağlık hizmeti oldu, yol oldu, çocuklarımıza kitap oldu, tablet bilgisayar oldu" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, EMEKLİYE ŞU KADAR VERECEĞİM DİYOR, ÖNCE BATIRDIĞI SSK'NIN HESABINI VERSİN"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, konuşmasının devamında İsmet İnönü ile ilgili bir anıyı anlatarak, "İhtiyarın bir tanesi kalabalığı yararak İsmet Paşa'ya ulaşmış ve demiş ki, 'Geldin mi gıtlık guşum geldin mi' demiş. CHP bu millete kıtlıktan başka ne yaşattı Allah aşkına? Biz mazot kuyruklarını, tüp kuyruklarını, yağ, pirinç kuyruklarını unuttuk mu? Gençler hatırlamaz. Tüp kuyruğuna girerdik. Kılıçdaroğlu, diyor ki, 'ben emekliye şunu vereceğim, bunu vereceğim.' Emekli kardeşlerim, bunu şöyle anlayın, 'emeklinin maaşına göz diktim' diyor. Eğer bunlar bir şey vereceğim diyorlarsa bilin ki göz dikmişlerdir" diye konuştu.

Ünal konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Biz geldiğimizde emekli maaşı ne kadardı? 342 liraydı. Şimdi bin 52 lira yaptık. Yeter mi? Yetmez, inşallah daha da artıracağız. Türkiye büyüdükçe, biz işçimizin de, emeklimizin de, memurumuzun da ekmeğini büyütüyoruz. Fakat bunlar yıllarca bizim ekmeğimize göz dikmediler mi? Ekmeğimizi elimizden almadılar mı? Ekmeğimizi karneye bağlamadılar mı? Bu ülkede ekmeği karneyle dağıttılar karneyle. Şimdi bunlar gelmiş, 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, sen önce batırdığın SSK'nın hesabını ver."

Mitingin ardından Mahir Ünal, Çumra Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı. Açılışın ardından Karapınar'da partisinin düzenlediği mitinge katılan Ünal, mitingin ardından Karapınar Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahir Ünal Karapınar Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title