Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, AP'nin Kararını Değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 1915 olaylarına dair kanun tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Biz bu konuda kararı araştırmacılar, bilim adamları ve tarihçiler versin derken Avrupa Parlamentosu’nun kalkıp kendisini tarihçilerin ve araştırmacıların yerine koyarak aldığı kararının şekli de, içeriği de, amacı da, hedefi de bellidir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarına dair kanun tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Biz bu konuda kararı araştırmacılar, bilim adamları ve tarihçiler versin derken Avrupa Parlamentosu'nun kalkıp kendisini tarihçilerin ve araştırmacıların yerine koyarak aldığı kararının şekli de, içeriği de, amacı da, hedefi de bellidir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarına dair kanun tasarısını kabul etmesine ilişkin sorusuna Ünal, "Biz bu konuda kararı araştırmacılar, bilim adamları ve tarihçiler versin derken Avrupa Parlamentosu'nun kalkıp kendisini tarihçilerin ve araştırmacıların yerine koyarak aldığı kararının şekli de, içeriği de, amacı da, hedefi de bellidir. Papa'nın yaptığı açıklamayla Avrupa Parlamentosu'nun aldığı karar arasında doğrudan bir bağlantı görüyoruz. İçeride alınan bu kararın hangi amaçla hangi siyasi angajmanlarla kullanıldığına şahit oluyorsunuz. Dolayısıyla bunun amacı da şekli de sonuçları da son derece açıktır ama bizim açımızdan bakıldığında bizim durduğumuz yer bellidir. Bu konudaki tezlerimiz bellidir. Bu konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini biz tekrar tekrar ifade ediyoruz" cevabını verdi.

TBMM'de Avrupa Parlamentosu'nun kararıyla ilgili ortak bir bildiri hazırlığının olup olmadığına ilişkin soru üzerine Ünal, "23 Nisan'da özel gündemle TBMM toplanacak. Tabi grup başkanvekilleri olarak diğer siyasi partilerin grupları olarak bu konuda bir açıklama yapılır yapılmaz onu o gün konuşuruz" dedi.

SEÇİM BEYANNAMESİ

AK Parti'nin dün açıklanan seçim beyannamesinde vatandaşlık tanımının çıkarılacağı işaretinin olduğu iddialarını cevaplayan Ünal, "Biz bugüne kadar bütün seçim beyannamelerimizde öncelikle demokratikleşme başlığı altında, normalleşme başlığı altında Türkiye'de yapılan değişimi, dönüşümü, devrimleri ve sessiz devrimleri anlattık. Çözüm sürecinin seçim beyannamesinde olmaması, çözüm sürecinin dikkate alınmadığı anlamına gelmiyor ama çözüm sürecinde süreç olarak yapılanlar ve demokratikleşme alanında yapılanlar, bizim seçim beyannamemizde geniş bir şekilde yer aldı. Özellikle Sayın Başbakanımızın 2023 toplumsal sözleşmeyle ilgili açıkladığı bölümün merkezi 'insan onurudur', çünkü bu ülkede maalesef Dersim ile başlayan daha sonra darbelerle devam eden insan onurunu zedeleyen çok şey oldu" diye konuştu.

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla vatandaşlıkla ilgili yapılan çalışmayı, özellikle Hürriyet gazetesinin ve Zaman gazetesinin 'Anayasa'dan Türklük çıkarılıyor' gibi bir manipülasyonla kamuoyunun gündemine sunması yanlıştır. Bizim orada söylediğimiz şudur; vatandaşlık her türlü etnik ve dini tanım üzerinden değil temel hak ve özgürlükler üzerinden, evrensel değerler üzerinden yapılmalıdır diyoruz. Şimdi bunu alıp siz eğer anayasadan ve toplumsal sözleşmeden Türklük çıkarılıyor gibi manipülasyona ve kara propagandaya malzeme yaparsanız, bu her şeyden önce ahlaki olmaz."

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

Başka bir gazetecinin, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'muhalefetin daha da güçlenerek Meclis'e geleceği' yönünde açıklamalar yapmıştı, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Ünal, "Sayın 11. Cumhurbaşkanımız kurucular arasında yer alan Sayın Abdullah Gül'ün tabi ki bir siyasi değerlendirme yapması son derece normaldir. Sayın Cumhurbaşkanımızın mülahazasıdır, dolayısıyla bunun üzerinden spekülasyona, manipülasyona gerek olmadığını görüyorum" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Gül Mahir Ünal Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title