Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Devlet adamlığı ahlakı ve siyaset ahlakı çok başka bir şeydir.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Devlet adamlığı ahlakı ve siyaset ahlakı çok başka bir şeydir. Devlet ahlakı şunu gerektirir. Bu milletin yüzde 52 oy verdiği Cumhurbaşkanına saygı duymayı gerektirir. Siyasi ahlak, yüzde 41 oy almış bir siyasi partiyle ilgili konuşurken saygılı olmayı gerektirir" dedi.

Ünal, partisinin Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçmişte milletin umut bağladığı liderlerin soldurulduğunu ama bu defa böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın yaptığı hain saldırıları kınamayan siyasi partilerin AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırdıklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Hangi hakla yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmiş olan Tayyip Erdoğan'a 'Bilal'i ver iktidarı al' diyorsun. İktidar senin mi? İktidar dağıtıyorsun. Bugün 'Bilal'i ver iktidarı al' diyen yarın şuna hazırlanıyor. 'Tayyip Erdoğan'ı ver iktidarı al' diyecekler. Böyle bir şey yok. İktidar da karar da milletindir. Kimse bu milletin aklıyla, irfanıyla ve ferasetiyle alay etmeye kalkışmasın. Bu millete saygı duyduğunu söyleyeceksin. Bu milletin yüzde 52'sinin onayladığı Cumhurbaşkanına her türlü hakareti edeceksin. Bakın, devlet adamlığı ahlakı ve siyaset ahlakı çok başka bir şeydir. Devlet ahlakı şunu gerektirir. Bu milletin yüzde 52 oy verdiği Cumhurbaşkanına saygı duymayı gerektirir. Siyasi ahlak, yüzde 41 oy almış bir siyasi partiyle ilgili konuşurken saygılı olmayı gerektirir."

Ünal, MHP, CHP ve HDP'nin PKK, DAEŞ ve bölgede çıkarları bulunan tüm uluslararası başkentler ile medya organlarının hep beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye saldırdığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu birbirine benzemeyen hepsi aynı yelpazede yer almış ve ortak hedef olarak Erdoğan'ı 12'ye hedefe koymuş. Adamların sizce amacı nedir? Her birinin birbirinden farklı ama bir noktada örtüşen bir amaçları var. Erdoğan'sız bir Türkiye çünkü Erdoğan'sız bir Türkiye yönetilebilir hükmedilebilir ve diz çöktürülebilir bir Türkiye olacak. Bunlar medya patronlarının pijama ile Başbakan karşıladığı günlerin geri gelmesini istiyorlar. Bunlar bankaların içinin boşaltıldığı ve siyaset dışı aktörlerin kendi iktidarlarını siyasetin dışında kurduğu ve siyasetin dizayn edildiği eski günlerin geri gelmesi istiyorlar."

"Duy ey baharı bağrında taşıyan çiçek inanır olmuştum artık solmayacağına" dizelerini okuyan Ünal, "Bizim baharı barında taşıyan çiçeklerimiz vardı, her seferinde onların solmayacağına inandık. Turgut Özal ile umutlandık soldurdular. Erbakan ile umutlandık soldurdular ama bir defa daha çiçeğimizin umudumuzun solmasına izin vermeyeceğiz. Erdoğan'ın şahsında tecelli eden bu millet iradesini diz çöktürürsek artık bunlar öğrenilmiş çaresizlik içerisinde diz çökerler diye düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise ülkenin kritik günlerden geçtiğini anımsatarak, Türkiye'nin haksızlıklara karşı durduğunu, tüm mazlumların umudu ve Ortadoğu'nun istikrar merkezi olduğunu, bu nedenle terör örgütlerinin oluşan istikrar ve huzuru bozmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet İlker Çitil, Veysi Kaynak ile belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mahir Ünal Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title