Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Seçim sürecinde maalesef bölgede demokratik siyasete yakışmayan ve tehdidin, baskının olduğu ve insanların bu tehditten ve baskıdan dolayı oldukça muzdarip olduklarını gördük" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Seçim sürecinde maalesef bölgede demokratik siyasete yakışmayan ve tehdidin, baskının olduğu ve insanların bu tehditten ve baskıdan dolayı oldukça muzdarip olduklarını gördük" dedi.

Partisinin il başkanlığınca sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve parti yöneticilerine yönelik bir otelde düzenlenen iftar programında konuşan Ünal, seçim sonrası genel olarak durum değerlendirmesi yapmak ve sahadaki durumu görmek için Türkiye'nin 81 ilindeki sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve toplumun farklı birleşenleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

"Seçim sürecinde maalesef bölgede demokratik siyasete yakışmayan ve tehdidin, baskının olduğu ve insanların bu tehditten ve baskıdan dolayı oldukça muzdarip olduklarını gördük" diyen Ünal, şöyle konuştu:

"Tabi ki bölgede kamu düzenini gerekli şekilde devletimiz sağlıyor. Ama maalesef birileri bir şekilde insanları tehdit etmeye, insanlar sandığa gittiklerinde iradelerinin sandıkta tecelli etmesine müdahale ettikleri bölgede aşikar bir şekilde ortaya çıkıyor. Ama 13 yıldan beri devam eden ve AK Parti olarak Türkiye'yi geleceğe taşımak, Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için verdiğimiz mücadele devam ediyor."

"Çarşamba günü tezkere görüşmesi yapacağız"

Ünal, seçimde yüzde 41 oranında oy aldıklarını, AK Parti olarak en yakın rakibine yüzde 16 oranında bir fark attığını anımsatarak, seçmenin hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermediğine işaret etti.

Salı günü TBMM'de grubu bulunan diğer siyasi partilerle bir danışma kurulu toplantısının yapılacağını dile getiren Ünal, divanın oluşumuna dönük bir çalışma yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Çarşamba günü biz muhtemelen tezkere görüşmesi yapacağız ve divanın oluşumundan sonra da muhtemelen Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini sayın Başbakanımıza tevdi edecek. Hükümetimiz işinin başında, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte herhangi bir belirsizlik ya da istikrarsızlık yaşamaması için biz üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz. Türkiye'nin önü açık, Türkiye kendi hedeflerine yürüyor. Siyaset kurumu da sandıkta tecelli eden iradeye saygılı bir şekilde sorumluluklarını yerine getirecektir."

Öte yandan, Ünal, iftar öncesi AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve parti yönetimi ile Tillo ilçesini ziyaret ederek, Tillo Ulu Camii, İbrahim Hakkı Hazretleri Müzesi ve İsmail Fakirullah hazretleri türbesini ziyaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mahir Ünal Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title