Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Selahatin Demirtaş'ı, çiçek çocuk, cici çocuk gibi popstar edasıyla süslüyorlar. O özgürlükçü barışçı Selahattin Demirtaş, niye bugün kadar bir kez Kandil'e terör örgütüne dönüp de 'bu baskıyı yapmayın bu ölümler yanlış' demedi" dedi.

Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada,  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Hakkari Havaalanı'nın yapılmasını engellemeyin, bölgeye yatırım yapan iş adamlarını haraca bağlamak için baskı altına almayın, iş makinelerini yakmayın" diyemeyen Demirtaş'ın belli gruplarca süslendiğini iddia etti.

"HDP barajı aşamazsa Türkiye'de kriz olur" denildiğini anımsatan Mahir Ünal, bunun doğru olmadığını, demokratik siyasetin gereğinin yerine getirileceğini, geçmişte MHP ve DYP barajı aşamadığında ne olduysa, onun yaşanacağını kaydetti.

HDP'lilerin de "Biz barajı aşamazsak kriz olur kaos olur. 6-8 Ekim olayları olur" ifadeleriyle apaçık tehdit ve şantaj yaptığını savunan Mahir Ünal, şu anki haliyle HDP'nin barajı aşarsa siyaseti terörize edeceğini belirtti.

Ünal,  "Bunu nereden biliyoruz. Söylemlerinden biliyoruz. Eğer HDP demokratik siyasetten yana tavrını alıp örgüte, Kandile'e silaha ve şiddete karşı bir mesafe koymazsa, Selahattin  Demirtaş'ın 'kardeşim dağda insanlık onurunu koruyor' diyorsa eğer HDP'nin milletvekili adayı Meral Daniş 'DHKP-C'ye teşekkür ediyorum' diyorsa bunlar yarın meclise girdiklerinde terörü meşrulaştıracaklardır, siyaseti terörize edeceklerdir" diye konuştu.

Silahın olmadığı, demokratik siyasetin egemen kılındığı bir siyaset istediklerini, bu haliyle HDP'nin barajı geçmesini istemediklerini vurgulayan Ünal, "DHKP-C ve PKK'nın meşrulaştırıldığı bir siyaset istemiyoruz" dedi.

Yüzde 10'luk seçim barajına ilişkin de değerlendirmede bulunan Mahir Ünal, "Barajı niye kaldırmadınız" eleştirileriyle karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

AK Parti olarak barajı kendilerinin koymadığını, parti olarak barajları yıka yıka geldiklerini, barajı kaldırmak için de 3 teklif getirdiklerini, tekliflere cevap bile verilmediğini aktaran Ünal, "O yüzden kimse kalkıp da 'bu demokratik değil' falan demesin" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu, tabanını kışkırtmak için yalan söylüyor"

HDP'nin bölgede özellikle paralel devlet yapılanmasıyla birlikte sandık güvenliğine dönük bir takım iş birliğine gittiğine dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Sandık güvenliğinde zaaf oluşturacak, seçim hilelerine dönük planlar programlar yaparken hiç kimse bizi sandık güvenliği ve seçim hilesiyle suçlamasın. Kemal Kılıçdaroğlu, 'HDP bölgede sandıkların güvenliğini sağlar. Her sandık başına bir tane silahlı adam yerleştirir halleder' diyor. Bu bir kere devletle, devletin ciddiyetiyle alay etmektir. Askerle emniyet güçleriyle alay etmektir. Devlet her köyde her ilde ilçede sandık güvenliğini sağlar. Bunlar devletin meşruiyetini de tartışmaya açıyorlar. 'AKP'nin askeri, polisi ve sandık başkanı' diyorlar."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bütün sandık başkanları Memur-Sen üyelerinden seçiliyor" sözlerini hatırlatan Ünal, sandık başkanlarına yönelik çok acı bir yalan söylendiğini, resmen insanları kandırmak istediklerini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun bu yalanlarını tabanını kışkırtmak için söylediğine dikkat çeken Ünal, "Sandığın seçimin meşruiyetini ortadan kaldırmak için yalan söylüyor. Kendi tabanı diyecek ki 'bütün sandık başkanları zaten belli bir sendikadan seçilmişti zaten bunlarda seçim güvenliğini tehlikeye düşürdüler' diyecekler. Bu ihanettir. Bu Türkiye'nin demokrasisine, gelişmişliğine ve seçim güvenliğine ihanettir" değerlendirmesinde bulundu.

Mahir Ünal, Türkiye'yi yurt dışına giderek şikayet eden, Türkiye'nin polisine, askerine, sistemine ve demokrasisine, seçmenine hakaret ederek, "iktidar olmak istiyorum" demenin doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Mahir Ünal Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title