Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "60 gün içerisinde sürecin evet diyenlerin lehine olacağını, her gün evet oylarının artacağını ve şimdiye kadarki referandumlar içerisinde en fazla evet oyu alacağını düşünüyorum.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "60 gün içerisinde sürecin evet diyenlerin lehine olacağını, her gün evet oylarının artacağını ve şimdiye kadarki referandumlar içerisinde en fazla evet oyu alacağını düşünüyorum." dedi.

Turan, düzenlediği basın ile sohbet toplantısında, Meclisin bu hafta rekor kırdığını, 3 günde 51 uluslararası sözleşmeye ilişkin tasarıyı yasalaştırdığını belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda haftaya, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen "Torba kanun teklifinin" görüşüleceğini bildiren Turan, teklifin hemen her maddesinin toplumu yakından ilgilendirdiğini, piyasayı canlandıran, esnafı mutlu eden bir teklif olduğunu ifade etti.

Teklifteki bazı düzenlemeler hakkında bilgi veren Bülent Turan, genel sağlık sigortası prim borçlarının yeniden yapılandırılacağını kaydetti.

Turan, "Yapılan denetimlerde sigortasız işçi çalıştıranlara ciddi yaptırımlar vardı. Bir yıl teşviklerden yararlanamıyorlardı. Şimdi bu ilk tespitte bir aya indiriliyor, ikincisinde artırılıyor." diye konuştu.

Bülent Turan, teklifle vergisini düzenli ödeyenler için yüzde 5 vergi indirimi uygulanacağını, Ahilik Sandığı kurulacağını, sandığa üye olan esnafın iflas etmesi durumunda, o sandıktan yararlanabileceğini vurguladı.

İstifa eden AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısının sözleri

Bülent Turan, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in, yaptığı bir konuşmada, kürsünün verdiği heyecanla haddini aşan, içeriğini asla kabul edemeyecekleri büyük bir yanlış ifade kullandığını belirtti.

Bunu tasvip etmediklerini çok net olarak ifade ettiklerini vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Basına düşer düşmez, genel merkez şahsın istifasını istedi ve yanlış yaptığını deklare etti. Çok büyük bir teşkilatız ve çok büyük üye kadromuz var. Binlerce, yüzbinlerce kişi ile çalışıyoruz, hata yapan olur. Genel Merkez şahsın istifasını istedi ama bununla da yetinmedi, savcılık da soruşturma başlattı. Asla bu sözlere katılmamakla, kınamakla beraber şunu söyleme hakkımız var. AK Parti'den böyle bir yanlış yapıldığı zaman anında müdahale ediyoruz. Fakat bu söylemle ilgili CHP'den defaatle çıkış oldu. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, bir konuşmasında, 'iç savaş arifesindeyiz' diyor. Bizim üyemiz de aynı şeyi söylemiş. AK Parti Genel Merkezi ve yargı bizim üyemizle ilgili adım attı, CHP Genel Merkezi, yargı ya da basından CHP'li Biçer'e hiçbir eleştiri duydununuz mu? Duymadınız. Kemal Kılıçdaroğlu, 'kan dökmeden başkanlık sistemi gelemez' dedi. Kılıçdaroğlu'na bu söyleminden dolayı CHP'nin, yargının, basının bir tavrı oldu mu?"

Turan, "Bir konu ile ilgili evet dendiğinde, evet deme potansiyeli olanlar yanlış yaptığında haklı olarak çok büyük tepki oluyor ama hayır diyenlerin yanlış yapması halinde hiç kimse bunu gündeme getirmiyor. Hayır diyen sanatçılar, futbolcular kahraman ama evet diyeceğini açıklayan sanatçılar, futbolcular 'yalaka, kötü, satılmış' gibi çok ağır ithamlarla karşılaşabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Turan, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun, anayasa teklifinin son oylamasının yapıldığı gün, "Türk milleti 339 hainden daha büyük" diye sosyal paylaşım yaptığını ve bununla ilgili dava açtıklarını bildirdi.

Bu sözlere CHP'den kınama gelmediğini vurgulayan Turan, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'in "evet" diyeceğini açıklamasından sonra, "Saraya yalakalık yapan futbolcu, futbolcu bozuntularını tanıyın, satılmış bunlar." dediğini aktardı.

Turan, "Şimdi sen evet diyenlere satılmış, yalaka diyeceksin. Bununla ilgili tek bir CHP toplantısında bir şey söylendiğini ya da yargı mensubunun adım attığını gördünüz mü? Görmediniz. Evet diyenlerin hata yapması halinde büyük bir bedel ödettiriliyor ama hayır diyenlerin hata yapması, sert konuşması durumunda bu gündemde olmuyor. Herkesi daha sorumlu davranmaya davet ediyorum." diye konuştu.

"Anayasa Mahkemesine götürmeme kararı olumlu"

CHP'nin Anayasa değişikliği teklifini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararını olumlu karşıladıklarını ifade eden Turan, "Şimdiye kadar mahkemeye çok sayıda başvuru olmasına rağmen bu sefer başvurmaması kırılmadır. Artık Türkiye'de vesayet odakları, Meclisin başka kurumlar aracılığıyla dizayn edilmesi, bazen YÖK, bazen asker, bazen Anayasa Mahkemesi tarzı kurumlarla Meclise, millete yön vermeye kalkan CHP'nin artık buradan sonuç alamayacağını görmesi açısından önemli." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, minibüste darp edilen başörtülü kızın ailesini ziyaret etmesini önemsediklerini belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun, 411 milletvekili 'başörtüsü yasağı kalksın' dediği zaman, Anayasa Mahkemesine giden dosyanın altında grup başkanvekili olarak imzasının olduğunu biliyoruz, o imzadan bugüne gelmesini önemsiyoruz." dedi.

Yüzde 50'yi geçmek gibi bir endişelerinin olmadığını anlatan Turan, şunları söyledi:

"60 gün içerisinde, çok daha büyük oranda sürecin evet diyenlerin lehine olacağını düşünüyorum. İlk zamanlarda muhalefetin çok sert söylemlerle sürece saldırması birtakım endişeler doğurmuş ama bunun zaman içerisinde doğru olmadığını görüyor insanlar. 'Tek adam' dediler ama bütün maddelerde denge fren sistemi olduğunu gördüler. Her gün evet oylarının artacağını ve şimdiye kadarki referandumlar içerisinde en fazla evet oyu alacağını düşünüyorum. 12 Eylül referandumundan daha fazla oyla bu işin nihayete ereceğini düşünüyorum."

Çanakkale'de depremden sonra çok sayıda artçı olmayan ana deprem gerçekleştiğini kaydeden Turan, bine yakın deprem olduğunu, 500 konteyner kurulduğunu, 200 adet daha kurulacağını bildirdi.

Bülent Turan, 1998 yılında Troya'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras listesine eklendiğini, Türkiye'de 2018 yılının Troya yılı olmasını talep ettiklerini belirtti.

Bülent Turan, "OHAL referandumdan hemen önce kalkar mı?" soru üzerine, Türkiye'nin 15 Temmuzda çok ağır bir travma yaşadığını, darbe ve işgal girişimi ile karşı karşıya kaldığını ve ardından OHAL ilan edildiğini ifade etti.

"OHAL'de seçim yapılmaz" iddiasının çok sıradan olduğunu, Güneydoğu ve Doğu'da OHAL dönemlerinde 20'den fazla seçim yapıldığını anlatan Turan, OHAL'in hükümetin takdirinde bulunduğunu, süresi bittiğinde kaldıracağını bildirdi.

Bülent Turan, AK Parti ve MHP'nin referandum sürecinde illerde ve ilçelerde zaman zaman ortak toplantılar, ziyaretler ve görüşmeler yapabileceğini, ancak bunun, tüm sürecin beraber götürüleceği anlamına gelmeyeceğini kaydetti.

Turan, bu süreçte HDP ve CHP'nin birlikte görünmemeye çalıştığını savundu.

"Evet diyen de hayır diyen de bu ülkenin evladıdır." ifadesini kullanan Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, hayır diyenlere terörist demediğini, "Terör örgütleri hayır diyor." dediklerini anlattı.

"Başbakan Yıldırım'ın 15 milyon gence göndereceği mektubun masrafının" sorulması üzerine Turan, AK Parti gençlik kolları üyelerinin ev ev, mahalle mahalle dolaşarak mektupları dağıtmaya başladığını, posta yoluyla göndermediklerini vurgulayarak, "Gençlik kolları teşkilatımız 15 milyon değil, 75 milyon mektup dağıtacak kapasitede." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Turan Eren Erdem AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title