Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AMASYA AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu halk oylamasında, evet oyu yüzde 50'yi geçer mi, geçmez mi diye hiçbir endişemiz yok. Bu millet bizi 11 seçimde yalnız bırakmadı, biz millete rağmen hiçbir iş yapmadık ve hep milletle yürüdük." dedi.

AMASYA AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu halk oylamasında, evet oyu yüzde 50'yi geçer mi, geçmez mi diye hiçbir endişemiz yok. Bu millet bizi 11 seçimde yalnız bırakmadı, biz millete rağmen hiçbir iş yapmadık ve hep milletle yürüdük." dedi.

Turan, partisince 26 Haziran Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili halk oylamasını milleti geleceği adına yaptıklarını anlatan Turan, şöyle devam etti:

"Derdimiz yüzde 50 almak değil, öyle bir şey yapalım ki, ülkemize yan bakan odaklar, aldığımız oydan sonra afallasınlar ve bir daha bu ülkeye yan bakmayı gözden geçirsinler istiyoruz. Halk oylamasında yüzde 50 olmaz, 60 olsun, 70 olsun diye sokaklarda dolaşıyoruz. Daha yola yeni çıkıyoruz, şuan yüzde 50'den fazla oyumuz var ama en alt seviyedeyiz. Çünkü paketimizi daha çok anlatamadık, daha yeni başlıyoruz. Çok dolu ve kuvvetli bir metnimiz var. Bu gün iki parti olarak halk oylamasına gidiyoruz. Bu metin tek AK Partinin metni değil, AK Partinin ve MHP'nin uzlaştığı bir metin. Biz veya MHP tek başına bir metin yapsaydı farklı bir metin yapılabilirdi ama iki parti yol arkadaşlığı yaptı ve bu metini ortaya koydu. Biz dört parti uzlaşsın diye çok uğraştık ama olmadı. Bizim içi bu halk oylaması, bizim için 'evet' mi, 'hayır' mı değil, "evet"in yüzde kaç olacağıdır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'ben ülkenin geleceği için evet diyorum' dediğini hatırlatan Turan, şunları kaydetti:

"MHP'nin tabanı 'evet' diyor. Bakın iddialıyım, MHP'de 'evet' demeyen kim? MHP'de kendine bir gelecek göremeyen, hesap ve kitap içinde olanlar. Adamı kovmuşlar, kızmışlar, aday yapmamışlar, şuan ki yönetime kızdığı için başka yerde görev almaya çalışıyor. O yüzden MHP'nin tabanıyla sorunumuz yok. Hatta daha öteye gidiyorum, CHP'nin içerisinde birçok vatansever insan 'ben sizin bu eveti ne için getirdiğinizi biliyorum ve evet diyeceğim' diyor. Yanlışlıkla HDP'ye oy vermiş, kandırılmış ve onların saz çalmasına inanmış birçok kürt kökenli seçmen kardeşimiz evet diyecek bunu da biliyorum. Biz bu meseleyi AK Parti veya Tayyip Erdoğan için istiyor olsaydık hiç bu adımı atmazdık. Öyle bir dönem ki sayın Tayyip Erdoğan'ın isteyip de geçiremediğimiz hangi kanun var. Fakat mesele Tayyip Erdoğan meselesi ve AK Parti meselesi değil. Bu halk oylamasında, 'evet' oyu yüzde 50'yi geçer mi, geçmez mi diye hiçbir endişemiz yok. Bu millet bizi 11 seçimde yalnız bırakmadı, biz millete rağmen hiçbir iş yapmadık ve hep milletle yürüdük."

Toplantıya, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Turan AK Parti Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title