Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu ülkenin gündeminde yeni bir sayfa açılsın istiyoruz.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu ülkenin gündeminde yeni bir sayfa açılsın istiyoruz. Referandumla beraber Türkiye'de kavga eden cumhurbaşkanı, başbakan sistemi olmasın istiyoruz." dedi.

Turan, partisince 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tokat İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Türkiye'nin 16 Nisan'da referanduma gideceğini hatırlatan Turan, bu referandumu herhangi bir referandum olarak görmediklerini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 gün önce tüm milletvekillerini toplayarak talimat verdiğini anımsatan Turan, şöyle konuştu:

"İki gündür tüm Türkiye'de İl Danışma Meclisi Toplantıları yapılıyor. Bu ülkenin gündeminde yeni bir sayfa açılsın istiyoruz. Referandumla beraber Türkiye'de kavga eden cumhurbaşkanı, başbakan sistemi olmasın istiyoruz. Bu sistem değişikliği talebimiz asla birilerinin iddia ettiği gibi bir rejim problemi değil. Rejim adına her gün başbakanımızın söylediği gibi 'bu millet 90 sene önce yerine koymuş'. Konuşmuyoruz bile artık. Bu geride kaldı. Ana muhalefetin sayın lideri hemen her gün '140 yıllık parlamenter rejimimiz var' diyor. '100 yıldır tecrübemiz var diyor'."

Birçok liderin başkanlık sistemini savunduğunu anımsatan Turan, "Özal savunmuş, Türkeş savunmuş, Demirel savunmuş, Yazıcıoğlu savunmuş. Hatta soldan da savunan var. Bakın 15 Temmuz'u beraber yaşadık. Menderes rahmetli olduğu zaman kimse ağzını açamamış. 1980 darbesinde kimse ağzını açamamış ama 15 Temmuz'da güçlü bir siyasi lider milletine dayandı. Milleti ona sahip çıktı. Bambaşka bir tablo oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Turan AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title