Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi 18 Mart 2017 olarak açıklamasıyla ilgili olarak, köprünün Çanakkale'nin en büyük hayali olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün yapımı için, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını imzaladığını hatırlattı.

Körfez Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden sonra sıranın artık Çanakkale 1915 Köprüsü'nde olduğunu ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda Ulaştırma Bakanımızın yapmış olduğu açıklama Çanakkale'de heyecana yol açtı. Boğaz köprüsü Çanakkale'nin en büyük hayali. Proje Yüksek Planlama Kurulu kararı Başbakanımız tarafından imzalandı. Artık her şey yolunda giderse 18 Mart 2017'de Çanakkale 1915 Köprümüzün temelinin atılacağı müjdesini verebiliriz. Her fırsatta 1915 Çanakkale Köprüsü'nü dile getiren ve yakından takip eden Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Planlama Kurulu Binali Yıldırım Bülent Turan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title