Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı: "Esed Yönetimi Suriye'nin Geleceğinde Yok"

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı : "Esed yönetimi Suriye'nin geleceğinde yok"

"Amerika'nın Suriye'nin geleceğinde 'Esed artık yok' yaklaşımını da çok önemli buluyoruz"

TOKAT - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ABD'nin Suriye'de rejime ait üsse hava saldırısı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Amerika'nın Suriye'nin geleceğinde 'Esed artık yok' yaklaşımını çok önemli buluyoruz" dedi.

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile düzenlenen program AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı katılımı ile yapıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer'in konuşmasının ardından Bostancı, referandum sürecini değerlendirdi. Konuşmasında ana muhalefet partisini eleştiren Bostancı,"İnşallah 16 nisanda sadece AK Parti ve MHP için değil CHP içinde, HDP içinde hayırlı bir evet çıkmasını bekliyoruz. Bu hayırcı cephe 16 Nisandaki halk oylamasındaki anayasa değişikliklerine mi itiraz ediyor? Hayır. Zaten konuşmalarına bakarsanız maddelere falan inmezler biraz kara propagandanın ayartma ve baştan çıkartma dili ile konuşuyorlar. 18 madde ile ilgisi olmayan tamamen propaganda dili ile kampanya sürdürüyor" dedi.

Öğretmenevinden sonra Taşhan'a geçerek esnaflarla buluşan Bostancı, basın mensuplarının ABD'nin Suriye'de rejime ait üsse hava saldırısı düzenlemesine ilişkin sorularına cevap verdi. Esed yönetiminin Suriye'nin geleceğinde olmaması anlamında gelişmeler olacağını öne süren Bostancı," Suriye'ye yönelik, Esed rejimine yönelik bir harekata giriştiğini anlıyoruz. Mesele şu bu rejim sadece İdlib'de değil, 2011'den bu yana geçen süre içerisinde kendi halkına karşı inanılmaz katliamlar yapmış, büyük vahşetleri gerçekleştirmiş bir yönetim. Dolayısıyla Amerika'nın Suriye'nin geleceğinde 'Esed artık yok' yaklaşımını da çok önemli buluyoruz. Çünkü eğer Suriye'de yeniden Suriye'nin toprak bütünlüğü esaslı bir yapı kurulacaksa, geçmişi bu kadar kirli, kendi halkına karşı bu kadar vahşice davranmış bir kişinin, bir siyasi figürün orada oturması düşünülemez, hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Bu bakımdan mesele bir tarafıyla kimyasal silah kullanımı ve o çerçevede bir mukabele edilmesidir. Umut ederiz bunun arkası da gelir ve gereken cezalandırma yapılır. İkincisi de bu kirli Esed yönetiminin Suriye'nin geleceğinde olmaması meselesidir. Eminim bu yönde de gelişmeler olacaktır. Nitekim Rusya'ya baktığımızda Esed'e desteklerinin kayıtsız şartsız bir destek olmadığını söylemeleri önemli" diye konuştu.

İnsanlık düşmanı vahşet sahnelerini ortaya koyanların cezalandırılması yönünde de dünya güçleriyle dayanışma içerisinde bir politikayı takip etme anlamında Türkiye'nin bu yaklaşımına devam ettiğini ifade eden Bostancı, "Bu doğrultuda çeşitli ülkelerle yapılan görüşmeler de var biliyorsunuz. Dünya kamuoyunun eğer yeterli baskısı olur ise o zaman çıkar ilişkilerinin ötesinde bu vahşi yönetime karşı daha mesafeli bir yere çekilebilirler. Şunu unutmamak lazım. Suriye'nin içine, oradaki farklı güçlere ilişkin ülkelerin kendilerince bir takım politikaları olabilir. Ama herkes için iyi olanı, hani optimum noktada geçen, iyi olan politika Suriye'nin birliğidir. Kendi renkliliği içerisinde ortak kader ve gelecek istikametinde yeni bir siyasi yapıya kavuşmasıdır. Bunun demokrasi ile tahkim edilmesidir. Bu iç savaşın kirli izlerini taşıyan bunun müsebbibi olanların da tasfiye edilmesidir. Ümit ederiz başka ülkeler de bu çizgide buluşur. Kendileri için de, Suriye Halkı içinde iyi olanın bu olduğunu görürler" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Naci Bostancı AK Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title