Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ABD'nin Suriye'de rejime ait üsse hava saldırısı düzenlemesine ilişkin, "Amerika'nın Suriye'nin geleceğinde 'Eset artık yok' yaklaşımını çok önemli buluyoruz" dedi.

Ak Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile düzenlenen program AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı katılımı ile yapıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer'in konuşmasının ardından Bostancı, referandum sürecini değerlendirdi. Konuşmasında ana muhalefet partisini eleştiren Bostancı, "İnşallah 16 Nisan'da sadece AK Parti ve MHP için değil CHP içinde, HDP için de hayırlı bir evet çıkmasını bekliyoruz. Bu hayırcı cephe 16 Nisan'daki halk oylamasındaki anayasa değişikliklerine mi itiraz ediyor? Hayır. Zaten konuşmalarına bakarsanız maddelere falan inmezler biraz kara propagandanın ayartma ve baştan çıkartma dili ile konuşuyorlar. 18 madde ile ilgisi olmayan tamamen propaganda dili ile kampanya sürdürüyor" dedi.

Öğretmenevinden sonra Taşhan'a geçerek esnaflarla buluşan Bostancı, basın mensuplarının ABD'nin Suriye'de rejime ait üsse hava saldırısı düzenlemesine ilişkin sorularına cevap verdi. Esed yönetiminin Suriye'nin geleceğinde olmaması anlamında gelişmeler olacağını öne süren Bostancı, " Suriye'ye yönelik, Esed rejimine yönelik bir harekata giriştiğini anlıyoruz. Mesele şu bu rejim sadece İdlib'de değil, 2011'den bu yana geçen süre içerisinde kendi halkına karşı inanılmaz katliamlar yapmış, büyük vahşetleri gerçekleştirmiş bir yönetim. Dolayısıyla Amerika'nın Suriye'nin geleceğinde 'Esed artık yok' yaklaşımını da çok önemli buluyoruz. Çünkü eğer Suriye'de yeniden Suriye'nin toprak bütünlüğü esaslı bir yapı kurulacaksa, geçmişi bu kadar kirli, kendi halkına karşı bu kadar vahşice davranmış bir kişinin, bir siyasi figürün orada oturması düşünülemez, hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Bu bakımdan mesele bir tarafıyla kimyasal silah kullanımı ve o çerçevede bir mukabele edilmesidir. Umut ederiz bunun arkası da gelir ve gereken cezalandırma yapılır. İkincisi de bu kirli Esed yönetiminin Suriye'nin geleceğinde olmaması meselesidir. Eminim bu yönde de gelişmeler olacaktır. Nitekim Rusya'ya baktığımızda Esed'e desteklerinin kayıtsız şartsız bir destek olmadığını söylemeleri önemli" diye konuştu.

İnsanlık düşmanı vahşet sahnelerini ortaya koyanların cezalandırılması yönünde de dünya güçleriyle dayanışma içerisinde bir politikayı takip etme anlamında Türkiye'nin bu yaklaşımına devam ettiğini ifade eden Bostancı, "Bu doğrultuda çeşitli ülkelerle yapılan görüşmeler de var biliyorsunuz. Dünya kamuoyunun eğer yeterli baskısı olur ise o zaman çıkar ilişkilerinin ötesinde bu vahşi yönetime karşı daha mesafeli bir yere çekilebilirler. Şunu unutmamak lazım. Suriye'nin içine, oradaki farklı güçlere ilişkin ülkelerin kendilerince birtakım politikaları olabilir. Ama herkes için iyi olanı, hani optimum noktada geçen, iyi olan politika Suriye'nin birliğidir. Kendi renkliliği içerisinde ortak kader ve gelecek istikametinde yeni bir siyasi yapıya kavuşmasıdır. Bunun demokrasi ile tahkim edilmesidir. Bu iç savaşın kirli izlerini taşıyan bunun müsebbibi olanların da tasfiye edilmesidir. Ümit ederiz başka ülkeler de bu çizgide buluşur. Kendileri için de, Suriye Halkı içinde iyi olanın bu olduğunu görürler" şeklinde açıklamalarda bulundu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Naci Bostancı AK Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title