Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muş Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararıyla ilgili, "Bizim için önemli olan kredi derecelendirme kuruluşunun garabet kararları değil, Türkiye'nin makro ekonomik verilerindeki sağlamlıktır, reel piyasalardır, yatırımlardır, üretimdir, istihdamdır, ihracattır, mali disiplindir.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararıyla ilgili, "Bizim için önemli olan kredi derecelendirme kuruluşunun garabet kararları değil, Türkiye'nin makro ekonomik verilerindeki sağlamlıktır, reel piyasalardır, yatırımlardır, üretimdir, istihdamdır, ihracattır, mali disiplindir. Türkiye tüm bunlarda önemli gelişme sağlamıştır ve sağlamaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada, Moody's'in iki gün önce Türkiye ekonomisi hakkında olumlu açıklamalar yaptığına dikkati çekerek kuruluşun iki gün sonra temeli olmayan gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin tam bir çelişki olduğunu belirtti.

Moody's'in Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz şokunu tamamen atlattığını ve 15 Temmuz öncesi şartlara döndüğünü söylediğine dikkati çeken Muş, kuruluşun not düşürme kararını politik saiklerle aldığını aktardı.

Kararın ekonomik gerçeklerle bir ilişkisi olmadığını vurgulayan Muş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye yapısal reformları bir bir gerçekleştirirken, yatırımları arttırmak için teşvik paketleri açıklanırken, dünya ekonomisindeki daralmaya rağmen pozitif büyüme gerçekleştirirken, mali disiplinden en ufak taviz verilmiyorken, cari açık düşüyorken, finans sektörü güçlü yapısını koruyorken, yapılan demokratik reformlarla darbe tehdidi bertaraf ediliyorken böyle bir kararın alınması tamamen art niyetli bir yaklaşımdır."

"Türkiye'nin değil, Moody's'in notu düşmüştür"

Makro ekonomik göstergelerle bağdaşmayan gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşüren Moody's'in güvenirliğinin düştüğünü bildiren Muş, şöyle devam etti:

"Aslında Türkiye'nin değil Moody's'in notu düşmüştür. Zira bir kredi derecelendirme kuruluşu için en önemli husus güvenirliliktir. Güvenirliliğini yitiren kredi derecelendirme kuruluşunun verdiği kararın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Bizim için önemli olan kredi derecelendirme kuruluşunun garabet kararları değil, Türkiye'nin makro ekonomik verilerindeki sağlamlıktır, reel piyasalardır, yatırımlardır, üretimdir, istihdamdır, ihracattır, mali disiplindir. Türkiye tüm bunlarda önemli gelişme sağlamıştır ve sağlamaya devam etmektedir."

Türkiye ekonomisin 15 yıl önceki gibi dış kaynaklı operasyonlarla bir gecede çökecek, kırılgan bir ekonomi olmadığına işaret eden Muş, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin temelleri güçlüdür. Yani Türkiye, 2001 Türkiyesi değildir. Türkiye'ye yönelik dış kaynaklı ekonomik operasyonlar tutmaz.

Hangi kredi derecelendirme kuruluşu ne derse desin Türkiye mali disiplinden taviz vermeden, yatırımları daha da arttırarak, daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak ve daha çok istihdam sağlayarak yoluna emin adımlarla ilerleyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Muş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title