Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Kubat Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Doğan Kubat, partisinin, 7 Haziran seçimlerinde 20 milletvekili çıkarabileceği 20 ilde 100 bine yakın oy alması durumunda tek başına iktidar olabileceğini ifade ederek, "Nasip böyleymiş, olanda hayır vardır.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Doğan Kubat, partisinin, 7 Haziran seçimlerinde 20 milletvekili çıkarabileceği 20 ilde 100 bine yakın oy alması durumunda tek başına iktidar olabileceğini ifade ederek, "Nasip böyleymiş, olanda hayır vardır. Hiç sorun değil, moralimizi bozmaya gerek yok" dedi.

Kubat, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sandık müşahitlerine yönelik eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 gün sonra Türkiye'nin önemli bir seçime gireceğini söyledi.

Seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını ve AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi için gayret gösterdiklerini belirten Kubat, 1 Kasım seçimlerinde tüm vatandaşların oy kullanmasını istedi.

Mehmet Doğan Kubat, milletin 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye eksiklerini tamamlama, hataları telafi etme fırsatı verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Seçimlere 10 günümüz kaldı. Sahada hepimiz çalışıyoruz. Hasat zamanı; 1 Kasım. Güzel buğdayımız oldu, 1'e 7 veren başaklar gibi inşallah gittiğimiz, görüştüğümüz her kardeşimiz kendi çevresini etkileyerek, 7 seçmenin desteğini de getirir diye ümit ediyorum. Çalışmalarımızdan da öyle görüyorum. Ama tek bir tanenin toprağa dökülmemesi lazım. Bütün tanelerin çuvala girmesi lazım. Yoksa bin oyla belediye başkanlığını kaybettik. 150 oyla, 200 oyla, 250 oyla milletvekilliği kaybettiğimiz ya da kazandığımız iller var şu anda. 20 milletvekili çıkarabileceğimiz 20 ilde 100 bine yakın oy alsaydık, şu anda tek başına iktidar olabilirdik. Nasip böyleymiş, olanda hayır vardır. Hiç sorun değil, moralimizi bozmaya gerek yok. Bizim boy aynamız millet. Millete bakarız kendi eksiğimizi tamamlarız, hatalarımız varsa düzeltiriz."

Partisinin tek başına güçlü şekilde iktidar olması için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Kubat, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine işaret etti.

"Hiç kimse başkasının aldığı oylara göz dikmesin"

Kubat, seçimlerde tüm vatandaşların sandıklara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Oylar sayılırken sandık müşahitlerinin çok dikkatli olması gerektiğine işaret eden Kubat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oy aslında AK Parti'ye verilmiş ama sandık görevlisi okurken 'c partisi' diyor. Kimse görmüyor ve pusulayı ters koyuyor. Böyle onlarca geçmiş seçimlerde oyumuz gitti. Şimdi kanunda 'Sandık başkanı oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği şekilde ve yüksek sesle duyabilecek şekilde okuyacak' dedik. Buna mutlaka dikkat edelim. Bir oy bize haksız yazılsın istemeyiz. Asla böyle küçük, basit gayriahlaki şeylere tevessül etmeyiz. Ama bizim bir oyumuzu da hiç kimse haksız şekilde kendi hanesine yazmasın. Biz bunu önlemek için o gün bu demokratik görevi yapacağız. AK Parti'nin oyu AK Parti'ye, başka partilerin oyu da kendi partinin sütununa yazılsın. Herkes hakkına razı olsun. Hiç kimse başkasının aldığı oylara göz dikmesin."

AK Parti Grup Başkanvekili Kubat, daha sonra Kavaklı Belediyesi ile Esnaf Kefalet ve Sanatkarlar Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Doğan Kubat Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title