Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Ana muhalefetin bir istismar zihniyeti var. Ana muhalefet partisi içtüzükte olmayan kendi kafalarına göre ortaya çıkardıkları bir içtüzük çerçevesinde bu işi yapıyorlar. Artık bu istismarların sonlanabilmesi için TBMM'nin daha verimli ve etkin bir şekilde çalışabilmesi için içtüzük değişikliği şart oldu, vazgeçilmez hale geldi." dedi.

Elitaş, TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile ilgili aldığı kararı tarihi bir hata olarak değerlendirdi.

Kararın Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri zedeleyecek durumda olduğunu belirten Elitaş, "AP, aklı selim olarak düşünse herhalde almazdı. Sağduyu ile düşünselerdi bu neticeye ulaşılmazdı." diye konuştu.

Kararı "Yok hükmünde" olarak nitelendiren Elitaş, Türkiye'nin bugüne kadar çağdaş medeniyet seviyesi için nasıl gayret gösterdiyse, bundan sonra da aynı şekilde yoluna devam edeceğini vurguladı.

Elitaş, "AB ülkelerinin devlet başkanları inşallah parlamentodaki milletvekillerinin bulunduğu hezeyan içinde karar vermezler, çünkü AB, İngiltere'nin yaptığı referandumdan sonra büyük bir sarsıntı geçirmiştir. AB'nin devamı Türkiye ile ilgili iyi ilişkilerinin devamıyla paralel olarak değerlendirebiliriz." dedi.

Bu konunun referanduma gidip gitmeyeceği yönündeki soruya karşılık Elitaş, Türkiye'de böyle bir konunun referanduma gitmesinin mümkün olmadığını, sadece anayasa ile ilgili konuların referanduma gittiğini bildirdi.

Anket çalışmalarında Türk halkının büyük bir kısmının AB'ye güveninin azaldığına işaret eden Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1959 yılında başlayan serüvenimiz, 1963 yılından resmi olarak görüşmelerin başladığı bugüne kadar AB, hiçbir sözünü yerine getirmemiştir. Hiçbir ülke Gümrük Birliğiyle başlamamıştır. 1994 yılında Türkiye gümrük birliğine 'evet' diyerek, başlayan bir ülkedir. Yine ABD'nin Başkanı Trump'ın açıklaması çok önemli. Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri ve çevresindeki ülkelerle yapılan serbest ticaret anlaşmasını, Sayın Trump, 'Askıya alacağım ve o anlaşmayı bitireceğim' demiştir. Bana göre, Sayın Trump doğru bir iş yapmıştır. AB bir taraftan ABD ile ilişkilerinin bozulması, zedelenmesi, öbür taraftan Türkiye ile olan ilişkilerini kendinin dinamit koyması herhalde bu işten en çok zararlı çıkacak AB ülkeleri olacaktır."

"İçtüzük değişikliği şart oldu"

Ak Parti Grubu'nun çalışma saatleri ile ilgili bir öneri vereceğini aktaran Elitaş, "Biliyorsunuz çalışma saatlerimiz saat 24.00'e kadardı, salı, çarşamba, perşembe, cuma belki cumartesi, pazar da olmak üzere önümüzdeki sinai mülkiyet yasası dediğimiz patent yasasının da bitimine kadar gündemi, çalışma saatlerini değiştireceğiz." ifadesini kullandı.

Çalışma alanlarında muhalefetin içtüzüğün imkanlarını istismar ettiğini belirten Elitaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle ana muhalefetin bir istismar zihniyeti var. Ana muhalefet partisi içtüzükte olmayan kendi kafalarına göre ortaya çıkardıkları bir içtüzük çerçevesinde bu işi yapıyorlar. Artık bu istismarların sonlanabilmesi için TBMM'nin daha verimli ve etkin bir şekilde çalışabilmesi için içtüzük değişikliği şart oldu, vazgeçilmez hale geldi. 15 Temmuz'dan bugüne kadar muhalefet partileri TBMM'yi gereksiz yere engellememişlerdi, çalışma da verimli geçiyordu. Biz de hiç itiraz etmiyorduk, çünkü 'İçtüzükten gelen muhalefetin konuşma hakkını, TBMM'de yerine getirsin, meseleleri dile getirsin.' diye. Ama enteresan, 'TBMM'de biz susturuluyoruz' diyen muhalefet partilerinin bazı milletvekilleri varki, bugüne kadar 140 birleşim gerçekleşmiş, 100'ünde izin almış milletvekili var. Milletvekilleri halkın gözü kulağı olmak için, onların meselelerini parlamentoda dile getirmek için seçilen insanlar ama bu insanlar parlamentoya gelmiyorlar. Üzücü bir hadise. Bunun da Meclis Başkanlığı tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Bir gazetecinin "İçtüzük değişikliği çalışması mı var?" sorusuna Elitaş, "Ne zamanki TBMM'nin çalışmaları aksarsa, TBMM'nin çalışmaları amacından dışarı doğru çıkarsa ve gereksiz tartışmalarla, gereksiz zaman kayıplarıyla giderse herhalde 2001 yılındaki içtüzük değişikliğini dikkate almamız gerekir. Biliyorsunuz 2001 yılında 57. hükümet bir içtüzük değişikliği yapmıştı, o içtüzük değişikliğindeki konuları gündeme getirmekte fayda var diye düşünüyorum. Böyle ısrar edilirse herhalde içtüzük değişikliği artık vazgeçilmez konulardan biri, birinci sırada gündem haline gelir." karşılığını verdi.

İleriki günlerde Milli Eğitim Yasası, Sinai Mülkiyet Yasası ve Maliye Bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderdiği bir yasanın gündemde olduğunu söyleyen Elitaş, gelecek hafta Milli Eğtimi Yasası ile Sinai Mülkiyet Yasasını bitirmek istediklerini vurguladı. Aralık ayının 5'i ile 16'sı arasında bütçe görüşmelerini tamamlamayı planladıklarını aktaran Elitaş, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer komisyon çalışmalarını bitirirsek Plan ve Bütçe Komisyonuna Maliye Bakanlığının dün gönderdiği yasayı görüşmek, olmazsa biz KHK'lar için yine bir haftalık gündem yapmak istiyoruz. Muhalefet partilerine diyoruz ki, 'KHK'ları bir an önce kanunlaştıralım.' Onlar istemiyorlar, biz istiyoruz. Yani muhalefet görevini hakkıyla yerine getirmediği için onların eksiklerini biz onlara ifade ederek yapmaya çalışıyoruz. Komisyonda süresini tamamlamış, 20 gün geçmiş KHK'lar varsa bütçe görüşmelerinden sonra onu gündeme alalım diyoruz. Bir haftada kaç tane KHK varsa onların hepsini muhalefet partileri eleştirilerini yapsınlar. Ama yaptıkları siyaset de halk tarafından kabul görsün. Bir oy dahi getirmeyecek konuşmaların bir işe yaramadığı herhalde CHP 60 yıldır anlayamamıştır, bundan sonra anlar."

Muhalefetin sadece kendilerini tatmin edebilmek için istismarda bulunduğunu, 14 yıldır konuşmasına, çalışmalara itiraz etmesine rağmen, seçimlerde de kaybettiğini anlatan Elitaş, çok konuşmanın bir şey ifade etmediğini, milletin ihtiyaçlarına cevap verebilmenin daha önemli olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliği çalışmaları

Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş, anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine ise ayrıntılı bilgisinin olmadığını, görüşmeleri yapan milletvekillerinin daha bilgili olduğunu aktardı.

Ak Parti'den Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ile MHP'den Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın müzakereleri yürüttüğünü anlatan Elitaş, çalışma ile ilgili henüz netleşmiş bir durumun olmadığını bildirdi.

Cinsel istismar konusu

Cinsel istismar mağdurlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anadolu Ajansı (AA) vasıtasıyla yeniden değerlendirme isteğini dile getirdiğini ve hükümetin de onayı ile maddenin geri çekildiğini aktaran Elitaş, Erdoğan'ın bugün İstanbul'daki bir programda yaptığı konuşmada konunun geniş bir mutabakatla getirilmesini önerdiğini kaydetti.

Konunun bir yıldır gönüşüldüğünü anlatan Elitaş, şunları söyledi:

"Bununla ilgili bir komisyon oluşturulmuş. Önerge Perşembe günü saat 18.00'de CHP milletvekilleriyle onlara verilmiş, ortak imza atılması konusunda önce bir ön fikir oluşmuş, arkasından demişler ki biz buna 'imza atmayız' ve önerge geçerken kimse itiraz etmemiş. Yasanın genel görüşmeler üzerindeki konuşmada da hiç kimse itiraz etmemiş. Herşeye bağıran çağıran, TBMM'deki bir çalışanı darp etmeye çalışan, TBMM'deki çalışanın bilgisayarını hukuka aykırı bir şekilde TBMM'nin, Genel Kurulun içine sokan zihniyet, bu teklifle ilgili hiçbir itirazda bulunmamış. Önerge verildiği takdirde ki önerge saat 18.00 civarında CHP milletvekillerine verilmiş. Hatta CHP milletvekillerinden bir kısmı, 'Buna biz de imza atalım' demiş, sonra da vazgeçmişler. Hiç farkında değiller, toplum kaanat önderleri, sivil toplum örgütleri, sosyal medyanın etkisiyle, baskısıyla ve haksız bir şekilde hiç gerçekle alakası olmayan bir siyasi parti genel başkanına yakışmayan, '3 yaşındaki bir çocuğa 10 kişi tecavüz edecek, biri evlendiği takdirde 9 kişi kurtulacak.' İnsan Allah'tan korkar. Sayın Kılıçdaroğlu, yasadan anlama kabiliyeti olan birisisiniz. Nerede yazıyor, hangi maddede, hangi sözcükte, ifadede bu geçiyor. Bu kadar meseleyi istismar etmek, bir konuya tecavüz etmek ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmıyor. Fikirleri istismar etmek ana muhalefet Partisi Genel Başkanı'na yakışmayan bir iştir. Çok ana muhalefet partisi genel başkanı görmüştür bu ülke ama bu kadar futursuzca, bu kadar yanlış bilgiyle kamuoyunu aldatmaya çalışan ana muhalefet partisi genel başkanı görmemiştir."

Sivil toplum örgütlerinden de bununla ilgili herhangi bir önerge gelmediğini, cuma günü ortaya çıktığını vurgulayan Elitaş, konuya hassasiyeti olan sivil toplum örgütlerinin başından itibaren TBMM'nin çalışmalarını takip etmeleri gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin doğu ve güneyindeki çatışmalara değinen Elitaş, ortadoğu bölgesinde yeni haritalar çizilmeye çalışırken, Türkiye'nin toprak bütünlüğü, milli birliği, beraberliği, kardeşliğini, devletin bekası için buna kayıtsız kalamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Mustafa Elitaş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title