Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, Giresun'da

Canikli: "Giresun Belediyesi maalesef mali açıdan iflas etmiştir, en temel fonksiyonları ifa edemez hale gelmiştir, yani çalışanın maaşını ödeyemez hale gelmiştir.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,   "Giresun Belediyesi maalesef mali açıdan iflas etmiştir, en temel fonksiyonları ifa edemez hale gelmiştir, yani çalışanın maaşını ödeyemez hale gelmiştir. Maalesef CHP belediyeciliği, CHP zihniyeti Giresun Belediyesini 5 yılda bu hale getirmiştir" dedi.

Canikli, AK Parti Giresun İl Başkanlığıca düzenlenen halk yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa süre sonra Giresun Belediyesini iflastan kurtarmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Belediyenin maaş ödemek için özel bankalardan borç bulmakta zorlanır hale geldiğini öne süren Canikli, şöyle devam etti:

"Bu iflasın resmidir, bu Giresun Belediyesinin, CHP zihniyetinin elinde mali açıdan çöktüğünün fotoğrafıdır. Giresun Belediyesi maalesef mali açıdan iflas etmiştir en temel fonksiyonları ifa edemez hale gelmiştir, yani çalışanın maaşını ödeyemez hale gelmiştir. Maalesef CHP belediyeciliği, CHP zihniyeti Giresun Belediyesini 5 yılda bu hale getirmiştir. Tabi bu sonuç hepimizi üzüyor, Giresunlu olarak hepimizi üzüyor, çünkü sonuç itibariyle o kaynakların hepimize, Giresun'a hizmet olarak dönüşmesi gerekirdi."

Canikli, Giresun'un bu durumu hak etmediğini ve çok daha iyisine layık olduğunu dile getirerek, "Çok daha iyi hizmetlere layık, inşallah biz inanıyoruz, yürekten inanıyoruz, Giresunlu hemşehrilerimiz 30 Mart'ta bu savurganlığa, bu kötü yönetime, israfa, iflasa dur diyecek ve kendisini belediyecilik hizmetlerinde de hak ettiği noktaya getirecek AK kadrolara inşallah bu görevi teslim edecek. Yılmaz Can kardeşimizin şahsında bu kadrolara teslim edecek" diye konuştu.

"İnşallah 10 gün sonra 15 gün sonra Giresun'da, Ankara'da Giresun belediyesinin iflastan nasıl kurtaracağımızın toplantılarına muhtemelen başlayacağız" diyen Canikli, şöyle konuştu:

"Giresunlu hemşehrilerimizin bu görevi bize tevdi edeceğine bu amaçla özellikle başta Giresun Belediyesinin mali iflastan kurtarılması gerekiyor. Çok ciddi kaynağa ihtiyaç var. Bu kaynağın temini için elbette Ankara'dan, belediyenin kendi imkanlarıyla belediyenin bu iflastan kurtarılması mümkün gözükmüyor. Dolayısıyla Ankara'nın, genel bütçenin bu anlamda Giresun Belediyesine destek sağlaması kaçınılmaz. İnşallah 10 gün sonra bunların çalışmalarını yapıyoruz olacağız, bunların planlarını ve tabi elbette, Yılmaz Can kardeşimizin belediyecilik hizmetleri çerçevesinde verdiği sözlerin, projelerin hayata geçirilmesi noktasında da hiç zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağız."

"Belediye CHP'lilerin çocuklarına istihdam sağlama aracı olarak kullanılmış"

Canikli, temel amaçlarının hizmet etmek olduğunu belirterek, Giresunluların emrinde olduklarını ve başka bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Eşe dosta kaynak sağlamak ya da eşe dosta iş bulmak için bu hizmetlere talip olmadıklarını vurgulayan Canikli, "5 yılda belediyecilik hizmetleri yapılmamış, onun yerine sadece kendi yakınları, kendi akrabaları, CHP'lilerin çocuklarına, kızlarına damatlarına iş bulma, istihdam sağlama aracı olarak kullanılmış belediye ve belediyenin imkanları. Bu çok yazık, üzülecek bir durumdur. Gerçekten Giresun Belediyeciliği açısından vahim bir tablodur. İnşallah bu tabloyu hep birlikte kaldıracağız 30 Mart'tan sonra. Buna yürekten inanıyoruz" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA / Politika

Nurettin Canikli Ak Parti Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title