Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesine ilişkin, "Ortada gözüken demokratik bir partiye yönelik saldırıdır.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesine ilişkin, "Ortada gözüken demokratik bir partiye yönelik saldırıdır. Bu saldırı, bu partiye yönelik insanların kanaati ne olursa olsun, kınanması gereken bir saldırı" dedi.

Amasya Milletvekili adayları Sait Yüce ve Hasan Ali Cesur ile seçim bölgesinde çalışmalara başlayan Bostancı, ilçelerde partililerle bir araya geldi, seçim irtibat bürosu açtı.

Bostancı, Suluova ilçesinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana milletin sesi olduğu için bu noktaya geldiğini söyledi.

Partinin aynı şekilde yoluna devam ettiğini anlatan Bostancı, "Sizler AK Parti'yi temsil eden kişiyi çok iyi biliyorsunuz. Onu sizler cumhurbaşkanı yaptınız. Bugün Sayın Davutoğlu'nun başkanlığı ve liderliğinde ve muhakkak Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi istikametinde AK Parti, yoluna devam ediyor. Tayyip Bey'i, Genel Başkanımız Davutoğlu'nu ve seçip gönderdiğiniz herkesi kıymetli yapan sizsiniz. Milletimiz" diye konuştu.

Seçimlerin ardından AK Parti'nin Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukla iktidar olacağını belirten Bostancı, milletle yürümeye, ıslanmaya ve mazlumların sesi olmaya devam edeceğini dile getirdi.

HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesi

Bostancı, sandığa gitme vakti geldiğinde bazı problemler yaşandığını, "sansasyonel ve provokatif olaylar" yapılmak istendiğini vurguladı.

HDP binasına yapılan saldırıyı bu bağlamda gördüğüne dikkati çeken Bostancı, şunları söyledi:

"HDP, bu ülkede meşru bir parti. Meclis içinde yıllardır temsil ediliyor. Özellikle Türkiye siyasetine ilişkin birçok tartışmalı alanda ve çözüm sürecinin de yanında olduğuna ilişkin beyanları mevcut. Biz siyasetin kendi mecrası içinde bu problemleri çözeceğini düşünürüz ancak bunun sağlanabilmesi için sabotajlardan ve provokasyonlardan vareste şekilde yaşanmalı. Seçime giderken böylesine kışkırtıcı eylemlerin ortaya çıkması, insanların kafalarında karışıklık doğurabilir. Kesinlikle soğukkanlı şekilde devletin görevini ifa etmesi beklenir. Sorumluları yakalandığında her şey açığa çıkabilir.

Ortada gözüken demokratik bir partiye yönelik saldırıdır. Bu saldırı, bu partiye ilişkin insanların kanaati ne olursa olsun, kınanması gereken bir saldırı. Devlete düşen görev de bu olayı açığa çıkarmaktır."

Bostancı, benzeri eylemlerin seçim döneminde yapılmasının insanları kışkırtma amaçlı olduğunu, bu tür olayların soğukkanlı ve sükunetle karşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Naci Bostancı Sait Yüce Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title