Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı Açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Biz milletin aklına güvenen bir geleneği temsil ediyoruz, onun için cumhuriyetçiyiz. Bizim bugün getirmeye çalıştığımız değişiklik cumhuriyet ve demokrasi istikametinde, bunları savunan bir geleneğin cumhuriyet ve demokrasiyi taçlandırmak için ortaya koyduğu bir tekliftir." dedi.

Bostancı, Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir restoranda partisince düzenlenen anayasa değişikliği referandumu ile ilgili bilgilendirme toplantısında, AK Parti olarak meşru zeminlerde kararını ve iradesini ortaya koyan, "evet" veya "hayır" diyen herkesi saygıdeğer gördüklerini belirtti.

Cumhuriyetin saltanatın olmaması, herkesin ahlaken eşitliği anlamına geldiğini belirten Bostancı, "Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet rejimi şunu varsayar. Bu ülkedeki vatandaşlar iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı birbirinden ayırt edebilirler ve ona göre karar verirler. Halkın sağduyusuna güvenirsin. Krallıklarda halka güvenilmez, halkın ne yapacağı belli olmaz. Onun için akıl saraydadır, onlar karar verir, halk da uyar. Cumhuriyette akıl, ortak akıldır ve bu akla güvenilir. Biz milletin aklına güvenen bir geleneği temsil ediyoruz, onun için cumhuriyetçiyiz." ifadelerini kullandı.

Halkın seçtiğini beğenmezse zamanı gelince geri çağıracağını, demokrasinin özelliğinin bu olduğuna işaret eden Bostancı, demokrasinin aynı zamanda temel hak ve özgürlükler anlamına geldiğini vurguladı.

AK Parti'nin geldiği geleneğin bu topraklarda her zaman cumhuriyeti ve demokrasiyi savunduğunu anlatan Bostancı, şöyle devam etti:

"Bunun için biz hem cumhuriyetçi hem de demokratız. Bizim bugün getirmeye çalıştığımız değişiklik cumhuriyet ve demokrasi istikametinde, bunları savunan bir geleneğin cumhuriyet ve demokrasiyi taçlandırmak için ortaya koyduğu bir tekliftir. Bu değişiklik teklifi temelde şunu getiriyor. Başbakanı kaldırıyor, cumhurbaşkanını koyuyor. Meclis içinden hükümet kurmayı kaldırıyor, yasama ve yürütmeyi birbirinden ayırıyor. Halk kime cumhurbaşkanlığı görevini verirse o kişi hükümeti kuruyor. Diğer her şey ayrıntı düzenlemeleridir. Seçimler olur, bekleme süreci oluşur tek başına mı yoksa koalisyon hükümeti mi kurulacak diye. Daha sonra koalisyon hükümeti ne zaman yıkılacak diye beklenir. Hükümetin ömrü biçilmeye başlanıyor, biz bunu da kaldırıyoruz. Yeni sistemde halk kime yetki verirse 5 yıl hükümeti o kuruyor, istikrar içinde kimin hükümet kuracağı, ömrünün ne kadar olacağı, ne zaman milletin önüne gideceği belli."

"Ülkemizin düşmanı terör örgütleri nerede duruyor, ona da bir bakın"

Bostancı, istikrarın Türkiye'nin kader ortaklığı ve geleceği için önem taşıdığına işaret ederek, soysuz siyasetin değil, soylu siyasetin galebe çaldığı siyasi iktidarların ortaya çıkması için değişikliğin önemli olduğunu anlattı.

"Hayır" verenin de "evet" verenin de saygıdeğer olduğuna dikkati çeken Bostancı, "Demokratik bir seçim demek birilerinin 'evet', birilerinin de 'hayır' demesi anlamına gelir. 'Hayır' veya 'evet' diyenlerin olmadığı bir seçim demokratik değildir. Tek seçenekli bir seçim olmaz. Biz halkımıza şunu söylüyoruz. Bu değişiklikte ülkemizin düşmanı terör örgütleri nerede duruyor, ona da bir bakın." diye konuştu.

Toplantıya Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Taşova İlçe Başkanı Tekin Sobacı ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı AK Parti Amasya Taşova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title