Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Işid Bahanesiyle Öso'ya Müdahale Eden Rusya'nın Tavrını Doğru...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın Faal Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyareti- AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın konuşması AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: - "Kesinlikle zalim Esed yönetimini destekleyen, IŞİD bahanesiyle Özgür Suriye Ordusu'na bir şekilde müdahale eden Rusya'nın tavrını doğru bulmuyoruz" AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Kesinlikle zalim Esed yönetimini destekleyen, IŞİD bahanesiyle Özgür Suriye Ordusu'na bir şekilde müdahale eden Rusya'nın tavrını doğru bulmuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın Faal Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyareti- AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın konuşması AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: - "Kesinlikle zalim Esed yönetimini destekleyen, IŞİD bahanesiyle Özgür Suriye Ordusu'na bir şekilde müdahale eden Rusya'nın tavrını doğru bulmuyoruz" AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Kesinlikle zalim Esed yönetimini destekleyen, IŞİD bahanesiyle Özgür Suriye Ordusu'na bir şekilde müdahale eden Rusya'nın tavrını doğru bulmuyoruz" dedi.Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Aydın, burada gazetecilere Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Herkesin sorumlu davranmasının önemine vurgu yapan Aydın, uluslararası hukuk kurallarının dikkate alınması, kuralların çiğnenmemesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda Rusya ve diğer ülkeleri hassasiyete davet eden Aydın, "Kesinlikle zalim Esed yönetimini destekleyen, IŞİD bahanesiyle Özgür Suriye Ordusu'na bir şekilde müdahale eden Rusya'nın tavrını doğru bulmuyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Uluslararası hukuk açısından da bu doğru değildir. Bunun dışında uluslararası barış ve adalet açısından da tüm kuralları zorlayan, tüm sınırları zorlayan, ihlal eden yaklaşımı kabul etmek doğru değildir" diye konuştu.Her ülkenin sağduyulu hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, oluşabilecek yeni krizlere, yeni sıkıntılara meydan verilmemesi gerektiğini belirten, "Bu bağlamda Rusya'yı hassasiyete davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Rusya Federasyonu Ahmet Aydın Ak Parti Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title