Haberler

AK Parti'li Aydın: CHP'nin Hazırladığı Rapor Akıl Tutulmasıdır

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkan ekili Ahmet Aydın, CHP'nin Adıyaman ve IŞİD'le ilgili hazırladığı rapor hakkında, "CHP'nin hazırladığı rapor akıl tutulmasıdır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'nin Adıyaman ve IŞİD'le ilgili hazırladığı rapor hakkında, "CHP'nin hazırladığı rapor akıl tutulmasıdır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, raporda Adıyaman'ın IŞİD'in merkezi olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, söz konusu örgüte dünyanın bir çok ülkesinden katılım olduğunun altını çizdi. Aydın, Adıyamanlı vatandaşların da kesinlikle tasvip etmediği ve iki kişinin yaptığı bir eylemi bütün bir kente mal etmenin ve Adıyaman'ı hedefe koymanın akıl tutulması olduğunu söyledi.

Raporda, " Suriye'den ambulansla yaralıların getirildiği, ambulansların dönüşte Türkiye'den genç militanları götürdüğü" şeklindeki açıklamaların tamamen gerçek dışı olduğunu savunan Aydın, "Adıyaman, Suriye'ye komşu bir il değildir. İlimizden Suriye'ye hiçbir ambulans gidip gelmemektedir. Sınır kapısı olan şehirlerimize Suriye'den sınıra ambulanslarla gelen yaralılar alınmakta olup sınırdan içeri ambulanslar girmemektedir. IŞİD militanları hiçbir zaman ilimiz ve ilçelerdeki hastanelerde tedavi olmamıştır" dedi.

Aydın, Adıyaman'da bazı kahvehanelerin IŞİD'in irtibat noktası haline geldiği yönündeki iddialarla ilgili ise "Son günlerde adı sıkça zikredilen İslam Çay Ocağı kısa bir süre açık kalmış, Ocak 2015'te mühürlenerek kapatılmış olup, bunun haricinde Adıyaman'da yaklaşık 110 kahvehane ve çay ocağı töhmet altında bırakılmaktadır. Suriye'ye gidip gelenler hakkında polis tarafından işlem yapılmadığı yönünde ki iddia ile ilgili ise, bütün güvenlik birimlerimiz DAEŞ terör örgütüne yönelik çalışmaları geçmişten günümüze çok yönlü bir şekilde sürdürmektedir. 2014 yılında DEAŞ ile bağlantılı 19 şahsa yönelik adli çalışma yapılmış, 2015 yılında 10 şahsa yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. 24 şahıstan 19'un gidişi engellenmiştir. Adıyaman'dan bu gruplarla bağlantılı Suriye'ye giden kişi sayısı yıllık 10 civarındadır. Bazı köylerde gece IŞİD nöbeti tutulduğu iddiası ise kesinlikle gerçek dışıdır. Söz konusu iddia ilimiz kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarının etki alanındaki halka yönelik propaganda faaliyetlerinden ibaret olup, dağlarda ve yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızdan bugüne kadar iddia edildiği gibi bir şikayet ve herhangi bir müracaat da olmamıştır" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Aydın Adıyaman Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yaşar:

akıl tutulması demi Ahmet bey, o zaman vekili olduğun ilin nüfusuna kayıtlı kaç kişi bi şekilde gönderilmiş sen çık sor vali ile emniyet müdürü de cevap versin ,

1
0
yanıtYanıtla
öz adıyaman:

chp nin raporunda doğruluğu sokaklarda cıplak gözle bile görülecek noktalar var. ve dip not. ben akp liyim ama adıyamanda akp tabana inmiyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title