Haberler

Başbakan Davutoğlu: Vay Nasipsiz

Güncelleme:

Davutoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İçtüzük kitapçığını fırlatmasıyla ilgili, "Ben onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak 'vay nasipsiz' dediğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sırasında, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Anayasa ve İçtüzük kitapçığını Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e fırlatmasını değerlendirirken, "Eğer bir insanın derununda öyle bir tavır gerçekleştirmek yoksa o anda ortaya çıkmaz. Ben onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak "vay nasipsiz' dedim" dedi.

Davutoğlu, Meclis'te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasının ilk bölümünde parti içeresine yönelik mesajlarını sıralayan Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde ise CHP'ye yüklendi. Davutoğlu, 28 Ağustos Perşembe günü Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı yemin töreni başlamadan CHP'nin protestosunu hatırlattı.

-VAY NASİPSİZ-

Davutoğlu şöyle dedi:

"Beni en çok üzen ise TBMM'de bir CHP'li vekilin bir kitabı, anayasa ve içtüzük kitabını fırlatmasıydı. Eğer bir insanın derununda öyle bir tavır gerçekleştirmek yoksa o anda ortaya çıkmaz. Ben onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak "vay nasipsiz' dedim. Bizde kitap ve kalem kutsaldır. Her şey kalemle başlamıştır. Kitap kağıttan yapılır, kağıt ağaçtan yapılır ağaç ise topraktan yetişir. Tıpkı insan gibi. Binlerce kitabım var benim ne zaman odaya girsem onları okşarım. Tıpkı Yunus Emre'nin sarı çiçekle konuştuğu gibi. Kitap bir nimettir onu okuyabilene, kitapların kitabına iman edene. Bu arkadaş onu fırlatırken aslında bizim mayamızı, özümüzü de fırlattı. Aslında insanlık irfanına da hakaret etti. Buradan bütün kitapseverlere sesleniyorum. Buna karşı tavır alsınlar. CHP'de disiplin kurulu diye bir şey varsa bu arkadaşa 24 saat bir sahafta bulunma mecburiyeti getirsinler. Çünkü o sahaftaki kitap kokusu var ya şifadır şifa. Ben içinde kitap olmayan bir odada hiç uyumadım. Hiçbir çantam yok ki içinde bir kitap olmamış olsun."

-CHP OKUMA ODASI AÇSIN-

Davutoğlu'nun kitap konusunda CHP'ye bir de önerisi vardı. "Eğer böyle bir niyetleri varsa bir okuma odası açsınlar ve bu arkadaşa sahafta bulunma ya da çalışma mecburiyeti getirsinler. Sabırla bu ana muhalefet partisine edebi, hayayı, kitap sevgisini, devlet adabını öğreteceğiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Biz bize yakışanı yapacağız. Hiçbir zaman bizim aramızda böyle tavırlar çıkacağını sanmıyorum ama meclis tartışmaları sırasında sehven dahi olsa bizim aramızdan böyle tavırların çıkmasına engel olmamız lazım. Ama şunu bilsinler ki Meclis'i bu yolla tıkayıp bloke etme çabaları varsa buna izin vermeyiz" diye konuştu.

"Bu fırlatılan kitap nereye fırlatıldı? Meclis Başkanlığına. O makam geçmiş tüm meclis başkanlarına ve Gazi Mustafa Kemal'e atılmıştır" diyen Başbakan Davutoğlu, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz Meclis'in de kitabın da ahlakını koruyacağız. MHP ve HDP'ye teşekkür etmek istiyorum. Önümüzde bir ana muhalefet partisi sorunu var. Onlara zamanla hayayı edebi öğreteceğiz" dedi.

Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeyeceğine yönelik sözlerini hatırlatarak şöyle dedi:

"Sayın Kılıçdaroğlu savaş hariç Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini açıkladı. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Sayın Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar. Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar? Ben tıpış tıpış konuşacaksın demem ama göreceksiniz öyle ya da böyle konuşacak. Çünkü kimse Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ile küs olma lüksüne sahip değil. Saygısızlık sayın cumhurbaşkanına ve kitaba olmasaydı bugün sadece AK Parti grubuna seslenecek ve orada bırakacaktım. Ama hakaret öyle yüce makamlara ki bu durum karşısında susmak adaletsizliktir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Engin Altay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title