Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, CHP'nin halk oylaması için davet ettiği Şilili reklamcı Francisco Garcia Ferrada'ya ilişkin, "Ferrada, 'bir haftadır buradayım, hayır oyunun ne önerdiğini anlayabilmiş değilim.' diyor.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, CHP'nin halk oylaması için davet ettiği Şilili reklamcı Francisco Garcia Ferrada'ya ilişkin, "Ferrada, 'bir haftadır buradayım, hayır oyunun ne önerdiğini anlayabilmiş değilim.' diyor. Rahat ol Ferrada, 93 yıldır buradayız, CHP'lilerin ne yapmak istediğini anlayabilmiş değiliz." dedi.

Gündoğdu, AK Parti Ankara İl Başkanlığının Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlediği, "Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla yapılacak anayasa değişikliğinin içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu düzenlemeyle milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkacağını belirten Gündoğdu, buna yönelik eleştirileri anımsattı. Gündoğdu, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu '80 milyona 600 milletvekili yetmez' demesi gerekirken, bir milletvekilinin maliyetini hesaplayıp, milleti korkutacak bütçe çıkarma telaşında. Keşke 80 milyonun işinin kolaylaşması adına oradaki karı hesaplayabilseydi. Keşke kendi sorumsuz milletvekilinin 13 aylık iletişim giderinin neden 2 milyon liraya çıktığının hesabını sorabilseydi, yapabilseydi, ama SSK'da olduğu gibi burada da hesabı yapamayacağını biliyoruz." diye konuştu.

Seçilme yaşının 18'e indirileceğini dile getiren Gündoğdu, böylece siyasette karşılığı olan gençlerin önündeki yasağın kalkacağını söyledi. Gündoğdu, "1932'den 2015'e kadar 'kadına seçme seçilme hakkı verdik' diye hava atan CHP'lilerin, 1932'den 2015'e kadar başörtülü kadına katsayı engeli, seçilme yasağı koyduğu ve 2015'te bu yasağı da AK Parti'nin kaldırdığı gibi." ifadesini kullandı.

"Bu bir rejim değişikliği değildir"

Bu düzenlemenin bir hükümet modeli, sistem değişikliği olduğuna işaret eden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Bu bir rejim değişikliği değildir. Millet, 1923'te rejim değişikliğine karar vermiştir. Eğer Kılıçdaroğlu'nun rejim değişikliğinden kastettiği şey, milleti göbeğini kaşıyan adamlar ilan edip, devlet yönetiminden uzak tutup, bürokratik oligarşinin ortaklığıyla millete had bildirmekse, evet bu rejim değişiyor. Millet hem göbeğini kaşıyacak hem millete yamuk yapanları kaşıyacak hem darbecileri kaşıyacak hem teröristleri kaşıyacak ve hem de IMF dönemindeki alışkanlığıyla bu ülkeye diz çöktürmek isteyen uluslararası şer odaklarına meydan okuyacak."

Milletin ilk kez kendi anayasasını yapacağını vurgulayan Ahmet Gündoğdu, Kılıçdaroğlu'nun halk oylaması için Şilili reklamcı Francisco Garcia Ferrada'yı davet ettiğini belirterek, "Türkiye'de 'hayır'ın faydalı olacağına dair bir reklamcı bulamamış olmalı ki Şili'den Ferrada'yı getirmiş. Ferrada 'bir haftadır buradayım, 'hayır' oyunun ne önerdiğini anlayabilmiş değilim.' diyor. Rahat ol Ferrada, 93 yıldır buradayız CHP'lilerin ne yapmak istediğini anlayabilmiş değiliz." dedi.

"Asla değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz"

Ahmet Gündoğdu, halk oylamasında "(Evet) demek de 'hayır' demek de demokratik bir haktır, 'evet' oyu verenler de 'hayır' oyu verenler de namusludur." ifadesini kullandı.

Almanya'nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarını iptal etmesine de değinen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Batı'nın demokrasiye sahip çıkmadaki çifte standardını dün bir kez daha gördük. Bugün Almanya'da, Hollanda'da birçok Avrupa ülkesinde, PKK'lıların konuşması serbest, HDP'lilerin paneli serbest, CHP'lilerin konuşması serbest, AK Partili bakanlara konuşmak yasak. Batı'nın bu çifte standardını not ediyoruz. Onlara 'değerlerinize sahip çıkın' demeye devam edeceğiz. Onlar değerlerini hatırlayıncaya kadar mücadelemiz sürecek, Ama biz asla değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz."

AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin de anayasa değişikliğinin bazı maddelerine değinerek, halk oylamasında demokrasiye "evet" denileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Gündoğdu AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title