Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Franco zihniyeti arayacaklarsa aynaya baksınlar. Franco zihniyeti ile Stalin zihniyetini Türkiye'de temsil edenler, kendilerinin olduğu yerde başka hiçbir siyasi harekete, farklı düşünceye izin vermeyecek şekilde terör uygulayanlardır" dedi.

Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üç hain terör örgütünün Türkiye'ye saldırdığını belirterek, "Bu mesele artık bir beka meselesiyse bilsinler ki bu gök kubbe altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun dayandığı millet geleneğine dayanan, köklü siyasi geleneği yaşayacaktır. Bu terör örgütleri de tarumar olacaktır, ne şekilde olursa olsun" ifadesini kullandı.

Terör örgütlerinin hepsinin birilerince kumanda edilen birer piyon olduğunu kaydeden Davutoğlu, bu oyunun farkına vardıkları için 23 Temmuz'da "huzur ve demokrasi operasyonu" başlattıklarını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, terör örgütlerinin perde arkasında neleri konuştuklarını bildiklerini vurgulayarak, ne olursa olsun Türkiye'yi başı dik, müreffeh ve huzurlu insanların yaşadığı, kalkınan, yükselen bir ülke haline getireceklerini anlattı.

Terör örgütlerinin hem ülkeye hem de AK Parti'ye saldırdıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, bu tür ihanet saldırılarının karşısında nasıl mücadele edeceklerini bildiklerini kaydetti.

7 Haziran sonrasında terör örgütlerinin eş zamanlı saldırılarına karşı başlattıkları operasyonun kararlı bir şekilde süreceğine işaret ederek, operasyonların bölgede hem can ve mal güvenliğini korumak hem de şehirlerin huzura kavuşması için yapıldığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu operasyonlar insanlık dışı yapılara karşı yapılıyor. Terör örgütü hendekler kazarak, barikatlar kurarak, hayatın normal şekilde sürmesine engel olarak kargaşa ve kaos çıkarmak istiyor. Terör örgütü, bütün bu saldırıları bölgede yaşayan insanlarımızı yılgınlığa sevk etmek, karamsarlığa sokmak ve tahakkümü altına almak için yapıyor. Ancak sonuç alamıyor, bütün bu baskılara rağmen, bölge insanı teröre destek vermiyor. Buradan Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki bütün vatandaşlarıma, terörün bu provakasyonları karşısında dimdik duran kardeşlerime ve bunların hiçbir çağrısına uymayan bölge insanlarına bir kez daha teşekkür ediyor, selamlarımı iletiyorum."

"Sur'u sokak sokak bilirim"

Her zaman bölge insanının yanında olacaklarını ve onları terör örgütünün insafına terk etmeyeceklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, olaylar sebebiyle bölge insanının yaşadığı mağduriyeti gidermek için tedbir aldıklarını, hazırladıkları eylem planının ana unsurlarını Cuma günü Mardin'de kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

Konuya ilişkin önemli istişareler gerçekleştirdiklerini aktaran Davutoğlu, terörden zarar gören il ve ilçelerdeki vatandaşlara her türlü desteği vereceklerini, bu şehirleri bütün tarihi özellikleriyle muhafaza edip, yeniden imar edeceklerini kaydetti.

Bir gazetecinin, kendisine "Sur'da yapacağınız kültürel, kentsel dönüşümle ilgili bazı iddialar olduğunu, burada rant oluşacağı gibi birtakım şeyler konuşulduğunu ve kanaatini sorduğunu" anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şunu söylemiştim. Diyarbakır, dünyanın en kadim şehirlerinden biridir. Sur'u sokak sokak, mimari eserlerini tek tek bilirim. Diyarbakır, bizim gönlümüzün derinliklerinde kimliğimizi şekillendiren şehirlerden birisidir" dediğini anımsattı.

"Franco zihniyeti arayacaklarsa aynaya baksınlar"

Başbakan Davutoğlu, bugün Toledo üzerinden "Franco polemiği" başlatanların şehir, kültür, medeniyet cahili olduğuna dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz 'Toledo' deyince Endülüs medeniyetini hatırlarız, onlar Franco'yu hatırlar. Biz 'Toledo' deyince bir biblo gibi inşa edilmiş o köklü medeniyetimizin her birine gözümüzün nuru gibi bakar, oraya baktığımızda güzel medeniyetimizin İspanya'nın merkezindeki görüntüsünü hatırlarız. Onlarsa zihinleri 'Franco zihniyeti', 'Stalin zihniyeti' olduğu için sadece onu düşünürler, başka bir şey akıllarına gelmez, ufukları sadece buna ulaşır. Ben dedim ki orada bir taş bile oynatamazsınız... Çünkü kuralları vardır.

Biz Diyarbakır'ı hiçbir şeyle karşılaştırmayız. Ama istismar edecekler ya ben, kültürel mimari özelliklerin korunması bağlamında Diyarbakır'ı, Toledo ile ya da Dubrovnik ile karşılaştırdım diye, birinin aklına Franco geliyor, diğerine de özerklik geliyor. Şartlanmış zihniyetlere ne derseniz deyin, 'Benim oğlum bina okur, döner döner onu okur' misali başka bir şey bilmez bunlar. Biz onlara, o faşist zihniyetlere faşizmin ne olduğunu da öğretiriz, tarihin ne olduğunu da öğretiriz, Tuleytula'nın ne olduğunu da öğretiriz Allah'ın izniyle. Franco zihniyeti arayacaklarsa aynaya baksınlar. Franco zihniyeti ile Stalin zihniyetini Türkiye'de temsil edenler, kendilerinin olduğu yerde başka hiçbir siyasi harekete, farklı düşünceye izin vermeyecek şekilde terör uygulayanlardır."

İstanbul'u, Konyayı hiçbir zaman Diyarbakır'dan ayırt etmediklerine vurgu yapan Davutoğlu, "Diyarbakır biziz, biz Diyarbakırız" dedi.

Türkiye'yi hep etnik ve mezhep temelli bölmeye çalışanların bulunduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, şehirleri tekrar huzura kavuşturacaklarını ve devletin üzerine düşeni yapacağını belirtti.

Terörü ülkenin gündeminden bir daha geri dönmemek üzere çıkaracaklarını açıklayan Davutoğlu, "Algı oluşturmak adına yürütülen faaliyetlerin farkındayız. Çeşitli yalan ve iftiralarla, aslı astarı olmayan spekülasyonlarla bu mücadeleyi lekelemeye çalışanların maksatları belli. Teröre karşı duramayan, teröristin diliyle konuşan odakların hak ve hürriyetler konusunda bir inandırıcılığı yoktur. Şunu herkes bilsin, canı pahasına teröristlerle mücadele veren yiğit vatan evlatlarının hakkını kimseye yedirmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title