Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu güvenlik ve huzur operasyonu, kesinlikle ülkemizin ve vatandaşlarımızın bir kesimine yönelik değildir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu güvenlik ve huzur operasyonu, kesinlikle ülkemizin ve vatandaşlarımızın bir kesimine yönelik değildir. Türkiye'yi ve huzurumuzu tehdit eden herkese yönelik olarak bu hamleyi başlattık. Bu bir zaruretti, geçmiş dönemlerden de ders alarak her seçim sonrası harekete geçen bu piyonları satranç tahtasının dışına itmek şarttır. Bu konuda da hiç kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.

Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

HDP'nin 7 Haziran'dan bu yana takip ettiği siyasetin terörün, kibrin, şımarıklığın, hukuk tanımazlığın çok çarpıcı bir örneği olduğunu ifade eden Davutoğlu, "7 Haziran'a gelen kampanya esnasında Türkiyelileşmekten bahsedenler, demokrasi ve barış için yola çıktıklarını iddia edenler, cici ve şirin görüntü verenler, 7 Haziran'dan sonra bir anda kimlik değiştirdiler, bir anda psikoloji değiştirdiler ve silahlanmaktan, ayaklanmadan, teröre yaslanmaktan bahsetmeye başladılar. Sabrımızı çok test ettiler" diye konuştu.

Türkiye'nin terör belasıyla yeni karşılaşmadığını belirten Davutoğlu, çarpıcı birkaç örnek vermek istediğini söyledi. Terör örgütünün uzun bir aradan, 1999'dan sonra 1 Haziran 2004'te silahlı saldırılarına başladığını hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani AK Parti hükümete gelmiş, etrafı toparlamış. Kıbrıs müzakerelerini yapmışız, dünyada itibarımız artmış. Avrupa Birliği'nde müzakereleri başlatmanın eşiğine gelmişiz, birileri PKK'nın kulağına bir şey fısıldadı içeriden ve dışarıdan, biz bunu biliyoruz, 'Bu AK Parti'yi durdurmak lazım, en iyi maşa sensin.' Harekete geçtiler, saldırılara başladılar. Çünkü gördüler ki maya tutmuştu. AK Parti, Türkiye'yi derleyip toparlıyordu. 2002-2003'ten sonra 2004'te başladılar. Daha çarpıcısı 2007'de e-muhtıra ve arkasından yaşadığımız demokrasi depremleri karşısında AK Parti'nin sütunları dimdik sağlam durup da büyük bir oy ile yüzde 47'ye yaklaşan oyla 2007 seçimlerini kazandıktan sonra ülkede yeni bir hava oluşmuş, yeni bir anayasa yazımı başlamışken ve demokratikleşme ileri bir aşamaya gitmekteyken ve biz halkın seçeceği bir cumhurbaşkanının önünü açacak referanduma yürürken, aynı gün 21 Ekim 2007'de genel seçimlerden hemen sonra ve yeni anayasa çalışmaları esnasında Dağlıca saldırısını yapıp terörü tırmandırdılar."

Davutoğlu, 2011 seçimlerinden sonra yeni anayasa çağrısıyla AK Parti iş başına gelmişken, terör örgütünün 14 Temmuz 2011'de Silvan saldırısıyla tekrar harekete geçtiğini hatırlatarak, "Yani şartlandırılmış bir piyondan bahsediyoruz. Ne zaman Türkiye bir seçimden çıkıp, önünü görmeye başlamışsa birileri o piyona diyor ki 'Git, karıştır ortalığı.' Tesadüf değil, hiçbir şekilde tesadüf değil. O piyon çıkıyor sahneye ve karıştırmaya başlıyor ortalığı" dedi.

"Daha da ümitlendiler"

7 Haziran seçimlerinden sonra da aynı şeyin olduğunu ifade eden Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinden sonra daha da ümitlendiler. Bu sefer, AK Parti tek başına iktidar değildi. Ülkede bir hükümet boşluğu olacağını varsaydılar" diye konuştu.

Terör örgütünün bu dönemdeki saldırılarını hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Piyon ile birileri Türkiye'de şah çekmeye çalıştı tabiri caizse. Biz de onun karşısında hak ettiği cevabı vermek üzere karşı bir hamleyle şah çektik. Yani şunu dedik, 'sakın ola ki Türkiye'de bir zaaf durumu var diye birtakım hesaplar içine girme.' 22 Temmuz'dan sonra 23 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri, hem Suriye'de DEAŞ'a karşı hem Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı hem de bütün şehirlerde DEAŞ'a, DHKP-C'ye ve PKK'ya karşı harekete geçti. Arkadaşlar, bu güvenlik ve huzur operasyonu kesinlikle ülkemizin ve vatandaşlarımızın bir kesimine yönelik değildir. Türkiye'yi ve huzurumuzu tehdit eden herkese yönelik olarak bu hamleyi başlattık. Bu bir zaruretti, geçmiş dönemlerden de ders alarak her seçim sonrası harekete geçen bu piyonları satranç tahtasının dışına itmek şarttır. Bu konuda da hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bütün Marksist, Lenininst geçmişiyle emperyalizme karşı savaştan bahseden HDP, bu sefer Türkiye'nin huzurunu bozmak için harekete geçmeleri sonrasında başlayan operasyonlarla birlikte büyük güçlerden destek, medet ummaya kalkıştılar. Çünkü Suriye üzerinden meşruiyet kazandıklarını zannettiler. Sırtlarını birtakım odaklara dayayıp, Türkiye'nin üzerinde bir oyuna kalkışanlar, o oyunu kuranlarla birlikte tarihin mezarlığına gömülecektir."

"Bütünleştirme, birleştirme siyaseti"

Son yüz yıldır Cumhuriyet tarihi boyunca iki farklı siyaset anlayışıyla karşı karşıya olunduğunu belirten Davutoğlu, bir 12 Eylül'deki gibi tek tipleştirenler, terör örgütü gibi ayrıştıranlar, bir de birleştirenler, kuşatanlar ve bütünleştirenler olduğunu söyledi. Davutolu, AK Parti'nin bütünleştirme, birleştirme siyaseti yaptığını vurguladı.

Bütün tehditlere karşı her zaman birlik, meşruiyet siyasetinin, uzlaşma kültürünün ve Anayasal çizginin temsilcisi olduklarını dile getiren Davutoğlu, "Ayaklanma çağrılarına karşı 'kamu düzeni' diyoruz. Çatışma ve şehit cenazelerine karşı 'kardeşlik ve barış' diyoruz. Bloklara karşı 'demokratik kültür ve rekabet' diyoruz. Şimdi işte buradan tekrar kongremize ve seçimlere giderken hep beraber, hep birlikte yeni bir siyasi çağrının sözcüsü olmak durumundayız" dedi.

Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan tablo karşısında, AK Parti'ye tekrar ayağa kalkma çağrısında bulunarak, gençlik kollarından da ülkedeki gençleri barış ve kardeşlik için ayağa kaldırmalarını istedi.

AK Parti Gençlik Kolları'nın Dicle ve Fırat çocuklarını, Sakarya kenarında dolaşan çocuklarla kardeş kılmak için şu andan itibaren seferberlik ilan etmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, "Madem ki birileri bizi bölmek, madem ki birileri bizi ayrıştırmak, madem ki birileri şu gençlerle şu gençleri karşı karşıya getirmek istiyor, gençlik kollarımızın birinci ve öncelikli görevi onların karşısında Malazgirt'te buluşan Anadolu, Mezopotamya, Kafkas, Orta Asya çocuklarını, 30 Ağustos'ta İzmir'e doğru yürüyen Anadolu, Rumeli, Kafkas, Mezopotamya çocuklarını kardeş kılmaktır" dedi.

Sadece Türkiye'nin belli bir bölgesinden gelenlerin buluştuğu gençlik toplantıları istemediğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Başkalarının toplantılarında sadece Türkler, sadece Kürtler ya da sadece Sünniler ve Aleviler olabilir. Arkadaşlar, bizim gençlik toplantılarımızın hepsinde İstiklal Savaşı'nda kimler omuz omuza vermişse onların torunları hep beraber yan yana olacaktır. Kimler Anadolu'nun kapılarını açarak bir medeniyet çağrısıyla Malazgirt'te omuz omuza vermişse onların çocukları da yeniden omuz omuza verecek. Kimler Kosova'da yeni bir Rumeli inşa etmek için ayağa kalkmışsa onların çocukları beraber olacak. Ne mutlu birleştirenlere, ne mutlu birlik için, kardeşlik için yürüyen gençlere."

AK Parti döneminde yetişen gençliğin "özgürlük gençliği" olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Buradan bütün gençlerimize seslenmek istiyorum, özgürlüklerinizi kimse kısıtlayamaz. Özgürlüğün insanlık onuru olduğu bilinciyle sizlerin hep beraber tam bağımsız ve tam özgür bir ülkenin çocukları olması için gece gündüz çalışacağız. Ama bizi ayrıştıranlara, bizi bölenlere karşı da şehit cenazelerinde şu grup gencin, Doğu'da ve Güneydoğu'da şu grup gencin olduğu bir tabloya karşı doğulu ve batılı, şehit cenazelerinde de bir arada olacak, doğulu ve batılı teröre karşı mücadelede de bir arada olacak. Dün burada Siirtli bir kardeşimiz, 2 milyonuncu AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) müracaatçısının seslenişi, hepimizin yüreğine işlemiştir. Ne güzel ses verdi kardeşlik, birlik adına. Bizim bu birlik çağrısını bütün dünyaya yaymamız, ülkemizden hareket ederek bütün gençlere yaymamız hepimizin üzerine bir vecibedir."

"Şehir kültürü medeniyetin en önemli mayasıdır"

Başbakan Davutoğlu, kadın kollarının Türkiye'nin her yerine ana yüreği muhabbetini nakşetmekle sorumluluğunu taşıdığını belirterek, kadınların seçime girerken en büyük güç kaynağı, kardeşlik tohumunun bekçisi ve neslin yetiştiricisi olduğunu dile getirdi.

Belediye başkanı ve meclis üyelerine seslenen Davutoğlu, şehir kültürünün medeniyetin en önemli mayası olduğunu söyledi. Davutoğlu, şehirlerde yaşayanlar arasında ayrım yapmak isteyenlerin çıkabileceği uyarısında bulunarak, AK Parti'ye o veren veya vermeyen herkesi ziyaret edeceklerini ve hizmet götüreceklerini ifade etti.

Belediye başkanlarının tüm şehit cenazelerinde bulunacağını dile getiren Davutoğlu, "Hiçbir ayrım gözetmeden hepiniz çocukları dağa kaldırılan annelerin yanında olacaksınız ve hep beraber şehirlerimizin kardeşliği üzerinden ülkemizin kardeşliğine bir yeni meşale yakacağız" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title