Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3) "MİT Müsteşarımızı hesaba çekemeyenler, MİT Müsteşarımız üzerinden milli iradeyi hesaba çekemeyenler, şimdi anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir tüyo veya yeni bir malzeme vererek MİT Müsteşarına saldırtmaya çalışıyorlar" "Bunun arkasında başkaları da var. Bunun arkasında Milli İstihbarat Teşkilatımızın son 4 5 yıl içinde çok köklü bir yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış çevreler de var" "Artık Türkiye başka ülkelerin istihbarat elemanlarının at oynattığı, Türk istihbaratının ise dışarıda buna tepki veremediği bir konumda olmayacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MİT Müsteşarımızı hesaba çekemeyenler, MİT Müsteşarımız üzerinden milli iradeyi hesaba çekemeyenler, şimdi anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir tüyo veya yeni bir malzeme vererek MİT Müsteşarına saldırtmaya çalışıyorlar" dedi.

GAP Tarımsal Eğitim Araştırma Merkezi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti 99. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MİT Müsteşarlığı nezdinde bir takım ithamlarda bulunduğunu belirtti. Davutoğlu, "Elinizde belge varsa ispat edin" dediklerini ancak hiçbir belge çıkmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Ben devleti kendisinden iyi bilirim" iddiasında bulunduğunu, ardından bu olayla ilgili "Gazetelere bakın" diye konuştuğunu anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Demek ki devleti gazetelerden öğreniyor. Gazete kültürüne dayalı bir devlet anlayışı var. Bir ithamda bulunuyorsunuz MİT Müsteşarlığıyla ilgili, o ithamı ispat görevi sizin üzerinize düşer. Nereden geliyor bu itham biliyor musunuz? Hala bir rövanş peşindeler. Çatı adayını kimler belirledilerse veya CHP'nin önüne kimler dikte ettiyse, aynı kesimler şimdi 'MİT'e saldır' diyorlar. Hani 7 Şubat'ta MİT Müsteşarımıza dönük komplo var ya o komplo sadece MİT Müsteşarımıza dönük değildi, hükümetimize dönüktü, devlete dönüktü ve siyasi istikrarımıza yapılan bir komploydu. Hak ettiği cevabı aldılar. Bir an bile tereddüt etmedik. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olarak da olaya müdahil oldu ve gerekli dirayetle Türkiye büyük bir badireden kurtuldu. Şimdi orada MİT Müsteşarımızı hesaba çekemeyenler, MİT Müsteşarımız üzerinden milli iradeyi hesaba çekemeyenler, şimdi anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir tüyo veya yeni bir malzeme vererek MİT Müsteşarına saldırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında başkaları da var. Bunun arkasında Milli İstihbarat Teşkilatımızın son 4-5 yıl içinde çok köklü bir yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış çevreler de var. Milli İstihbarat Teşkilatımız öylesine köklü bir dönüşümden geçti ki. Bunu iftiharla söylüyorum, gidip brifing aldığımda da gördüklerimden çok memnun oldum. Artık Türkiye başka ülkelerin istihbarat elemanlarının at oynattığı, Türk istihbaratının ise dışarıda buna tepki veremediği bir konumda olmayacak. Kılıçdaroğlu eline verilen bazı notları düşünmeden okurken bütün bunları gözden geçirmek durumunda."

Davutoğlu, iddialara ilişkin ciddi bir delil varsa ortaya konulması gerektiğini ifade ederek, "MİT Müsteşarlığımız da devlet kurumlarımızın hepsi de sadece bu devlete hizmet eder, bu millete hizmet eder. Bu hizmetleri dolayısıyla bizim her zaman takdirlerimizi de alırlar ve hiçbir devlet kurumumuzu bu tür iftiralara karşı korunaksız, dayanaksız bırakmayız. Bunun böyle bilinmesini isterim" diye konuştu.

-"Kendi partinle yüzleş"

Kılıçdaroğlu'nun kendi partisiyle, geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hani Dersim'le yüzleşmekten kaçındı. Kendisi açık bir şey söyleyemediği gibi Genel Başkan Yardımcısı yarım yamalak bir şeyler telaffuz etti, parti birden ikiye bölündü. İşte AK Parti ile CHP arasındaki fark bu. Kendisi çıkıp ne Tunceli'de ne de herhangi bir toplantıda açık bir tavır belirleyemedi. Sadece 30'lu yıllar mı? 94'te yayınlanmış DYP-SHP, yani bugünkü CHP'nin ikiz kardeşi veya anası diyeyim, hepsinin anası CHP ama SHP ile bir dönem geçtiler biliyorsunuz, 94'te yayımladıkları genelgeler var. Tunceli'ye, Doğu ve Güneydoğu'daki illere gıda ambargosu uygulayan genelgeler var. Bunları senin partin çıkardı Kılıçdaroğlu, bunlarla yüzleş. Bize dönük herhangi bir ithamda bulunmadan önce kendi partinle yüzleş. MHP ile yüzleş, çatı adayı birlikte belirlediniz. Şimdi aynı mirası paylaşarak eski Türkiye geleneklerini savunma üzerinden AK Parti'yi hedef ediniyorlar her ikisi de. Hiç merak etmesinler, biz gerektiğinde 2-3-5 kimler gelirse gelsin hepsine karşı hak bildiğimiz yolda mücadele etmeye, gerekli gayreti göstermeye de kararlıyız."

-"Adımlar devam edecek"

İç Güvenlik Reformu ve Özgürlüklerin Korunması Paketi ve onun etrafında Türkiye'de demokratikleşmenin gelişmesi için atılacak adımların gelecek günlerde de devam edeceğini aktaran Davutoğlu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun Meclis'te olduğunu, bunun da önemli bir insan hakları reformu olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, yine bu çerçevede iş sağlığı reformunu hayata geçirecek adımları attıklarını, maden kazalarının bir daha yaşanmaması için de gerekli her türlü yasal tedbirleri almaya devam edeceklerini bildirdi.

Dış politikada da son derece dinamik, hareketli bir yaklaşım sergilediklerini vurgulayan Davutoğlu, son 2 hafta içerisinde Avustralya'da G-20 zirvesine katıldıklarını, son derece önemli Filipinler ve Irak ziyaretleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Bereketli hilalin merkezindeki aziz Şanlıurfa. Bereketli hilal, Basra Körfezi'nden Akdeniz'e kadar uzanan bir hilaldir ve onun merkezinde de Urfa vardır" diyen Davutoğlu, geçen hafta hem Irak'taki yeni hükümetin Başbakanı İbadi ile hem de bütün siyasi akımların, partilerin ve grupların liderleriyle görüştüğünü, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları, Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Türkmen milletvekilleriyle kapsamlı görüşmeler yaptığını anlattı.

Başbakan Davutoğlu, "Irak'ın istikrarından en fazla olumlu yönde etkilenecek ve bu istikrarı kendi istikrarı gibi gören ülke Türkiye'dir. Ama bu istikrardan Türkiye içinde de en olumlu yönde istifade edecek şehirlerin başında Urfa gelir, Irak'ın ve Suriye'nin istikrarından. Onun için bizim temel amacımız Irak'ta, Suriye'de, Lübnan'da, bütün Ortadoğu'da etnik ve mezhep ayrımı olmayan, kalıcı bir barışı tesis edecek şekilde adımların atılması" değerlendirmesinde bulundu.

Urfalıların bunu çok iyi anlayacağını ifade eden Davutoğlu, "Çünkü Urfa'da tam tevfik ve birlik bilinci içinde Türk vatandaşlarımız, Arap vatandaşlarımız, Kürt kökenli vatandaşlarımız hepsi bir arada yaşar. Ortadoğu barışının İbrahimi gelenek etrafında bütünleştiği, sembolleştiği şehir Urfa'dır" dedi.

Suriye'den gelenlere kucak açtıkları için Şanlıurfalılara teşekkür eden Davutoğlu, "İbrahimi gelenek demek kolay, ensar ahlakı demek kolay ama imtihanla karşılaşıldığında nasıl tavır alındığı önemli. Şanlıurfalı kardeşlerimiz, vatandaşlarımız her birine buradan teşekkür ediyorum. Suriye'den gelen mülteci kardeşlerimize gösterdikleri tavırla Medine ruhunun Şanlıurfa'da, ensar bilincinin Urfalılarda yaşadığını gösterdiler" diye konuştu.

Davutoğlu, bu ensar bilinciyle davranmaya devam edeceklerini belirterek, bunun için Irak'ta her kesimle görüştüklerini aktardı.

Türkiye ile Irak arasında 2009 yılında başlatılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının gelecek ay Türkiye'de gerçekleştirileceğini de dile getiren Davutoğlu,  "Böylece Irak ile aramızdaki ortak kabine toplantısı geleneği tekrar ihya edilmiş ve enerjiden ulaştırmaya, inşaattan, yatırımdan ticarete kadar çok geniş bir alanda yepyeni bir dönem başlayacak" ifadelerini kullandı.

Irak'ın karşı karşıya kaldığı problemleri bildiklerini belirten Davutoğlu, Kerkük'te olan gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD tehdidinin, etnik ve mezhep temelli ayrışmaların hala sürdüğüne dikkati çekerek, "Bu ayrışmalar karşısında Türkiye hiçbir zaman sessiz ve kayıtsız kalmayacak. Bu ayrışmaların giderilebilmesi için, ihtilafların ortadan kaldırılması için de elinden gelen bütün çabayı gösterecek. Bütün Iraklılar, bütün Suriyeliler bizim kardeşimizdir, ezeli ve ebedi dostumuzdur. Aralarında bir ayrım yapmayız, hangisi, ne zaman yardıma ihtiyaç hissederse Anadolu toprakları onların anayurdu olarak her zaman açıktır" sözlerini sarf etti.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

blesuk:

Davutoğlu da boş konuşuyor. . Özür dilemekle olmaz. . Özür dileyen gereğini de yapar. . Özür resmi olmalı, öyle yarım ağızla olmaz. . Özür dieyen kişi Dersim katliamında ölen ve mağdur olanlara maddi ve manevi tazminat öder. . Dersimliler Davutoğluna sanki inandılar. . . . Dersimlilerin bir sürü sorunu var, o sorunları çözmeniz gerekir. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title