Haberler

AK Parti Genel Sekreteri İpek Amasya'da Açıklaması

"İlk defa seçime 6 ay kala yapılan anketlerde AK Parti yüzde 50.8 gibi bir bantta görülüyor.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "İlk defa seçime 6 ay kala yapılan anketlerde AK Parti yüzde 50.8 gibi bir bantta görülüyor. İnşallah hep birlikte çalışarak yüzde 53-54 gibi bir oy oranıyla parlamentoda yeniden yer alacağız" dedi.

İpek, Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Amasya'ya yaptığı ziyaretten çok memnun ayrıldığını, her yerde Amasya'dan övgüyle bahsettiğini hatırlattı.

Amasya'nın ülkenin kaderinin yazıldığı illerden biri olması nedeniyle önemli bir yerinin olduğunu anlatan İpek, ilde yaşayan herkesin bu sorumluluğu en üst düzeyde yaşaması gerektiğini söyledi.

İpek, AK Parti'nin ülkede ve bulunduğu coğrafyada bu sorumlulukla hareket ettiğini, 12 yılda ekonomi, eğitim, sosyal haklar, özgürlükle başta olmak üzere bir çok konuda yenilikler getirdiğini dile getirdi.

"Hayır kardeşim, avucunuzu yalarsınız"

Partinin bu yenilikleri birileri istediği için getirmediğini, doğru olan bu olduğu için yaptığını vurgulayan İpek, şunları kaydetti:

"Bizler, demokratik anlayışın geliştirilmesi için atılması gereken tüm adımları atacağız. Olağanüstü hali, Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni kaldırdık. Kurslar, televizyonlar açılması gibi bir sürü adımlar atmaya başladık. Neden? Çünkü biz bunu programımızda yazmıştık. Milletimize 2002 seçimlerine girerken söz vermiştik. Biz bütün bu demokratik adımları atarken terör örgütü ve bir kısım uzantıları ile bir siyasi parti paniğe kapıldılar. Neden? Çünkü Doğu ve Güneydoğu'daki insanımızı istismar ediyorlardı. İstismar ettikleri gerekçelerin hepsini bir bir ellerinden almaya başladık. Paniğe kapıldılar. Nasıl istismar edeceklerdi? Sonunda "görüyor musunuz, biz mücadele ettik, hükümet de bunları yapmak zorunda kaldı" dediler. Hayır kardeşim, avucunuzu yalarsınız. Biz onların doğru olduğunu bildiğimiz için, AK Parti'yi kurduğumuzda yazdığımız için ve milletimize söz verdiğimiz için yaptık."

"Varsa bir derdin parlamentoda söylersin"

İpek, devletin vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamakla ilgili anayasal yükümlülüğünün bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi.

" Anayasa'da bir boşluk varsa, bu boşluğu gidermek için yasal düzenleme yapmak için yola çıktık. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bir suç işleme şüphesi varsa 'suçu önlemek için emniyet kuvvetleri önceden tedbir alır ve gerekli girişimleri yapar diye' tıpkı Amerika'da, İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da olduğu gibi ceza usul yasamıza bunu koyuyoruz. Bu hukuki düzenlemeyi parlamentodan çıkartacağız. O partinin genel başkanı 'sokağa çıkarız' dedi. Çık da görelim. Bir partinin genel başkanı eğer sokağı gösteriyorsa o siyasetçi değildir, o siyasetçinin acizliğidir. Varsa bir derdin parlamentoda söylersin. Çözüm sürecini devam ettiriyoruz. İstismar etmek için gazetelerde genel af, özerklik gibi şeyler. Niye? Acaba AK Parti'ye nereden saldırırız da halkın gözünde onu düşürürüz diye. Arkadaşlar ne özerklik ne de genel af söz konusudur. Tamamı iftiradır, tamamı yalandır."

2015 genel seçimleri seçimleri

AK Parti Genel Sekteri İpek, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin AK parti'nin kuruluşundan itibaren bir sürü tuzaklar hazırladıklarını aktardı.

Tuzakları bir bir bozararak bu noktaya geldiklerine dikkati çeken İpek, "İlk defa seçime 6 ay kala yapılan anketlerde AK Parti yüzde 50.8 gibi bir bantta görülüyor. İnşallah hep birlikte çalışarak yüzde 53-54 gibi bir oy oranıyla parlamentoda yeniden yer alacağız. Türkiye'nin başarıları devam edecek, hep birlikte tarih yazmaya devam edeceğiz. İnşallah buradaki kongre bunlar için gerekli olan kadrolarımızın yenilendiği süreç olacak. 2015 seçimleri, Türkiye'nin büyümesinde etkili olacaktır" şeklinde konuştu. - Amasya

Kaynak: AA / Politika

Haluk İpek Ak Parti Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title