Haberler

AK Parti Genel Sekreteri İpek Açıklaması

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Cumhuriyet tarihimizin en zor seçimini milletimiz başarıyla atlattı ve Türkiye'nin önünü açtı. Cumhurbaşkanlığı seçimi bunu taçlandıracaktır. 2015 bunu çok çok daha taçlandıracaktır" dedi.

İpek, yerel seçimlerde Çubuk Belediye Başkanı seçilen Tuncay Acehan'ı ziyaret ederek, "hayırlı olsun" dileğinde bulundu. Burada gazetecilerin sorusu üzerine AK Parti'nin ikinci cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan İpek, cumhurbaşkanlığı için kimin aday gösterilmesi gerektiğiyle ilgili istişarelerin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Başbakanımız milletvekillerimizi topladı, onların görüşlerini aldı. Burada onlara temayül yoklaması şeklinde bir form doldurmalarını sağladı.  Daha sonra cuma günü illerimizin kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları, il başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanlarına temayül dağıtılarak görüşleri alındı. Bu önümüzdeki hafta genel merkez kadın kolları ve gençlik kolları MKYK'sının temayül yoklamasını alacağız. Perşembe günü saat 11.00'de genel merkezde büyük kongre delegelerimiz yani milletvekilleri dışında 1100 kişiden oluşan delegelerimizin temayül yoklaması alınacak. Kamuoyunda anketler yapılacak. Bunların sonucunda olağanüstü bir MKYK toplayarak cumhurbaşkanlığı ile ilgili kararımızı orada alacağız ve yolumuza devam edeceğiz."

İpek, aday belirleme sürecinin devam ettiğini, süreç bitmeden hiç kimsenin adayın belirlendiğiyle ilgili bir açıklama yapamayacağını vurguladı. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman 15 ay içerisinde 3 ayrı seçime gidilmediğinin altını çizen İpek, şöyle devam etti:

"Gerçekten de demokrasimiz hiçbir dönem bu kadar sıkışık bir sandık dönemini geçirmemiştir. Biz bu konuda teşkilatlarımızı çok uzun zaman öncesinden uyardık. Bu üç seçim ki birbirlerini etkileyecek seçimlerdir. Tabii biz bunun önemini çok iyi bildiğimiz için yerel seçimlerde olağanüstü gayret ettik. Ama rakiplerimiz maalesef hileye başvurdular. Eskiden insanların bir fikir namusu vardı. Yani belli bir fikirleri vardı ve o inandıkları fikir doğrultusunda oylarını kullanırlardı. Bu son yerel seçimlerde bizim rakiplerimiz AK Parti'nin karşısına bir toplu cephe oluşturmak için fikirlerinden vazgeçtiler, fikir namuslarından vazgeçtiler ve bizim karşımızda bir cephe oluşturmaya çalıştılar. AK Parti kazanmasın da ne olursa olsun diye bir fikirsiz lige ulaştılar. Böyle mücadele ettiler ama mağlup oldular. Cumhuriyet tarihimizin en zor seçimini milletimiz başarıyla atlattı ve Türkiye'nin önünü açtı. Cumhurbaşkanlığı seçimi bunu taçlandıracaktır. 2015 bunu çok çok daha taçlandıracaktır."

Türkiye'nin kaderinin lider ülke olmak için yazıldığını anlatan İpek, "Türkiye Orta Asya'nın, Balkanların, Afrika'nın kuzeyinin, Kafkasların ve Orta Doğu'nun, bütün İslam aleminin dikkatle izlediği ve lider olarak seçtiği bir ülkedir. Bunun mimarı da bu AK Parti'nin çatısı altında olan insanlardır. Ben hepinize tüm seçimlerden dolayı çok çok teşekkür ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Tuncay Acehan Haluk İpek Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title