Haberler

AK Parti Genel Sekreteri Gül Açıklaması

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, yaklaşan referandumla ilgili, "Mevcut sistem, Kenan Evren'e göre dikilen bir elbise. Artık biz vesayeti bırakalım, milletin anayasasına geçelim istiyoruz.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, yaklaşan referandumla ilgili, "Mevcut sistem, Kenan Evren'e göre dikilen bir elbise. Artık biz vesayeti bırakalım, milletin anayasasına geçelim istiyoruz. O yüzden bu referandum var." dedi.

Gül, Şehitkamil Kongre Merkezinde Memur-Sen tarafından organize edilen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Neden Evet Demeliyiz" adlı konferansta yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki referandumdan çıkacak sonucunun istikrarlı ve güvenli bir Türkiye'ye vesile olmasını diledi.

Mevcut sistemin vesayete göre şekillendirildiğini anlatan Gül, "Mevcut sistem, Kenan Evren'e göre dikilen bir elbise. Artık biz vesayeti bırakalım, milletin anayasasına geçelim istiyoruz. O yüzden bu referandum var." ifadelerini kullandı.

Gül, mevcut sistemi "kriz üreten bir sistem" olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"Kriz üreten bir sistemimiz var. Çünkü mevcut sistem, çift başlılığı öngören bir sistem. Biz artık çift başlılığı ortadan kaldıralım istiyoruz. Başbakan başka cumhurbaşkanı başka bir şey derse kriz çıkacak. Bunun bedelini de millet ödeyecek. Hatta aynı düşünceden de olsa kriz olabiliyor. Bunun örneklerini tarihimizde gördük. Artık bu sıkıntıları ortadan kaldıralım diyoruz. Ama CHP anlamıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bazen bunun örneklerini de veriyor. 'Parlamenter sistemi asla yedirtmeyiz, taviz vermeyiz' diyor ama aslında AK Parti getirdiği için tavrı 'istemezük' şeklinde oluyor. Okusaydın sen de 'Evet' derdin ama sen okumadan millete saygısızlık yaptığın için bunlar başına geliyor. Eğer millete saygın olsaydı o 18 maddeyi okuyup öyle halkın karşısında çıkardın. Biz özetle diyoruz ki, bir arabadaki iki direksiyon ve iki şoförü ortadan kaldıralım."

Milletin büyük bir destekle 2007 yılında cumhurbaşkanını seçtiğini belirten Gül, "Artık bir ayrım yapmalıyız. O yüzden cumhurbaşkanının da sorumlulukları olmalı. Bu çarpıklığı gidermek gerekiyor. 2007'de yarım kalan işin devamı şimdidir. Peki CHP ve HDP ne diyor, 'Eski sisteme geçelim.' Niye? Çünkü cumhurbaşkanını halk seçtiği zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oluyor. Dertleri o, halktan korkuyorlar." diye konuştu.

Mevcut sistemle yola devam edilmesi halinde ülkenin patinaj çekeceğini, halkın da bundan rahatsız olacağını anlatan Gül, mevcut sistemden sadece vesayetten beslenenlerin memnun olacağını vurguladı.

Gül, "Tek adam sistemi geliyor" yönündeki eleştirilere değinerek, "Böyle birşey yok. Diyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan olmasa bile Recep Tayyip Erdoğan gibiler olsun, istikrar olsun. Kişilerden bağımsız olarak sorumlu ve icraat yapan, istikrarı sağlayan kişiler iktidar olsun diyoruz. Biz bu sistemi Erdoğan için değil, her doğan için istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Alman televizyonuna tepki

Bir Alman televizyonunun dün yaptığı programda "Türkiye'ye diktatörlük geliyor" şeklinde yayınlar yaptığını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Bunlar yalan yanlış kampanya yapıyor, tıpkı Kılıçdaroğlu gibi. Aslında kimlerin 'Hayır' dediğine bakarak, bu işin ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu anlarsınız. Sizin diktatör dediğiniz adam 10 yıldır iktidarda. Daha geçen gün, Kılıçdaroğlu diktatör dedi ve ben de cumhurbaşkanına hakaretten dava açtım. Şimdi çift başlı dönemde de diktatör diyorsun, çift başlılığın biteceği döneme de diyorsun. Bu nasıl olacak? 'Milli iradeden başka hiç bir güç tanımam' diyen birine diktatör demek insanlığa yakışmaz. Bu adam 15 Temmuz'da ortadaydı, hepimiz gördük. O tarihte ortada olmayan, hangi delikte belli olmayan siyasetçiler çıksın ortaya. Bizim derdimiz bu memleket kıyamete kadar bekasını koruyarak yoluna devam etmesidir. Diktatör diyorsunuz ama 10 yıl sınırı var. İstediğin kadar iyi yönetici ol, sadece iki dönem iktidarda olabiliyorsun. Bu nasıl tek adamlık?"

Gül, yeni sistemin dünyaya model olacak bir sistem olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kenan Evren AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title