Haberler

AK Parti Genel Sekreteri Gül Açıklaması

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Bizim tabii ki AB perspektifimiz devam etmektedir.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Bizim tabii ki AB perspektifimiz devam etmektedir. Ama bizim değil Avrupa Birliğinin bize ihtiyacı vardır." dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziantep Temsilciliğinin bir otelde düzenlediği iftar programına katılan Gül, Avrupa Birliği'nin dağılma noktasına geldiğini ifade etti.

İngiltere'de yapılan referandumdan çıkan ayrılık kararını hatırlatan Gül, şöyle konuştu:

" Türkiye'ye ayar vermek isteyenler, Türkiye'yi hizaya getirmek isteyenler, '3 bin yıl sonra ancak AB'ye girersiniz' diyenler oldu. Ne oldu? 3 gün sonra Birlik dağılma noktasına geldi. İngiltere referandumda AB'den çıkma kararı aldı. Bundan sonra Türkiye'ye laf söylemek isterken 2 defa, 10 defa düşünün. Recep Tayyip Erdoğan'a laf söylemek ister, manşetten çakmak isterseniz yüz defa düşünün, önce aklınızı başınıza alın. Kimse Türkiye'yi kendi meselelerine alet etmesin. Kimse Türkiye'nin geleceğiyle oynamaya kalkmasın.

Türkiye, 79 milyon olarak birliğini muhafaza edecektir. Bizim tabii ki AB perspektifimiz devam etmektedir. Ama bizim değil Avrupa Birliği'nin bize ihtiyacı vardır. Son yaşanan gelişmeler de Türkiye'nin doğru yolda olduğunu göstermektedir. Umarız AB liderleri bu gelişmelerden ders alır, Birliği aklıselim yönetirler. İki yüz, üç yüz Suriyeliyi alan Avrupalılar 'biz bunlara nasıl bakarız' diyor. Gaziantep 350 bin Suriyeliye evsahipliği yapıyor."

Türk gençlerini kimsenin kötü düşüncelere alet edemeyeceğini belirten Gül, "Hiç kimse bu güzel gençliği, lise gençliğini, üniversite gençliğini siyasi emellerine alet etmesin. Sırf hükümete karşı oldukları için bizim bu gençlerimizi kullanmasın. Bizim bu güzel, milli değerlere önem veren gençlerimiz buna izin vermez." dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de etkinlikten dolayı TÜGVA'ya teşekkür etti.

Programa AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜGVA Gaziantep Temsilcesi Burak Kızılelma da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title