Haberler

AK Parti Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgecan üzerinden siyaset yapmasını eleştiren AK Parti Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, muhalefetin dedikodu üzerine bir siyaset yaptığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgecan üzerinden siyaset yapmasını eleştiren AK Parti Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, muhalefetin dedikodu üzerine bir siyaset yaptığını söyledi.

Seçim İşleri Başkanlığı'nın bölge toplantısı için Bursa'ya gelen Prof. Dr. Mustafa Şentop, muhalefet partilerinin yanlış siyaset politikası izlediğini ileri sürdü. Kendi görüşüne göre bu cinayetin cezasının idam olması gerektiğini ifade eden Şentop, Kılıçdaroğlu'nun da Özgecan üzerinden siyaset yapmasını eleştirdi. Şentop, " Türkiye'de şu anda vahşice işlenmiş cinayet tartışılıyor. Gencecik yaştaki Özgecan kızımız, kendisini insan olarak ifade etmek bile zor olan bir caninin vahşice cinayetiyle hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına sabır diliyorum. Türkiye için suç-ceza arasındaki ilişkilerin yeniden tartışılacağı bir başlangıç olacaktır. Bununla ilgili tartışmalar yapılabilir. Kadın cinayetleri konusunda tartışmalar yapılabilir. Ceza hukuku sosyolojisi ve suç hukuku sosyolojisi üzerinden değerlendirme yapılabilir. Ama yapılamayacak bir tek değerlendirmeyi Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, 'İnsanlar işsiz olursa, bu işsizliğin psikolojisiyle bunun hıncını ya eşinden ya çocuğundan ya da sokakta gördüğü bir kadından çıkarıyor' diye açıklamalarda bulundu. Bu konuyla ilgili yapılabilecek bütün analizleri sıraladığınızda, böyle bir açıklama binlerce analizin sonunda bile yer almamalıdır. Ama Kılıçdaroğlu aslında Özgecan kızımızın olayı ile ilgili bir açıklama yapmaya çalışmıyor. Mesele, bundan bir fırsat çıkarıp AK Parti'yi eleştirmek. Türkiye'de işsizlik var. Yok değil. Ama dünyanın ekonomik olarak sıkıntı yaşadığı bir tabloda, Türkiye'deki durum vahim bir tablo değil. Oldu ki böyle bir durum olsa bile, bu gibi vahşeti mazur gösterecek bir açıklama ana muhalefet partisinin genel başkanı tarafından yapılmamalıdır" dedi.

Türkiye'deki eski siyasetin devam ettiğini anlatan Şentop, "Türkiye'deki eski siyaset, karşınızdaki partiye vurabilmek için elinizde ne malzeme varsa kullanıyordu. Söylediğiniz sözün nereye vardığını düşünmeden, söylediğiniz sözün Türkiye'deki insanlara ne gibi yansıyacağını düşünmeden konuşmaktı. Bu siyaset artık Türkiye'de iflas etmiştir. Ama tartışılan güncel konulardan birisi olan faizler hakkında Kılıçdaroğlu neyi tartışıyor? Cumhurbaşkanı ne dedi? Merkez Bankası Başkanı ne dedi? Başbakan ne dedi? Hep dedikodu. Kılıçdaroğlu ne dedi? CHP ne dedi? Merkez Bankası'nın faiz yürütmesini ilişkin görüşü var mı? Arttırsın mı, azaltsın mı, yerinde mi saysın? Böyle bir görüşü yok. Sadece hangi bakanlar kendi aralarında hangi konuyu tartıştılar. Tamamen magazin, tamamen dedikodu üzerine bir siyaset yapıyorlar. Bu seçimden sonra muhalefet de değişecek inşallah. Hükümet kalacak, ama muhalefet değişecek. Hem kadro olarak değişecek, hem de zihniyet olarak değişecek" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Şentop Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title