Haberler

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde ne terör örgütünün ne de onun uzantılarının, sempatizanlarının, kuklalarının operasyon yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde ne terör örgütünün ne de onun uzantılarının, sempatizanlarının, kuklalarının operasyon yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Çözümden vazgeçmeyecek, çözüm için mücadeleden bir adım bile geri adım atmayacağız" dedi.

Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlatırken "Anneler ağlamasın", "Anneliğin siyaseti, anneliğin ideolojisi yoktur" dediklerini hatırlattı.

Kayseri Pınarbaşı'nda dün gencecik bir polisin şehit olduğunu belirten Erdoğan, "Allah rahmet eylesin. Ailesinin, yakınlarının, Emniyet teşkilatımızın, milletimizin başı sağ olsun. Çok sayıda kardeşimiz yaralandı, her şeyden habersiz sokakta oyun oynayan çocuklarımız yaralandı. Allah onlara da inşallah acil şifalar nasip etsin" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Uludere'yi konuşanlar, burayı niye bugün gazete sayfalarına dökmediniz, niye bunları yazmadınız, yazmıyorsunuz- İşte buyurun, canlı bombalarla geldiler, orada polis karakolu ve lojmanların önünde bunu patlattılar, 50 kilo patlayıcıyla. Niye bunları yazmıyorsunuz, niye bunları konuşmuyorsunuz- İster konuşun, ister konuşmayın ama AK Parti sizin o yazılarınızın, sizin o köşelerinizde akıttığınız mürekkebin anlamını çok iyi biliyor. ve buna karşı da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

Pınarbaşı'nda şehit olan Ahmet Ceben'in ağabeyinin de daha önce şehit olduğunu öğrenmenin, üzüntülerini kat kat artırdığını dile getiren Erdoğan, "Bir anne düşünün ki iki oğlunu da bu vatan için şehit vermiş. Değerli anneler, siz bu acıyı bilirsiniz. Siz evlat acısının nasıl bir şey olduğunu anne olarak, anne yüreği taşıyan, ayağının altına cennet serilmiş varlıklar olarak çok ama çok iyi bilirsiniz. Ocağına ateş düşen ailelerin yürek acısını sizler çok ama çok iyi anlarsınız" dedi.

-Başbakan Erdoğan'ı duygulandıran mektup-

Bir annenin, şehit oğluna yazdığı mektuptan çok duygulandığını anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir anne şehit oğluna mektup yazıyor. O mektubu gidiyor, şehit evladının mezar taşına yapıştırıyor. Çok ilginç. 'Anneler Günü sensiz geçse de orada seni benden alamadılar Özhan. Sen hep içimdesin, sen hep gözümdesin, sen hep özümdesin, sen hep bayrağımda, ay yıldızımsın. Dahası var mı- Her özel günde sen hep baş tacımsın. Sen sevincimde çığlığım, hüznümde gözyaşımsın. Dördüncü Anneler Günü'nü de sensiz kutluyorum. Sen bana gelemedin ama ben sana geldim yavrum. Bana sevinçle yolladığın resimlerine bakarak okşayıp öpüyorum. Mutlaka beni görüyor ve duyuyorsun. Sen çok hisli bir çocuksun. Anneler yanılmazlar Özhanım. Bana 21 yıl dolu dolu 'annem' diyerek beni ödüllendirdiğin için sana binlerce teşekkür ederim. Oğlum, komandom, seni unutmadım asla.' İşte anne bu, anne duygusu bu. Bundan ötesi var mı- Bu sözlerin üstüne daha ne söylenebilir- Bu anaya bu acıyı yaşatmaya kimin ne hakkı var- Bir anneye bu acıyı yaşatan, bu ağıdı yaktıran, bu mektubu yazdıran o kalleşlerin, o alçakların ruhu olabilir mi, kalbi olabilir mi, beyni olabilir mi-"

-"Seni annene götüreceğiz diye ikna ettiler"-

Güvenlik güçlerinin, bir teröristi "Seni annene götüreceğiz" diye ikna ettiğini anlatan Erdoğan, "Mağaradan zavallı bir çocuk çıktı. '5 yıldır annemi görmüyorum' dedi. Böyle zalimlik dünyanın neresinde var. Bir mağarada örgütten kaçan 5 terörist kadına haftalarca işkence yaptılar. Ardından öldürdüler ve gömdüler. Bir sene boyunca annelerine, babalarına haber vermediler. İranlı bir başka terörist kadın bunların ailelerine haber verince katliam ortaya çıktı. Olay ortaya çıkınca alay edercesine 'Bu kızlar gazdan zehirlenip öldüler' diye açıklama yaptılar" diye konuştu.

Birkaç gün önce teröristlerin telsiz konuşmalarının yayınlandığına işaret eden Erdoğan, "Kandil'den talimat geliyor, 'Yaralıları bırakın' diyorlar, 'İnfaz edin' diyorlar. Kendi arkadaşları için bunları söyleyecek kadar, bunları yapacak kadar alçaklar, hainler, insanlıktan nasipsizler" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Burada tekrar ediyorum, anneliğin ideolojisi yoktur, anneliğin siyaseti yoktur. Annelik, şehitlik derecesinde mertebelerin en yücesi, en kutsalı, en mübareğidir. Anneliğin ırkı da yoktur. Ama bu ülkede kadına 'anne' demeyi hazmedemeyenler de vardır. Bunu da biliyorsunuz" dedi.

-"Operasyon yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz"-

"Ne şekilde istismar ederlerse etsinler, ne şekilde yaparlarsa yapsınlar bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü asla ve asla bozamazlar" diyen Başbakan Erdoğan, bu topraklar üzerinde ne terör örgütünün ne de onun uzantılarının, sempatizanlarının, kuklalarının operasyon yapmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözümden vazgeçmeyeceğiz, çözüm için mücadeleden bir adım bile geri adım atmayacağız. Bakın açık açık söylüyorum, biz bu yola milletimizle çıktık, sizlerle çıktık. Biz bu yolda milletimizle beraber yürüyoruz, varsın bir kısım medya bizimle olmasın, varsın siyasetçiler istismar siyaseti yapsın, hiçbir tehdide, hiçbir tahrike, hiçbir provokasyona yurt içinde ya da yurt dışında yürütülen hiçbir kampanyaya boyun eğmeden biz bu milli birlik ve kardeşlik sürecini sonuna kadar götüreceğiz.

Çok ağır konuşuyorum, bu ülkede maalesef uluslararası çeteliğin taşeronluğunu yapanlar var. Bu ülkede en masum, en acı, en trajik olayları bile istismar edecek kadar gözü dönmüş, yüreği kararmış siyasetçiler var. Bu ülkede şehit cenazeleri üzerinden rant devşirmeye niyetlenecek, kadar aklını, vicdanını yitirmiş siyasetçiler var. Kürt meselesini bu boyutlara taşıyan CHP'dir. Yasakla, inkarla, ihmalle Doğu'ya, Güney Doğu'ya on yıllar boyunca üvey evlat muamelesi yapanlar CHP'dir. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin önünde adeta bir duvar gibi duran yine CHP'dir. Bugün çıkmışlar, acı bir olayı, trajik bir olayı istismar ederek buradan rant devşirmeye çalışıyorlar."

-Bir tek Türk bayrağı açmadan miting yaptılar-

CHP'nin 12 Eylül halk oylaması öncesi BDP ile aynı safı tuttuğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "12 Haziran öncesi Hakkari'ye gittiler. Bir tek Türk bayrağı açmadan miting yaptılar. Kaçıncı parti oldular buna rağmen dördüncü parti oldular Hakkari'de. İşte şimdi de BDP ile birlikte ortaklaşa aynı safta istismar siyaseti yürütüyorlar. Benim milletim kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Benim Kürt kardeşim, artık BDP'nin de CHP'nin de iç yüzünü, asıl niyetini, kanlı siyasetini görüyor ve anlıyor. Biz bu istismar siyasetine boyun eğmeyeceğiz. Biz ülkemiz üzerinde hiç kimsenin operasyon, ameliyat yapmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AK Parti'nin, AK Parti iktidarının Kürt meselesi ve terörle mücadele konusundaki çizgisinin değişmediğini ve değişmeyeceğini bildiren Başbakan Erdoğan, 14 Ağustos 2001'de ne dedilerse, o günden bu güne ne yaptılarsa bundan sonra da aynı çizgide devam edeceklerini vurguladı.

Demokratik adımları atmayı, kardeşliği pekiştirmek için aynı azimle yürümeyi, hız kesmeden yatırımları sürdüreceklerini anlatan Erdoğan, hukukun dışına asla çıkmadan terörle kararlı şekilde mücadele edeceklerini kaydetti.

Sınırda nöbet bekleyen, operasyonlarda göğsünü siper eden, ülkesi vatanı için cansiparane mücadele veren güvenlik güçlerine, istihbarat birimlerine millet adına teşekkür eden Erdoğan, gözü yolda oğullarını, eşlerini, babalarını, nişanlılarını bekleyen vatandaşlara da sabır diledi. Erdoğan, "Dualarınızı eksik etmeyin, sizin desteğiniz arkamızda olduğu sürece bilin ki emanetinizi gururla, cesaretle taşıyacak. Biz bu işi nihayete erdireceğiz" dedi.

-"Partimiz yine en güçlü parti, yine CHP yerini korumaya çalışıyor"-

Önlerinde önemli bir seçim olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki yerel seçimlere de tıpkı 3 Kasım seçimleri öncesi olduğu gibi yine heyecanla, coşkuyla, umutla gireceğiz. Kibre, gurura, böbürlenmeye, tepeden bakmaya asla mahal vermeyeceğiz. Rehavete asla müsaade etmeyeceğiz. İlk günün heyecanıyla yürüyeceğiz bu yolda" dedi.

Partisinin kamuoyu araştırmalarıyla süreci bilimsel olarak takip ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Partimiz yine en güçlü parti, yine CHP yerini korumaya çalışıyor. MHP aynı şekilde öyle, diğeri aynı şekilde. Biz milletimizle kucaklaşmaya milletimizle muhabbete devam edeceğiz. Sizden tek ricam şu; 'Durmak yok, yola devam.' Nifakı, fitneyi, fesadı asla ve asla yanımıza yaklaştırmayacağız. 'Ben' demeyeceğiz,

'biz' diyeceğiz. Enaniyeti, kıskançlığı, hırsı ayaklarımızın altında çiğneyeceğiz. Bir kez daha emekleriniz katkılarınız, destekleriniz için teşekkür ediyorum."

-Beraber yürüdük biz bu yollarda-

Konuşmasının sonunda salondakileri ayağa kalkmaya davet eden Başbakan Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini önce kendisi söyledi, sonra da salondakilere tekrarlattı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Başbakan Erdoğan'a, Osmanlı döneminden kalma dışı gümüş işleme köstekli bir saat, eşi Emine Erdoğan'a ise yüzük hediye etti. Başbakan Erdoğan, hediyeden dolayı Kadın Kolları üyelerine teşekkür etti.

Kongereye, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalara Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve yabancı kadın parlamenterler katıldı.

Başbakan Erdoğan, salondan ayrılırken de dışarıda kendisini bekleyen partilileri yanlarına gidip selamlayarak, taleplerini dinledi. Başbakan Erdoğan, bir partilinin çocuğunu kucağına alıp sevdi.

(Bitti)

- ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kayseri Pınarbaşı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title