Haberler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde özgürlükçü bir reform anlayışıyla bugünkü demokratik düzeye ulaştı, bunu korumaya kararlıyız ama her partinin şiddetle, terörle arasına mesafe koyması gerekir. Her partinin çatışmacı bir anlayış yerine en iyi düşündüğü formülleri masaya koyması gerekir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde özgürlükçü bir reform anlayışıyla bugünkü demokratik düzeye ulaştı, bunu korumaya kararlıyız ama her partinin şiddetle, terörle arasına mesafe koyması gerekir. Her partinin çatışmacı bir anlayış yerine en iyi düşündüğü formülleri masaya koyması gerekir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan partililere hitap etti.

Seçimin ardından diğer partilere olan mesajını da açıklayan Davutoğlu, "Küçük hesaplarla yenilgiler üzerinden zafer üretmeye kalkmamalılar. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız, herkes kendi değerlendirmesini yapmalıdır" diye konuştu.

Türkiye'de istikrar ve huzur için yeni bir sivil anayasa yapımı konusunda, 12 Eylül Anayasa'sını tarihe gömmek konusunda bütün partilere tekrar çağrı yaptığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"(Özgürlükçü, insan onuruna dayalı, geleceğe ve istikbale bütün gençleri en iyi şekilde hazırlayan yepyeni bir anayasa için harekete geçelim) diye çağrıda bulunuyoruz. Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde özgürlükçü bir reform anlayışıyla bugünkü demokratik düzeye ulaştı, bunu korumaya kararlıyız ama her partinin şiddetle, terörle arasına mesafe koyması gerekir. Her partinin çatışmacı bir anlayış yerine en iyi düşündüğü formülleri masaya koyması gerekir. Biz, her türlü düşünceye açığız, her türlü fikri konuşmaya açığız ama bir şeye kapalıyız, artık Türkiye'de bir daha darbe ve vesayet kültürü asla olmayacak. Hiçbir güç milli iradenin üstünde egemenlik kurumayacak, hiçbir lobi, çevre Türkiye'nin kaderini belirlemeye kalkamayacak. Bunun için herkesin kendisini, partisini, ülkesiyle ile ilgili gelecek düşüncelerini ortaya koymasının vaktidir. AK Parti, 12 yıllık iktidarı döneminde bütün bunları icraatıyla ortaya koydu. Bundan sonra da her şekliyle bilinsin ki her haliyle bilinsin ki AK Parti millet için en doğru olanı yapmaya kararlıdır, bu kararlılığı ebediyen sürecektir."

-"Adalet demeye devam edeceğiz, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz"-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, konuşmasında bir mesajının da kendisini haftalardır dualarla destekleyen "gönül coğrafyası" olarak nitelendirdiği "Balkanlar'a, Ortadoğu'ya, Kafkaslara, Orta Asya'ya, Afrika"ya olduğunu belirterek, "Hiç merak etmeyiniz, AK Parti bu ülkede var oldukça sizin davanız, meseleniz bizim meselemizdir. Birtakım dış çevreler sizlerin meselesine sahip çıkmamız dolayısıyla karşımızda geniş bir cephe oluşturmuş olabilirler ama biz her şeye rağmen ve her şartta 'adalet' demeye devam edeceğiz, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hak davasının, adalet davasının bayrağını yüceltmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlara "Milli iradeyi gerçekleştirmeye var mısınız? Yeni Türkiye'ye her şartta yürümeye var mısınız? Adalet, irfan ve hikmet davasını kararlılıkla devam ettirmeye var mısınız? Malazgirt'ten beri gelen bu kutlu yürüyüşü nice yüz asırlara iletmeye var mısınız?" diye soran Davutoğlu, seçim neticelerinin Türkiye için, insanlık için hayırlı olmasını temenni etti.

"Yarın yeni Türkiye için, yeni bir başlangıçla yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz hayırlı, menzilimiz hayırlı olsun" diyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasını Büyük İstanbul Mitingi'ndeki ahdini vatandaşlara tekrarlatarak bitirdi.

-Notlar-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile balkondan genel merkez önündeki vatandaşları selamladı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan kalabalık, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını sık sık "Dik dur eğilme, Türkiye seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "AK Gençlik burada, hocasının yanında" sloganlarıyla kesti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin, Abdülhamit Gül, Beşir Atalay, Nükhet Hotar, Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri ve parti üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Vatandaşlar, Davutoğlu'nun konuşmasını AK Parti Genel Merkezi önünde kurulan iki dev ekrandan izledi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önce, AK Parti'nin seçim kampanyasında hazırlanan şarkılar da seslendirildi. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yapılan havai fişek gösterisini vatandaşlar ilgiyle izledi.

Bu arada, Başbakan Davutoğlu'nun konuşması birçok yerli ve yabancı basın mensubu tarafından takip edildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title