Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, İftar Programına Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ilçe esnafını ziyaret etmesi İftar sofrasından detaylar Yılmaz'ın konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Ramazan' demeden, 'bu kutsal aydır' demeden terör yapanları lanetliyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ilçe esnafını ziyaret etmesi

İftar sofrasından detaylar

Yılmaz'ın konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Ramazan' demeden, 'bu kutsal aydır' demeden terör yapanları lanetliyoruz. Birçok yerde bombalar patlatıp insanımızın canına kıyanları da en açık bir şekilde telin ediyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ramazan' demeden, 'bu kutsal aydır' demeden terör yapanları lanetliyoruz. Birçok yerde bombalar patlatıp insanımızın canına kıyanları da en açık bir şekilde telin ediyoruz." dedi.

Genç Belediyesince Genç Taziye Evi bahçesinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, ramazanda bir oruçlunun iftarını açmasına vesile olmanın önemine işaret etti.

Belediyenin hayırsever iş adamlarının katkısıyla iftar sofrası kurduğunu belirten Yılmaz, "Çok güzel bir fikir gerçekten. Belediye, kendi kasasından para harcamadan bir organizasyon yapıyor. Hayırsever insanlarla insanımızı buluşturan çok güzel bir organizasyon. Ramazanda bir oruçlunun iftar açmasını sağlamak çok büyük sevaptır. Hele gençlere, öğrencilere, o an için yoldan geçenlere, iftara yetişemeyecek olanlara böyle güzel bir hizmet sunulması çok güzel." şeklinde konuştu.

Yılmaz, AK Parti iktidarları dönemindeki hizmetlere değinerek, yollarıyla, görünmez altyapı yatırımlarıyla Genç ilçesinin adeta yeniden inşa edildiğini söyledi.

Bütün bunların güçlü bir hükümet ve istikrarlı yönetim sayesinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bazıları, 'Tabii ki devlet yapacak, görevi' diyorlar. Ben de öyle söyleyenlere şunu söylüyorum, elbette devlet yapacak, elbette görevi ama bu devlet yeni kurulmadı. Kimse kusura bakmasın. Eskiden de vardı bu devlet. Bu dönemde özellikle AK Parti hükümetleri ile bu hizmetlerin artması kendiliğinden olmadı. İstikrarlı, güçlü bir hükümet kurulduğu için artık kaynaklarımız faize, ranta gitmiyor. Yatırım olup vatandaşımıza duble yollar, havalimanları, hastaneler, okullar oluyor.

İşte bütün bunlar güçlü, istikrarlı, hizmet aşkı olan yönetimlerle oluyor. Laf üstüne laf koymakla olmuyor, taş üstüne taş koymakla işler oluyor."

"Terör, en büyük zararı bu bölgeye veriyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, birilerinin huzur ortamını bozmaya çalıştığını, bazı il ve ilçelerde kazılan çukurlara bomba yerleştirilerek insanların hayatının zehir edildiğini anımsatarak, Bingöl ve Genç halkının hiçbir zaman teröre prim vermediğini dile getirdi.

"Terör, en büyük zararı bu bölgemize, halkımıza veriyor" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bakın, daha bugün AK Parti İl Teşkilatı'nda otururken, Diyarbakır'dan bir heyet geldi, beni ziyaret etmeye. Sur esnafından, toptancılarından. İnanın, kan ağlıyorlar. 'Bu olaylar yüzünden yanımızda çalışanların işine son vermek zorunda kalacağız, zaten bir sürü sıkıntı yaşıyorduk, iyice bizi vurdu bu hadiseler' diyorlar. İnşallah o yaraları da sarıyoruz. Hükümet olarak ne sıkıntı olduysa bu terör hangi zararlara yol açtıysa o zararları da hızlı bir şekilde sarmak için harekete geçmiş durumdayız. Hemen zarar ziyan tespitlerini yapıyoruz. Ardından yaraları sarıyoruz."

Yılmaz, Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari'de terör eylemlerinin olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların da teröre prim vermediğini ve terörle aralarına ciddi mesafe koyduklarını anlattı.

"Terör yapanları lanetliyoruz"

Yılmaz, terörün olmadığı, huzurun pekiştiği ortamda yapılacak yatırımlarla bölgenin kalkınmasına devam edeceğini söyledi,

"Bir yandan temel hak ve özgürlükler daha iyi bir şekilde yaşanacak, bir yandan kalkınma sürecimiz devam edecek" diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Diğer yandan, insan odaklı bir anlayış içinde sivil halkımızla terör unsurlarını hiçbir şekilde birbirine katmadan bu mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. 'Ramazan' demeden, 'bu kutsal aydır' demeden terör yapanları da huzurunuzda lanetliyoruz. Birçok yerde bombalar patlatıp insanımızın canına kıyanları da burada en açık bir şekilde telin ediyoruz. Bu vesileyle bu mücadele esnasında en değerli varlığını, hayatını vermiş olan şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Gazilerimize sıhhat, selamet, uzun ömürler diliyoruz. Şu an yaralı olanlara sağlık, şifa diliyoruz. Ramazanda kardeşliğimiz artsın, birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız artsın. Ramazan, bizi çok daha güçlü insanlar, bireyler, çok daha güçlü bir toplum haline getirsin."

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

title