Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, "Trabzon’a kavga etmeye gelmedim, hizmet etmeye geldim" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, "Trabzon'a kavga etmeye gelmedim, hizmet etmeye geldim" dedi.

Soylu, Diyanet-Sen Trabzon Şubesi'nin toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Soylu "Türkiye çok önemli süreç ve eşikten geçiyor. Yeni anayasaya ihtiyacımız var. 1980 darbesi üzerinden ülkemizin yaşadığı travmaya ülkemizi terk ettiler. 40 numara ayakkabı giyen bir kişiye 42 numara ayakkabı giydirirseniz bu insanı yürütebilir misiniz. 42-43 numara ayakkabı giyen Türkiye 1960 ve 1980 darbesinden itibaren 39, 40 numara ayakkabıya giymeye mahkum edildi. Türkiye'nin değiştirmesi gereken bir meselesi var. 43 numara giyen bir adama 40 numara ayakkabı giydirseniz biliyorsunuz, sabahtan akşama kadar vücudunun bütün azaları sızlar. Türkiye'de 1961 Anayasası, 1981 Anayasası Türkiye'yi darp etmektedir. Bugün Türkiye'de bir takım krizlerin temel sebebi yazılı kurallardır. Bizi içine alan bir Anayasa oluşturmalıyız, hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi düşüncesine göre inancına ve mezhebine göre etnik kökenine göre farklılaştırmayan bir anayasa istiyoruz. Bunlara rağmen sabırla, çalışmalarımızla çetin bir süreçten bu noktalara gelebildik. Şimdi biz bu kuralları değiştirmekle mükellefiz" dedi.

Trabzon'un AK Parti iktidarında çok önemli hizmetler aldığının altını çizen Soylu, "Trabzon 13 yılda 13,5 katrilyon yatırım yapıldı. Şuanda ise cari fiyatlarla Trabzon'da 8,5 katrilyon yatırım devam etmekte. Trabzon'u çok iyi harmanlıyoruz, insanımızı iyi tanımaya çalışıyoruz. 2023, 2053, 2071 nasıl planlayabileceğimiz iddiamızı arkadaşlarımızı dinleyerek, insanlarımıza dokunarak onların düşüncelerini hissederek planlamaya çalışıyoruz. Biz sadece Trabzon'u Trabzon olarak görmüyoruz. Trabzon'u Sarp Kapısı, Bakü, Gürcistan, Orta Doğu, Kafkasya, İran kapısı, Çin'e kadar uzanan İpek yolunun en önemli etkin bir bölgesi olarak görüyoruz. Trabzon'u büyük bir cazibe merkezi olması konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. Trabzon'da 13 yılda 13,5 katrilyon yatırım yapıldı. Trabzon 21. asra çok iyi başladı. Geldiğimden beri bizim görevimiz aynı hizmet çatısını, o hizmet bayrağını daha da ilerilere getirmektir. Trabzon her şeyin farkında, kendisinin şuanda biçilen rolün ve ortaya konulan sürecin Türkiye ve Trabzon tamamen farkında. Trabzon'a kavga etmeye gelmedim, hizmet etmeye geldim" diye konuştu.

Soylu, daha sonra ise Trabzon Muhtarlar Federasyonu genel kuruluna katıldı, ardından ise Kunduracılar Mahallesi esnafını, Hizmet İş Sendikası ve Memur- Sen Şubesi'ni ziyaret etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

SOYLU bey bulunduğu her partide bu lafları söylüyor. ÖNCE DÜŞÜNCESİNİN, FİKRİNİN, DURUŞUNUN ne olduğuna karar verse.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title