Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: "Tek Adamlık Değil, Tek...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: "Tek adamlık değil, tek başına güçlü bir yönetimi önemsiyoruz"YOZGAT - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, tek adamlığı değil tek başına güçlü bir yönetimi önemsediklerini belirtti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan : "Tek adamlık değil, tek başına güçlü bir yönetimi önemsiyoruz"

YOZGAT - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, tek adamlığı değil tek başına güçlü bir yönetimi önemsediklerini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Karaaslan'a, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ve AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz eşlik etti. Ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

"Milletin karnı bu ifadelere tok"

Karaaslan, Ana muhalefet partisinin tek adamlık eleştirilerine yönelik yaptığı açıklamada, "Milletin karnı bu ifadelere tok. Cumhurbaşkanımızın kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürek olma halini, CHP tek adamlıkla, bu ezberle açıklayamaz. Maalesef ana muhalefetin tozlu sandıkları var. Bu sandıkların içerisine yerleştirdikleri kavramlar var. Gün gelir laiklik elden gidiyoru çıkartırlar şimdi de tek adamlığı çıkartdılar. Başka zaman rejim elden gidiyor tartışmaları çıkarır. O yüzden Türk milletinin karnı bunlara tok. Gerçekten Cumhuriyet tarihimiz boyunca bu kadar hızlı elde etmediğimiz atılımları elde etmemize vesile olan bize her şeyden önce liderlik eden özellikle 15 Temmuz günü sergilemiş olduğu tavırla milleti peşinden sürükleyen Cumhurbaşkanımıza karşı tek adamlık adı altında yapılan bu eleştirileri her şeyden önce kabul etmemiz mümkün değil. Yalnız bizim değil millette bunu kabul etmiyor. Tek adamlık değil ama tek başına güçlü bir yönetimi biz çok önemsiyoruz" dedi.

"Karşılıklı uyumu zorunlu kılıyor"

CHP'nin yeni sistemle meclisin devre dışı bırakılacağı iddialarına da yanıt veren Karaaslan, "Cumhurbaşkanı ya da TBMM herhangi bir sorunla karşılaştığında, içinden çıkılamaz bir hal aldığı zaman, belki de hakikaten çözülemeyen bir problem oluştuğu zaman, seçim yenileme yetkisi her ikisinde de var. TBMM, ben tekrar seçim yeniliyorum, seçim istiyorum dediğinde kendini seçime götürdüğü gibi Cumhurbaşkanını da seçime götürüyor. Cumhurbaşkanı ben seçime gitmek istiyorum dediği zaman, kendini götürdüğü gibi TBMM'yi de seçime götürebiliyor. Bu aslında karşılıklı uyumu da bir anlamda zorunlu kılan bir uygulama. Bence 18 maddenin can damarlarından biri budur. Çünkü çok çok özel durumlarda hayata geçeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı zaten iki dönemle sınırlandırılmış olan görev süresini seçime gitme kararı verdiği anda kaybetmiş oluyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının buna karar vermesi çok kolay değildir. Öbür yandan da bu mekanizmayı güçlü kılan etken şudur. Merkeze milleti yerleştiriyor. Eğer millet haksız yere sebepsiz yere seçime götürdüğünü düşünmüş olursa mutlaka seçimde oy kullanarak gerekeni yapacaktır. Sistemin özü zaten bu. Millet var tam merkezinde. Her ne yaşanırsa yaşansın en son karar verici millet." şeklinde konuştu.

(BM-GF

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çiğdem Karaaslan AK Parti Yozgat Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title