Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Bir taraftan terörle mücadele devam edecek, bir taraftan da yapılması gereken ne varsa, vatandaşımızın bir tuğlası dahi karşılanacak.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Bir taraftan terörle mücadele devam edecek, bir taraftan da yapılması gereken ne varsa, vatandaşımızın bir tuğlası dahi karşılanacak. Kullanılmayacak evler varsa bunlar yıkılacak ve yerlerine insanca yaşayabilecekleri evler yapılacak." dedi.

Üstün, birtakım ziyaret için geldiği Ağrı'da AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Ayhan Sefer Üstün, daha sonra bir otelde "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" kapsamında sivil toplum örgütleri temsilcilerine yönelik toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin terörü çözmek adına denenmesi gereken ne varsa denemeye çalıştığını söyledi.

Terörün çözümü için AK Parti hükümetinin çözüm süreci dahil bütün yolları denediğini belirten Üstün, "Belki de olacaktı, belki de ramak kalmıştı ama bunu bozan karşı taraf oldu, teröristler oldu. Büyük bir mücadelenin içinde küçük hususların büyütülmemesi gerekir. Kendi teşkilatımla da konuştum, dedim ki 'biz buraya bir aday belirlerken iyi olması için belirliyoruz.' Ama adayların da bir takım yanlışları oluyor mu, oluyor. Bunu biz kötü olsun diye yapmıyoruz, bir hata olarak da kabul ediyoruz bazı şeyleri. Ama öte taraftan bir parti, aday getirdiler Norveç'ten. Kürt desek Kürtçe konuşamıyor, Türk desek Türkçe konuşamıyor, yemin edemedi. Muhatabımız bunları sorgulamıyor. Muş'tan Ağrı'ya bir adam getiriyorlar, bunu seçeceksiniz diyorlar, zinhar sorgulanmıyor ve arkadaşımız sırtını kaşıyarak Çankaya'da oturuyor. Ağrı bunu hak ediyor mu? Ağrılılar, onurlu insanlarsınız siz, bunu hak ediyor musunuz böyle bir muameleyi?" diye konuştu.

Üstün, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan çatışmalardan gariban kesimin etkilendiğini, zenginlerin rahatının yerinde olduğunu belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de verdiği "Terörle mücadele 90'lı yıllardaki gibi olmayacak ve biz yeniden ihya ve inşa aşamasına geçiyoruz" sözünü hatırlatan Üstün, şöyle konuştu:

"Bir taraftan terörle mücadele devam edecek, bir taraftan da yapılması gereken ne varsa, vatandaşımızın bir tuğlası dahi karşılanacak. Kullanılmayacak evler varsa bunlar yıkılacak ve yerlerine insanca yaşayabilecekleri evler yapılacak. Sur gerçekten yıkıldı ama Kayapınar'da birşey yok, tuzu kuru arkadaşlar orada rahat yaşıyorlar. Ben baro başkanımızın oturduğu mahalleye başsağlığı için gittim, dedim ki 'burada neden olay yok', bana 'burada bir mantar tabancası dahi patlayamaz' dediler. Orası da Diyarbakır. Diyorlar ki 'yok, garibanın olduğu sokakta yapacağım kardeşim, garibanın ensesine basacağım, evini alacağım.' Bu bölgede namusun ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliriz. 'Namus değerlerini bir tarafa iteceğim, hanesine de gireceğim, garibanın olduğu semtte bu işi yapacağım' diyor terör örgütü. Gidin Diyarbakır'a bakın, yeni semtlerde hiçbir şey yok. Herkes villalarında, o tuzu kuru kişiler rahat ediyorlar."

Üstün, yaşanan olaylarla ilgili zarara uğrayan tüm vatandaşların zararının karşılanacağını kaydetti.

Yıkılan semtleri en az o zenginlerin oturduğu yerler kadar yeniden pırıl pırıl yapacaklarını ifade eden Üstün, "Oradaki yıllar evvel yapılmış olan, Kürtlerin, Türklerin, eski kavimlerin yapmış olduğu bütün tarihi mirasa da saygı göstereceğiz, bu konuda emin olun. Nusaybin'de, Şırnak'ta, Silopi'de bu şekilde yapacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Betül Keskin, Ekrem Çelebi, Burhanettin Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Sefer Üstün AK Parti Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title