Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Karabük'ün Safranbolu ilçesine geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Karabük'ün Safranbolu ilçesine geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Karabük'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Safranbolu ilçesinde beraberinde AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti İl Başkanı Tumirçin Saylar, Yenice, Eflani, Eskipazar belediye başkanları, 23. dönem AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve partililerle Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u ziyaret ederek, esnafı gezdi.

Daha sonra Misak-ı Milli Meydanı'nda halka hitaben bir konuşma yapan Soylu, 'paralel yapı'yla mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, "Bu ülkenin istiklalini, istikbalini, başkalarına peşkeş çekmeye çalışanlar, bu ülkenin başbakanını dinleyenler, şantaj hazırlayanlar, montaj yapanlar, kasetlerle beraber tehdit etmeye çalışanlara buradan sesleniyorum. Hiçbir şekilde rahat durmayacaksınız, kökünüzü kazıyacağız sizin, kökünüzü" dedi.

"TİPİ TİP KEMAL"

Muhalefet partilerinin Başbakan'ın karşısına çıkardıkları adayı herkesin gördüğünü ifade eden Soylu, "Neresine dokunsam ki. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğru ki demiş. Bu adamın neresi doğru. Bu milletin aklı ve zekasıyla dalga geçmeyin. Ne olursunuz bir kere meseleyi ciddiye alın. Adam Mehmet Akif'in arkadaşıyım diyor İstiklal Marşı'nı bilmiyor. Siz ne zannettiniz. 70'lerde bir sakız vardı. 'Tipi tip' diye bir sakız. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'na ben isim taktım 'Tipi tip Kemal' diye. Ondan çıkan bu kadar olur işte" diye konuştu.

"PARALELLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

İki şeyden vazgeçmeyeceklerini, bunlardan birisinin çözüm süreci olduğunu belirten Soylu, "Bu ülkede artık analar ağlamayacak. Her ne olursa olsun bizim evlatlarımız askere giderken 'acaba geri dönebilecek miyiz?' diye bir endişe içerisinde olmayacaklar. Bu ülkenin ekonomisini, paralarını bir daha teröre harcamayacağız. Diğer vazgeçmeyeceğimiz konu ise paralellerle mücadeleden hiçbir gün vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin istiklalini, istikbalini, başkalarına peşkeş çekmeye çalışanlar, bu ülkenin başbakanını dinleyenler, şantaj hazırlayanlar, montaj yapanlar, kasetlerle beraber tehdit etmeye çalışanlara buradan sesleniyorum. Hiçbir şekilde rahat durmayacaksınız, kökünüzü kazıyacağız sizin, kökünüzü" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ERDOĞAN'IN HAKKIDIR"

"Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta dik durmamış olsaydı, 'Gezi' olaylarında bu ülkeyi karıştırmaya çalışanlara karşı bu ülkenin iradesini korumaya çalışmamış olsaydı bugün Türkiye'den bir Libya çıkaracaklardı" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'den mezhep çatışması içerisinde bulunan bir Irak çıkaracaklardı. Bugün darbeyle karşı karşıya kalmış ve sivil yöneticileri bugün hapiste olan bir Mısır çıkaracaklardı. Bugün kadınlarına tecavüz edilen ve çocukları katledilen bir Suriye çıkaracaklardı. Bugün İsrail'in zulmüyle karşı karşıya kalan bir Filistin çıkaracaklardı. Türkiye'yi oyuna getiremediler, tezgaha getiremediler. Türkiye'yi diz çökertemediler. Buradan herkese haykırıyorum, 77 milyon kişide bir kişinin hakkı Cumhurbaşkanlığı ise bu Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır."

Soylu, konuşmasının ardından kentten ayrıldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Safranbolu Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title