Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Sinop'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin Türkiye'nin en önemli değişimi olduğunu söyledi.

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Sinop'un Ayancık ilçesinde de vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra Sinop'a geçen Soylu, partisinin il başkanlığı önünde vatandaşlara seslendi.

Yeni bir Türkiye'nin inşa edildiğini anlatan Soylu, "Tahammül edemedikleri konu bu. Korkutmaya çalıştılar, ürkütmeye çalıştılar, sindirmeye çalıştılar. Sahip çıktınız, bu yeni Türkiye'ye sahip çıktınız. Değerli dostlar, 26 havalimanını 52 havalimanına çıkarttık. Yetmedi 81 vilayetimizde bugün 176 üniversitemiz var. Bunun bir şuuru var dostlar. Osmanlı'nın son 200 yılında engellediler bizim eğitimimizi. Uzaklaştırdılar bizi ilimden ve bilimden. 21. asra biz iyi başladık biliyor musunuz? İyi de gidiyoruz dostlar. Çok net. Onun için çekemiyorlar Türkiye'yi" dedi..

Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin Türkiye'nin en büyük değişimi olduğunu vurgulayan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizi nasıl yetiştirdiler biliyor musunuz? 'Siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz, siz başaramazsınız, siz hiçbir şey gerçekleştiremezsiniz' diye bizi yetiştirdiler. 21. yüzyılın başından itibaren Tayyip Erdoğan ve AK Parti, Türkiye'nin en önemli değişimidir. Başarmamak için hiçbir neden yok. Bugün Altay tankını, kendi mühendislerimizin yaptığı tankı dünyanın her tarafı almak istiyorsa,eğer biz savaş gemileri yapıyorsak, füzelerimizi dünyanın her tarafına satıyorsak, eğer biz bu ülkede başkasının uydusuyla istihbaratımızı ve güvenliğimizi sağlarken, şimdi Göktürkümüzü semalarda buluşturuyorsak. Hatırlıyorsunuz değil mi? İsrail'den aldığımız heronları hatırlıyorsunuz değil mi? Heronlar bozuldu da İsrail'e gönderdik. 'Tamir et' dedik, 'geri gönder ne olursun' dedik. Bir yıl beklettiler bizi, bir yıl. Bir yıl güvenliğimizi, sınırlarımızı, bir şekilde sahipsiz kalması için, Türkiye'nin zafiyete uğraması için bir yıl beklettiler. Bu ülkenin Başbakanı talimat verdi. Dedi ki mühendislerimize 'biz yapalım'. Fabrikalarımıza talimat verdi 'biz yapalım.' Bugün semalarımızda biz İsrail'in heronlarına muhtaç değiliz. Bu yeni Türkiye işte. Bütün bunlarla ne sağladık biliyor musunuz? 1 milyar 750 milyon kitabı her ders başı ilkokul öğrencilerimizin, ortaokul öğrencilerimizin, lise öğrencilerimizin sırasının üzerine koyduk. Biz bunlarla ne sağladık biliyor musunuz? Artık çöken bir Türkiye değil, 'siz yapamazsınız' diye bizi küçümseyenler komplekse sokmaya çalışanlar değil, Türkiye'yi 21. asra iyi başladı diye şunu haykırıyoruz. Evet biz yapabiliriz, evet biz gerçekleştirebiliriz, evet biz başarabiliriz."

"Aydın Doğan, buradan söylüyorum, bunun hesabını vereceksin"

Soylu, şunları dile getirdi:

"Bu Aydın Doğan da bugün bir beyanat yazmış gazetesinde. Diyor ki 'hukuk istiyoruz'. 28 Şubat'ta sen hukuk uygulattın değil mi? Aydın efendi sen hukuk uygulattın. Şimdi 30 Mart'ı gördü ya, viraj almaya çalışıyor Aydın efendi, viraj almaya. Aydın Doğan bilesin, bu millet ayağa kalktığı her zaman ayağına bir idam sehpası getirmeye çalışıyorsun. Bunun hesabını vereceksin Aydın Doğan, buradan söylüyorum, bunun hesabını vereceksin."

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli dostlar, bugün bir gazetede de yine buna bağlı gazetelerden bir tanesi de diyor ki, o kadar iftirayı o kadar yalanı ağızlarına dolamışlar ki, yalanın padişahı desem bunlardır ancak. Güya 175 milyon oy pusulası basılmış. Evet basıldı doğru. 55 milyon seçmen varmış, niye 175 milyon oy pusulası basılmış. Çünkü ne yapacakmışız biz. Biz o basılan oy pusulalarından kendimize oy pusulaları devşirecekmişiz. Yalanı görüyor musunuz. Be mübarekler, tek bir seçim mi var. Tek bir pusula mı var. İl genel meclisi var mı, var. Belediye meclisi var, belediye başkanlığı var. Büyükşehire dönelim. Büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi pusulası yok mu, var. 55 milyon çarpı 3 ne yapar? 165 milyon. Bunun yüzde 15'i de fazla basılıyor. Bunlar kanunla yapılıyor. Bunların derdi milletin kafasını bulandırmak. Bunların derdi bu seçimde gidiyorlar ya, bu seçim de millet bunların defterini dürüyor ya, söyleyeceğim şimdi, söyleyeceğim, söyleyeceğim. Millet bunların defterini dürüyor ya, bunlar çamura yatıyorlar çamura."

"Birileri eski Türkiye'yi istiyor"

Sinop'un kaybedecek zamanı olmadığını, AK Parti belediyeciliğine vatandaşın sahip çıkması gerektiğini söyleyen Soylu, "Geçen bir zamanın telafi edilebilmesi mümkün değildir. Eğer burada bir eksiklik yaparsak, eyvah para etmez. İcraata, seviye, kardeşliğe ihtiyacı var. Sizi o kararlılıkta görüyorum. Şehrin medeniyetini yarına taşıyacak kararlılıkta görüyorum. Aksi, Türkiye'yi dünyada rekabetten alıkoyarız, Sinopumuza da yazık ederiz" diye konuştu.

"Cumhuriyet, demokrasi tarihimizin, yakın siyasi hayatımızın en önemli seçimine gidiyoruz" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Birileri eski Türkiye'yi istiyor. O hatıralarının bile zihnimizi karıncalandıran eski Türkiye'yi istiyorlar. Ülkede kaos olsun, sokaklar karışsın, camlar çerçeveler kırılsın istiyorlar. Birileri, Türkiye ekonomisi çöksün istiyor. Birileri Türkiye'nin istikrar ve huzuru engellensin istiyor. Türkiye'nin gücünü, kuvvetini engellemeye çalışıyorlar. Bugün o eski Türkiye'nin efendilerinin talimatıyla bu milletimizi o kirli iktidarların, kirli ilişkilerin pençesine atmak istiyorlar. Bu milletin o sessiz çoğunluğu bir şeyi arzu ediyor. Diyorlar ki, 'Biz eski Türkiye'yi istemiyoruz, çocuklarımızın yarınına endişe ile baktığı bir Türkiye istemiyoruz. Biz insanlarımızın yola çıktığında o bölünmemiş yollarda canını kaybetmesini istemiyoruz. Biz faili meçhul cinayetler istemiyoruz. Biz terbiye edilen başbakanların yönettiği bir Türkiye istemiyoruz, bu memlekette her gün şehit haberlerinin beklendiği bir Türkiye istemiyoruz.' "

Soylu, daha sonra partililerle Sakarya Caddesi'nde "Sevgi Yürüyüşü"ne katılarak vatandaşlara karanfil dağıttı. - Sinop

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
title