Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Konya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ne pahasına olursa olsun çözüm sürecini tamamlayacaklarını söyledi.

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Yarma Mahallesi'nde gerçekleştirilen AK Parti Konya İl Başkanlığı Karatay İlçe Delege Seçimleri'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve partililer katıldı.

"KAMU DÜZENİNİ HİÇBİR ŞEKİLDE BOZDURMAYIZ"

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ülkede son yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Onlar yakarlar ama biz yaparız, onlar yıkarlar ama biz birleştiriciyiz, biz yeniden yapmaya devam ederiz. Ama kimse devletin bu şefkatini istismar etmeye çalışmasın. Kamu düzenini hiçbir şeye ve hiçbir şekilde bu ülkede bozdurmayız, bozdurana da müsamaha göstermeyiz. Van'da yapılan bütün kamu binalarını, kamu hizmetlerini, okulları ortadan kaldıracaksınız, bir okulu 5 defa yakacaksınız. Yazıklar olsun. Varto'da 4 okulu yakacaksınız. Siz mi verdiniz bunların paralarını. Bu millet 77 milyon, 81 vilayetten ülkemin her tarafında eşitlik olsun diye verdi" dedi.

"NE PAHASINA OLURSA OLSUN ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAMAMLAYACAĞIZ"

AK Parti'nin ihanetle karşı karşıya kaldığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Bu ülkede AK Parti, kimsenin söylemediği sözleri söyledi, kimsenin yapmadıklarını yaptı. Böyle bir ihanetle mi karşılaşmalıydı? Meşru siyasetin ortasına çekmeye çalıştığı BDP ve HDP'den böyle bir ihanetle mi karşılaşmalıydı? Eş başkanları çıkacak, sokağa çıkış çağrısı yapacak. İnsanları sokağa dökecek. Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışacak. Hani demokrasi, hani siyaset, hani özgürlükler, hani insan haysiyeti, hani onur? Böyle bir şeyi kim kabul edebilir? Hangi siyasi parti tarafından, hangi siyasi anlayış tarafından kabul edilebilir? Bir terör örgütünün payandası olacaksın ve çözüm sürecini sabote etmek için elinden gelen her şeyi yapacaksın. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yöne yatarlarsa yatsınlar. Bizim muhatabımız, karşı karşıya kaldığımız, çözmek zorunda olduğumuz temel meselelerden hiçbir gün vazgeçmeyeceğiz. Şunun bilinmesini isterim. Ne pahasına olursa olsun biz çözüm sürecini tamamlayacağız. Çözüm sürecini gerçekleştireceğiz. 77 milyonla büyük Türkiye'ye, öncü Türkiye'ye 2023, 2053, 2071 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, SEN BİR GENEL BAŞKAN OL DA"

Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Acaba Davutoğlu Başbakan mı?' diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da cevap verdi. Soylu, "Kılıçdaroğlu, 'Acaba Davutoğlu Başbakan mı?' diye soruyor. Kılıçdaroğlu sen ilk önce bir genel başkan ol. Baskıyla imzalattırdığın adamlardan büyük kongrede oylarını bile alamadın. Her seçimde hezimete uğruyorsun. Ülkenin her zor noktasında, ülkenin her zor durumunda hiçbir şekilde kararsızlık değil, bu milletin verdiği emanete yönelik bir şekilde karar ortaya koymaya çalışan bu ülkenin Başbakanına, bu ülkenin Cumhurbaşkanına laf etmeye senin gücün yetmez. Ana muhalefet partisinin bir sözcüsü, İçişleri Bakanımız için 'bakan müsveddesi' demiş. Onun bakan olup olmadığına ve görevini yapıp yapmadığına bu millet karar verir. Ama her fırsatta sayın Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, parti yetkililerimize hakaret eden o sözcü bir insan müsveddesidir. İnsanlıktan nasibini almamıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından AK Parti Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya tablo hediye etti. Program, Soylu'nun seçim görevlilerini ziyaret etmesiyle son buldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Ak Parti Karatay Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title