Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"Erdoğan, cumhurbaşkanı olduğunda bu milletin mazlumları cumhurbaşkanı olacaktır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Erdoğan, cumhurbaşkanı olduğunda bu milletin mazlumları cumhurbaşkanı olacaktır. Menderes, Özal, Erbakan, bu ülkede hakkı yenen herkes ama herkes cumhurbaşkanı olacaktır. Bu büyük millet cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Soylu, burada yaptığı konuşmada bu ülkede yaşayan 77 milyon kişi içinde bir tek kişi cumhurbaşkanlığını hak ediyorsa onun da Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, "300 yılık hayallerimize gidiyoruz. 300 yıl bize çelme taktılar. Bu zaman içinde 'bunlar yapamaz, bunlar beceremez' diye sanki aciz bir toplummuş gibi bizi kötürüm bir toplummuş gibi bir noktaya taşımak istediler. Her seferinde direndik" şeklinde konuştu.

Her demokratik seçimde bu milletin doğru yaptığını anlatan Soylu, "Gün geldi darbe getirdiler, korkmadı rahmetli Turgut Özal'ı seçti. Tek partili diktatörlüğü getirdiler, korkmadı Adnan Menderes'i seçti. 28 Şubat'la baskı ortaya koymaya çalıştılar korkmadı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. 27 Nisan'da baskı kurmaya çalıştılar, bize meydan okudular. Bu millet terörle meydan okumadı, kendine ait en meşru aracıyla sandıkta oyuyla kendisine vesayet kurmaya çalışanlara ders verdi" ifadesini kullandı.

Soylu, dün "el açan" bir Türkiye'nin şimdi sadece mazlumlara, mağdurlara 3.5 milyar dolar yardım yapar hale geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizi Mısır gibi yapmaya çalıştılar. Boşuna değildi 17 ve 25 Aralık. Boşuna değildi Gezi olayları. Bizi şu anda Irak, Suriye gibi yapmaya çalıştılar, bizi Filistin ve İsrail arasındaki mesele gibi yapmaya çalıştılar. Bizi mağdur bir toplum haline getirip Ukrayna gibi yapmak istediler. İstikrarımızı, huzurumuzu alt üst etmek istediler. Etrafımıza bir bakın. Avrupa'da ekonomik kriz var. Ortadoğu ülkelerine, Karadeniz kıyısındaki ülkelere bir bakım bakalım. Balkanlara bakın, bölgede en istikrarlı, en huzurlu ülke Türkiye."

"10 Ağustos yeni bir milat"

Yepyeni bir başlangıç tarihinin 10 Ağustos olduğunu belirten Soylu, bu tarihin 77 milyonun her ferdi için bir başlangıç olduğunu söyledi.

Soylu, 10 Ağustos'un yeni bir milat olduğunu dile getirerek, "Bu, bir tarihin başlangıcıdır, milletin devletiyle yeniden buluşmasına atılan o büyük imzanın adıdır, yeni bir mukaveledir. Halkın kendi devlet adamını, cumhurbaşkanını seçeceği günün adıdır" dedi.

Son 12 yıldır alt yapısı yapılan, bütün dünyayı kendisine hayran bırakan, attığı adımlar ve kucakladığı milletiyle beraber hiç kimseyi ayırmayan, kutuplaştırmayan bir Türkiye'nin oluşturulduğunu anlatan Soylu, "Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmesi halinde sadece o cumhurbaşkanı olmayacak. Erdoğan cumhurbaşkanı olduğunda bu milletin mazlumları cumhurbaşkanı olacaktır. Menderes, Özal, Erbakan, bu ülkede hakkı yenen herkes ama herkes cumhurbaşkanı olacaktır. Bu büyük millet cumhurbaşkanı olacaktır" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Soylu, güçlü olmaları gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2 trilyon dolar gayri safi hasılaya hemen ulaşırsak Gazze'de bugün büyük bir vahşi saldırıyla karşı karşıya kalan o masum insanlar, güçlü Türkiye olduğu zaman o saldırıya karşı karşıya kalmazlar. Bu, çok net ve çok açıktır. Dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun 21 yüzyılda böyle bir alçaklığı kabul edemeyiz. Bir insanın orada katledilmesini bugün bütün dünya seyrediyor olabilir onların kendi uluslararası dengeleri, ekonomik çıkarları, menfaatleri olabilir. Buradan sesleniyoruz bütün dünyaya, batsın sizin ekonomik çıkarlarınız, batsın dengeleriniz, paralarınız, batsın sizin orada ki davranışlarınız."

Soylu, 21 yüzyılda, iletişimin en çok yükseldiği zamanda dünyanın bir belgesel seyreder gibi çocuk ve kadın kıyımını seyrettiğini ifade ederek, "Güçlü olmalıyız, kudretli olmalıyız. Türkiye, uluslararası camiayı harekete geçirmek için tüm gayretini ortaya koymaya çalışmaktadır. Samimidir. Dünyadaki bütün ülkelerin en samimisi bu konuda Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından partililerle bir süre görüştükten sonra pazar esnafını ziyaret eden Soylu'ya, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan eşlik etti. - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title