Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Başarısız, beceriksiz, adaletsiz, dürüst olmayan yöneticilerle bu ülkenin yarınlara taşınamayacağını biliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Başarısız, beceriksiz, adaletsiz, dürüst olmayan yöneticilerle bu ülkenin yarınlara taşınamayacağını biliyorum. Onun için diyorum ki, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bir kere, on kere, yüz kere, bin kere, milyon kere, milyar kere, söylüyorum ve trilyon kere de haykırmak istiyorum ki, bu ülkede bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa o Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır" dedi.

Menteşe ilçesine bağlı Saburhane Mahallesine gelen Soylu, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın tercihini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullanmasını istedi.

Mahalledeki 300 yıllık çınar ağacının altında vatandaşlara seslenen Soylu, ülkeye hizmet etmenin nasip işi olduğunu, 12 yıldır ülkenin başbakanının çeşitli badirelerle, sıkıntılarla karşılaştığını belirterek, "17 Aralık ve 25 Aralık'ta darbe girişimleriyle karşılaştı. Oradan önce birçok darbe girişimleriyle karşılaştı. Her gün ayrı bir sınavdan geçti. Bir gün ekonomik sınavdan, bir gün dış politikalar sınavından, bir gün uluslararası ilişkiler sınavından geçti ama 12 yıldan beri geçtiği bu sınavlarda hep millete, hep halka, hep hakkaniyete göre hareket etti. Eğilmedi, bükülmedi, kırılmadı, geri adım atmadı" diye konuştu.

Türkiye'de eksik ve aksaklar bulunabileceğini vurgulayan Soylu, "Bunlar olmasaydı 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz olmazdı. 'Kişi başına milli gelir seviyemiz 25 bin dolar olacak' demezdik. 'Hayallerimize kavuşmak için 150 milyar dolar tarım gelirimiz, 50 milyar dolar turizm gelirimiz olacak' demezdik. 'Eksiklerimiz ve aksaklıklarımızı tamamlamak için teknolojimizi yüksek bir noktaya getirmek için 60 milyar dolar araştırma geliştirme hedefimiz olacak' demezdik" ifadesini kullandı.

Türkiye'de kişi başına gelir seviyesinin 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktığına işaret eden Soylu, 36,5 milyar dolar olan ihracatın ise 156,5 milyar dolara çıktığını, yıl sonunda 166,5 milyar dolara ulaşacağını kaydetti.

-"Bu ülkede bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa o Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır"-

Soylu, 10 Ağustos'un millet ve devlet muhabbetinin başladığı, Türkiye'nin yeni hedeflere koştuğu, tam demokrasinin, refah toplumunun ve özgür Türkiye'nin en önemli adımlarının atıldığı tarih olduğunu söyledi.

Yeni devlet başkanının ilk kez halkın oyu ile seçileceğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Başarısız, beceriksiz, adaletsiz, dürüst olmayan yöneticilerle bu ülkenin yarınlara taşınamayacağını biliyorum. Onun için diyorum ki, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bir kere, on kere, yüz kere, bin kere, milyon kere, milyar kere, söylüyorum ve trilyon kere de haykırmak istiyorum ki, bu ülkede bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa o Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır. Bu topraklarda bize bırakılan medeniyetin yarına hasarsız bir şekilde taşınmasından hepimiz sorumluysak binlerce kilometre ötede Orhun Yazıtları'nı tamir ettirip oraya 48 kilometre yol yapan, onu kendine dert edinen bir adamı elbette bu büyük millet, bu asil millet gerekli noktalara taşıyacaktır. Bir taraftan Bosna'yı, bir taraftan Kosova'yı, bir taraftan Necef'teki türbeleri, bir taraftan Balkanlar'daki imaretleri, camileri, külliyeleri, ecdadımızın bıraktığı tarihi eserleri yeniden dünyayla buluşturan bu anlayışı elbette yok görmemeliyiz."

Soylu, 10 Ağustos seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu, Selçuklu ve Osmanlı dahil olmak üzere bu topraklarda bizim yapabildiğimiz en önemli adımlardan bir tanesidir. Bu, Türkiye dünya ile bütünleştirecek. Dünyanın bütün mağdurlarına, mazlumlarına ulaştıracak ve kendi insanımızın hayat standardını en üst noktaya çıkartacak" diye konuştu.

Konuşmasında CHP'li ve MHP'li vatandaşlara seslenen Soylu, şunları söyledi:

"CHP ve MHP'li kardeşlerimize de söylüyorum. Ben onların da adaylarından memnun olduğunu zannetmiyorum. Biz memnun değiliz. Şunun için memnun değiliz. Daha kuvvetli bir adayın olmasını isterdik. 5 yıllık ortaya koyacağınız taahhütlerin takip edilebileceği, 'bir var, bir yok, bir aday değil, bugün var, yarın yok, bir aday değil'... Projeleri takip edilebilecek bir adayın olmasını isterdik. Bizi zorlayacak, Türkiye'nin yarınlarına hafızamızı, zihnimizi zorlayacak, daha iyi projeler üretmemize vesile olacak bir rekabetin olmasını isterdik ama maalesef..."

Türkiye'nin en önemli seçimine gittiğini belirten Soylu, "12 yıldır Türkiye'de başbakanlık yapan, liderlik yapan bir kişinin aday olduğu bir seçime giderken bunu Kılıçdaroğlu'nun, 'aman dostlar alış erişte görsün' diye bir adamla geçiştirmeye çalışmasını ben Türkiye adına bir haksızlık olarak görüyorum. Çünkü yaklaşık bin yıldır bu coğrafyada Osmanlı ve Selçuklu dahil ilk kez bu ülkede insanlar kendi devlet reislerini, devlet başkanlarını, cumhurbaşkanlarını, toplumun tamamının katılmasıyla kendi seçecek. Bu bizim tarihimizin en önemli olaylarından bir tanesidir. İlk kez devletin başına bu kez millet geçecek" diye konuştu.

Süleyman Soylu, Türkiye'de her cumhurbaşkanlığı seçiminden önce kriz çıkarıldığını ifade ederek, 1980'de darbe olmadan önce cumhurbaşkanı seçimi için 114 kez tur yapıldığını, çocukların sağcı ve solcu diye birbirine girdiği günler yaşandığını hatırlattı.

-"Türkiye'yi Ortadoğu'ya çevirmek istediler"-

Paralelcilerin 17 ve 25 Aralık'ta yaptığı darbelerin boşuna olmadığına işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin istikrarının, huzurunun, sükunetinin bir şekilde ortadan kalkmasını istediler. 17 Aralık boşuna yapılmadı, gezi olayları boşuna yapılmadı, 25 Aralık boşuna yapılmadı. Ukrayna gibi Türkiye'nin karışmasını Kafkasya'daki ülkeler gibi Türkiye'nin karışmasını istediler. Dirayetli yönetimler, dirayetli anlayışlar, dirayetli başbakan buna müsaade etmedi. Bugün Avrupa'da ekonomik kriz varken, Amerika'da ekonomik kriz varken, Allah'a şükürler olsun ki Türkiye yoluna emin adımlarla, güvenli adımlarla gitmeye çalışıyor. Dünyanın en güvenilir bölgesi haline gelmeye çalışıyor."

Soylu, 1,5 yıldır bu topraklara terör sebebiyle şehit gelmediğini, vatandaşların evlatlarını askere gönderirken 'geri gelebilecek mi' endişesinin ortadan kalktığını vurguladı.

Dünyanın ekonomi ve siyasi olarak büyük ülkeleri Amerika, Almanya ve Rusya'nın insanların katledilmesine sessiz kaldığına değinen Soylu, şöyle konuştu:

"Maalesef dünyanın gelişmiş ülkeleri yine bu sınavdan çaktılar. Daha 1 yaşını doldurmamış çocuklar katlediliyor. Dini, kimliği, mezhebi ne olursa olsun, dünyanın hiçbir yerinde bu zulme seyirci kalınamaz. Böyle bir zulme ortak olunamaz. Bugün dünyadaki liderlerde, karar alamama, adalete göre hareket edememe ve maalesef dünyadaki meselelere adalet penceresinden, hakkaniyet penceresinden bakamama yeteneksizliği var. Amerika'da da, Avrupa'da da, Almanya'da da, Rusya'da da maalesef büyük siyasi yasaklar üzerinden bir gelecek oluşturma kaygısı var. Oysa dünyada bu konuda tek duruş gösteren, hem milli duruş gösteren hem tarihe, hem de geleceğe ait bir duruş gösteren sadece ve sadece insani bir duruş gösteren güçlü bir Türkiye'ye var.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title