Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Tekirdağ'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'de daha önce yapılmayan düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, "Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık diye kadınların hukukunu daha fazla gözeten, buna daha fazla ehemmiyet veren düzenlemeler yaptık" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'de daha önce yapılmayan düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, "Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık diye kadınların hukukunu daha fazla gözeten, buna daha fazla ehemmiyet veren düzenlemeler yaptık" dedi.

Şentop, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları tarafından Anneler Günü dolayısıyla Tuğlalı Park'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti'nin oylarını tahlil ettiklerinde, partilerinin oyların yüzde 55 civarını kadınlardan aldığını ifade etti.

Kadınların oy verirken daha çok AK Parti'yi tercih ettiklerini anlatan Şentop, "Kadınların, annelik duygularından olsa gerek, siyasete daha uzun vadeli bakarak, tercihlerini buna göre yaptıklarını görüyoruz. İşte bu bakımdan Türkiye'de kadınlarımız, annelerimiz AK Parti'yi tercih ediyorlar. Haksız da değiller. Türkiye'de daha önce hiçbir şekilde yapılmayanı yaptık. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık diye kadınların hukukunu daha fazla gözeten, buna daha fazla ehemmiyet veren düzenlemeler yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

"Kadınları engellemeye çalışıyorlar"

HDP'nin doğu illerinde kadınların sandığa gitmemesi için baskı yaptığını, sandığa giden kadınların ise AK Parti'ye oy vermelerini engellemeye çalıştığını söyleyen Şentop, "O bölgede yaşayan kadınlar ve anneler, AK Parti'nin bu ülkenin geleceği için neler yaptıklarını görmüşler. O nedenle sandığa giden kadınların AK Parti'ye oy vereceğini bildikleri için kadınları engellemeye çalışıyorlar" dedi.

Kadınların, Türkiye'nin mevcut durumunu ve geleceğini iyi analiz ettikleri için AK Parti'ye destek verdiğini aktaran Şentop, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın açıkladığı bazı paketlerde kadınlarımızın hem çocuk yetiştirme hem iş hayatından, kariyerinden kopmamasını sağlayacak bir takım formüller geliştirildi. Bunun dışında ayrıca bütün aileler için ve özellikle kız çocuklarının eğitimi için AK Parti'nin vermiş olduğu destekler çok önemli. Bu destekler sayesinde bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kız çocukları okula gidebilme imkanına sahip oldu. Türkiye'de birkaç yıldır okullaşma oranı çok yükseldi."

Etkinliğin ardından, Şentop, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve partililerle Hükümet Caddesi üzerinde kadınlara karanfil dağıttı.

Altınova Mahallesi'ndeki bir şehit ailesini ziyaret eden Şentop, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından "yılın annesi" ilan edilen 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yatağa bağlı kalan eşi ve bitkisel hayata giren oğluna bakan Fatma Aksoy'u evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şentop, ziyaretlerin ardından Çerkezköy'e gitti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Şentop Ak Parti Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

title