Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Konya'da Açıklaması

"Türkiye'de millet iradesini gerçekten hakim kılmak istiyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, " Türkiye'de millet iradesini gerçekten hakim kılmak istiyoruz. Bu ülkeyi milletin seçtikleri yönetecek. ve bu ülkede siyasi iktidar yetkisi kullanan kim varsa hepsi mutlaka doğrudan veya dolaylı olarak millet iradesine dayanacak" dedi.

Şentop, Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Seçim İşleri Başkanlığı Konya-Karaman Bölge Toplantısı'nda, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin çok önemli bir noktaya taşındığını söyledi.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaların, Türkiye'de demokrasiyi rayına oturtmak için yapıldığını belirten Şentop, aynı zamanda hukuk devleti ile demokrasiyi sahici hale getirmek ve "eski Türkiye" anlayışını tasfiye etmek olduğunu ifade etti.

Artık "Yeni büyük Türkiye"nin kurulma dönemine gelindiğini aktaran Şentop, şunları kaydetti:

"Sadece biz değil AK Parti muhalefetleri de bunun farkında. Bu sebeple 30 Mart seçimleri öncesi yaşadığımız hadiseler, o eski Türkiye'nin tasfiyesinde, birlikte hareket ettiğimiz bazı arkadaşlar, bize destek veren cemaatlerin ve camiaların bile kalkıp yönünü şaşırdığı, iş birliği içerisine girdiği dönem; işte yeni Türkiye'nin kim tarafından kurulacağının kararlaştırılacağı bir dönemdi. Bu bakımdan 30 Mart ile başlayan seçimler silsilesinin sonuncusu ve bence en önemlisi genel seçimdi. Esas hamlelerin hem gezi hem de gezi sonrasında yaşadıklarımızın, 17 ve 25 Aralık olaylarının birinci hedefi cumhurbaşkanı seçimleriydi. Fakat cumhurbaşkanı seçilse bile eğer genel seçimde AK Parti zayıflarsa cumhurbaşkanının AK Parti'nin belirlediği bir isim olmasının çok fazla önemi olmayabilirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok önemli ama genel seçimler çok daha önemlidir. Bu bakımdan bütün seçimleri etkileyecek olan bu eylemlerin nihai hedefi genel seçimleri etkilemek ve AK Parti'den siyasi iktidarı almaktı."

"Millet iradesini gerçekten hakim kılmak istiyoruz"

Şentop, seçim döneminde karşılarına hiç akla gelmeyecek ittifaklar çıktığını vurguladı.

Gezi ile başlayan bu ittifak sürecinin, 17 ve 25 Aralık ile devam ettiğini dile getiren Şentop, şöyle devam etti:

"Tam da Türkiye'de değiştirmek istediğimiz şey, bu sefer zaman zaman bizimle hareket ettiğini düşündüğümüz, kardeşlerimiz dediğimiz kişilerin görüntüsüyle karşımıza çıktı. Türkiye'de millet idaresini gerçekten hakim kılmak istiyoruz. Bu ülkeyi milletin seçtikleri yönetecek. ve bu ülkede siyasi iktidar yetkisi kullanan kim varsa hepsi mutlaka doğrudan veya dolaylı olarak millet iradesine dayanacak. Bizim sağlamak istediğimiz şey bu. Fakat Türkiye'de millet iradesine dayanmayan siyasi iktidar odağı vardı. Asker, sivil bürokrasi, yargı bürokrasisinden oluşan bir yapı vardı. Bunların seçime ihtiyacı yok. Anayasa Mahkemesi üyeleri karar veriyorlardı. Millet seçmiyordu. Tabii 2010'dan öncesini kastediyorum. Türkiye'nin temel meselesi millete dayanmayan, milletten güç almayan, milletten temsil kabiliyeti almamış olanların ülkeyi yönetmesiydi. Eski Türkiye'nin meselesi buydu. Biz bunu tasfiye etmek için hukuki düzenlemelerle birçok mesafe aldık, yol katettik." - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop Ak Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title