Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Yürüyebiliyorsak beraber yürümeyi deneriz ama olmadığı takdirde dünyanın sonu değil. Anayasa gereği zaten 45 gün içerisinde hükümet kurulamadığı takdirde seçime gideceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Yürüyebiliyorsak beraber yürümeyi deneriz ama olmadığı takdirde dünyanın sonu değil. Anayasa gereği zaten 45 gün içerisinde hükümet kurulamadığı takdirde seçime gideceğiz" dedi.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığında partililerle bayramlaşan Şentop, 7 Haziran seçimine ilişkin Türkiye'de bir muhasebe yapıldığını, seçim sonrasında ortaya çıkan tablonun hem AK Parti'nin hem genel olarak Türkiye'nin, vatandaşların muhasebe yaptıkları bir dönem olduğunu anlattı.

2002'den bu yana Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla çok önemli bir noktaya geldiğini, başlangıçla bugün karşılaştırıldığında gelinen noktada Türkiye'nin ölçeğinin büyüdüğünü aktaran Şentop, "Bugün elbette vatandaşlarımızın talepleri var, eleştirileri var ama bunlar 2002, 2003, 2004'teki gibi talepler, eleştiriler değil. AK Parti döneminde Türkiye çağ atladı, ölçek büyüttü" dedi.

Seçim sonucunun hem kendilerine hem de Türkiye'ye milletin bir ikazı olduğunu ifade eden Şentop, şunları kaydetti:

"Türkiye önemli bir noktaya geldi ama hepimizin, millet olarak, AK Parti camiası olarak yeniden bir durup düşünme, bir teneffüs yapma imkanı elde etmemiz gerekiyordu. Niye? Yolumuz daha çok uzun sürer, Türkiye'nin bu şekilde büyük projelerle, büyük hedeflerle yönetilmesi, idare edilmesi gerekiyor. Onu yapabilmek için bir muhasebe yapmamız gerekiyordu. Bu muhasebeyi yapmadan devam edersek bu sefer belki 2019'da daha bir kötü şekilde takılacaktık hep beraber, hem parti olarak hem Türkiye olarak. Dolayısıyla kısa bir tökezleme, bir teneffüs bize muhasebe imkanı verdi."

Seçim sonrası büyük bir titizlikle hareket ettiklerini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm partileri bayramdan önce ziyaret ettiğini anımsatan Şentop, "Tüm partileri ziyaret edebilecek bir rahatlık içerisindeyiz. Diğerleri birbirleriyle bu kadar kolay görüşemez. Bize de söyledikleri çok şey var. Hiçbirisiyle ilgili 7 Haziran'dan itibaren incitecek, hakaret ifade edecek bir şey söylemedik. Niye? 7 Haziran sonrası tablo zaten Türkiye'de partilerin birlikte hareket etmesini gerektiren bir tablo, böyle bir durumda millet böyle bir tablo çıkartmış, bu tablonun gereğini biz de yapmak mecburiyetindeyiz, buna uymak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Yunanistan'daki ekonomik krize de değinen Şentop, Avrupa Birliğinin Yunanistan'daki sorunu kendi içerisinde çözebileceğini fakat Avrupa'da Yunanistan'a benzeyen bir çok ülke olduğunu belirterek, "Yunanistan'da sorun çözülmezse başka Avrupa ülkelerini etkileyecek bir domino etkisiyle beraber Avrupa ekonomilerini etkileyebilecek bir tablo karşımıza çıkabilir. Bunun Türkiye'ye de bir etkisi olabilir bugünlerde, önümüzdeki günlerde" dedi.

Türkiye'nin, ekonomide, uluslararası ilişkilerde ve siyasette çok önemli meselelerin olduğu bir dönemde, bunları hem idrak edip anlayacak hem de yönetecek bir hükümete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mustafa Şentop, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Partilerle görüştük ama tabloyu gördünüz. MHP 'siz önden buyrun' diyor CHP'ye, HDP ile zaten bizim niyetimiz yoktu, ortada bir istekli gözüken CHP var gibi şu anda. Değerlendireceğiz. 12,5 yıl Türkiye'yi yönetmenin ve bu süre içerisinde belirli bir politika dahilinde elde etmiş olduğumuz kazanımları korumanın, hatta onları geliştirmenin arzusu içerisindeyiz. Bunları yapma imkanımız varsa, hani kırmızı çizgi falan diyorlar ya biz o şekilde basitleştirmiyoruz meseleyi. Bir ufuk çiziyoruz. Bir tablo, hedefler, Türkiye'nin kazanımları var. Bu çerçeve içerisinde yürüyebiliyorsak beraber yürümeyi deneriz ama olmadığı takdirde dünyanın sonu değil. Anayasa gereği zaten 45 gün içerisinde hükümet kurulamadığı takdirde seçime gideceğiz. Siyaseti de muhafaza etmek lazım. Partilerin de programlarını, hedeflerini titizlikle korumaları lazım. Bu çerçeve içerisinde olursa olur olmazsa olmaz. O yüzden tekrar seçime gideceğiz. Biz muhasebemizi yaptık, milletimize de söylüyor, ilan ediyoruz. Herkes muhasebesini yapsın, bu seçimi yenilemek suretiyle yeniden milletimizin karşısına çıkabiliriz."

Bayramlaşmaya AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Şentop Bahçelievler Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title