Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

"Türkiye, içinde Avrupa Birliği üyeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de bulunduğu 150'den fazla ülkeye ürettiği ilaçları ihraç ediyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de içinde bulunduğu 150'den fazla ülkeye ürettiği ilaçları ihraç ettiğini söyledi.

Şentop, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren ilaç fabrikasının ek tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her sektörde ve alanda olduğu gibi, 2002'den bu yana ilaç sektöründe de çok önemli altyapı yatırımları yaptığını belirterek, hükümetin organizasyonla ilgili olmak üzere, birçok alanda altyapıyı daha sağlam ve güvenilir hale getirdiğini anlattı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun, ilaç sektörünün gelişmesine katkıda bulunan ve denetimle ilgili birçok yetkiyi bünyesinde barından müstakil kurum haline geldiğini belirten Şentop, "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, mart 2010'dan itibaren, Türkiye'de ilaç üretimi yapan firmaların üretimlerini yerinde inceleyen ve belli detayları denetleyen bir kurum değil, Türkiye'nin ithal ettiği ilaçları da o ilaçların üretildiği fabrikalarda belli kriterlere göre, yerinde denetleyen ve ona göre ithalatına onay veren kurumdur" diye konuştu.

Türkiye'nin, dünyanın önemli ilaç üreticilerinden olduğunu anlatan Şentop, "Türkiye'de, 84 ilaç üretim tesisi, 13 ham madde üretim yeri mevcut ve 300 firma bu alanda çalışıyor. 30 bin insanımızın faaliyet gösterdiği bu sektörde, 6 binden fazla da ilaç üretiliyor" şeklinde konuştu.

Şentop, 2013 verilerine göre, Türkiye'de pazar değeri açısından ilaç sektörünün Avrupa'da 6., dünyada ise 15. sırada yer aldığını vurguladı.

Geçen yıl 1 milyar dolar ihracat, 4,5 milyar dolar ithalat yapıldığını anımsatan Şentop, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de ilaçların kutu bazında yüzde 74'ü yerli üretim. Parasal değer açısından baktığınızda bu oran yüzde 48'e düşüyor. Türkiye, içinde Avrupa Birliği üyeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de bulunduğu 150'den fazla ülkeye ürettiği ilaçları ihraç ediyor. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bu hedefler çerçevesinde, 15,4 milyar dolar olan bu sektörün piyasa değerini, 23 milyar doların üzerine çıkartmayı düşünüyoruz. Bu arada, Ar-Ge de önemli. Ar-Ge'ye ayrılan pay olarak da bu sektörde 1,7 milyar dolara ulaşacağını düşünüyoruz."

Konuşmaların ardından, tesisin açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve misafirler katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Şentop Avrupa Birliği Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title