Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

"Daha önceden Türkiye'de siyaset, yalan ve talan üzerine kurulmuş idi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Daha önceden Türkiye'de siyaset, yalan ve talan üzerine kurulmuş idi. Biz 2002 yılından itibaren bu siyaset anlayışını değiştirdik" dedi.

Şentop, Kırklareli'nin Üsküp beldesinde partisince bir kahvehanede düzenlenen programda, muhalefet partilerinin projelerinin olmadığını, AK Parti dışındaki partilerin hedefinin yarışı kazanmak olmadığını savundu.

Diğer partilerin AK Parti'yi yavaşlatmak ve hızı kesmek için çalıştıklarını anlatan Şentop, şunları belirtti:

"Böyle bir seçim atmosferi Türkiye'de şimdiye kadar görülmedi. Yerelle alakalı projeleri yok. CHP'li örnek bir belediye var mı? Yok. MHP de aynı. Biz İstanbul'u örnek gösterebiliriz. 1994 yılından sonra İstanbul'un havası da suyu da çevresi de temizlendi. Belediyecilik bir gönül işi. Milletin derdini dert edinme işi. Sadece siyasi bir makam kazanmak için yapılan bir iş değil. CHP'li belediyeleri görüyoruz. Ergene kirli diyorlar. Ergene neden kirli hiçbirinin evsel atık su arıtma tesisi yok, yapılmamış. Katı atık bertaraf tesisleri yapılmamış. Bunları kanunen belediyelerin yapması gerekiyor. Biz en sonunda dayanamadık bu işe de el attık."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Şentop, Kılıçdaroğlu'nun aklına gelen her şeyi söylediğini ve konuşmalarının ölçüsüz ve tutarsız olduğunu ileri sürerek şunları kaydetti:

"Daha önceden Türkiye'de siyaset, yalan ve talan üzerine kurulmuş idi. Biz 2002 yılından itibaren bu siyaset anlayışını değiştirdik. Şimdi herkes Recep Tayyip Erdoğan söz verirse yapar diyor. Palavra siyasetinin en önemli temsilcisi de Kılıçdaroğlu. Konuşmasının yarım saatlik bölümünü baştan sona dinleyemiyorsun. Tahammül edemiyorsun. Çünkü bir söylediğiyle diğer söylediği arasında tutarsızlıklar var. Geçenlerde de 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm' demiş üniversitelerde. Sanki Türkiye'yi 25 yıldır o yönetiyor. Atıyor."

Şentop, CHP'nin sağdan soldan topladığı adaylarla seçimler gittiğini ifade ederek CHP İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün daha önce partisinden ihraç edildiğine dikkati çekti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop Kırklareli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title