Haberler

Mehmet Ali Şahin Karabük'te

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Şimdi cumhurbaşkanı adaylarına oy isteyen o siyasi partilere halkımız sorsun. 'Şimdi ne düşünüyorsunuz?' diye. Ben yakinen biliyorum, hala halkın cumhurbaşkanı seçmesini doğru bulmuyorlar. Yeniden Meclis seçsin istiyorlar" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği kentte partililer tarafından karşılanan Şahin, kendisi için hazırlanan otobüsten halkı selamladı.

Konvoy eşliğinde kent merkezine gelen ve esnaf ziyaretinde bulunan Şahin, partisinin il başkanlığından halka hitaben yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini, bunun farklı anlamları olduğunu söyledi.

- "Muhalefet partileri karşı çıktı"

Yarın sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceklerini, Türkiye için dönüm noktası olacağını belirten Şahin, "Türkiye'de demokrasi yarından daha güçlü olacak. Milletin egemenlik hakkı yarın daha da büyüyor. Cumhurbaşkanlığı sandığını milletin önüne getirmek kolay olmadı. Büyük mücadele verdik. Muhalefet partileri karşı çıktı. 'Yine cumhurbaşkanını Meclis seçsin' dediler. Halkın cumhurbaşkanı seçebilecek durumda olmadığı yönünde açıklamalar yaptılar. Her alanda halkımızın egemen olmasını, iradesini ortaya koymasını isteyen siyasi partiyiz" diye konuştu.

- "Halka güvenmiyorlar, itimat etmiyorlar"

Şahin, halkın cumhurbaşkanını seçmesini istemeyenlerin, referandumda bile halka "hayır oyu verin" diyenlerin şimdi kendi adaylarına oy istediklerini söyledi.

Şahin, şöyle devam etti:

"Şimdi cumhurbaşkanı adaylarına oy isteyen o siyasi partilere halkımız sorsun. 'Şimdi ne düşünüyorsunuz?' diye. Yakinen biliyorum, hala halkın cumhurbaşkanı seçmesini doğru bulmuyorlar. Yeniden Meclis seçsin istiyorlar. 'Bunu nereden biliyorsun?' diyorsanız, 2 yıl süreyle parlamentoda kurulmuş Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsil eden 3 kişiden birisiydim. CHP ve MHP, komisyona önerilerini getirdi. Bu önerilerden birisinde yine cumhurbaşkanını TBMM'nin seçmesini istiyorlardı çünkü halka güvenmiyorlar, itimat etmiyorlar."

Cumhurbaşkanı seçiminde 3 aday olduğunu hatırlatan Şahin, en büyük desteğin adayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çıkacağına inandıklarını çünkü adaylar arasında bu ülke için kimin ne yaptığının herkes tarafından bilindiğinin altını çizdi.

Şahin, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde daha üst görevde ülkeye hizmete devam edeceğini, bu nedenle destek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title