Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Almanya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Somali'de Eş-Şebab neyse Türkiye'de paralel yapı odur.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Somali'de Eş-Şebab neyse Türkiye'de paralel yapı odur. İkisi de bazı yabancı istihbarat örgütlerinin taşeronluğunu yapıyor" dedi.

Gelsenkirchen'deki bir düğün salonunda yapılan Karabüklüler Gecesi'ne katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Almanya'da çok başarılı iş adamları olduğunu ve Alman ekonomisine, gelişmesine çok büyük katkı yaptıklarını belirtti.

Yapılan yabancı düşmanlığının hiç bir zaman kabul edilemeyeceğini belirten Şahin, Almanya'da yaşayan Türklerin de bu muameleyi hak etmediğini kaydetti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakerelerini anlatan Şahin, geçmişte askeri darbeler nedeniyle ileri ülkelerle yeteri kadar yarışamayan Türkiye'nin bugün demokratik bir ülke olduğunu, başta baş örtüsü, eğitim sistemi gibi konularda yapılan bir çok çalışmayla çok yol aldıklarını kaydetti.

"Hırvatistan'dan daha iyi durumdayız"

Türkiye'nin ekonomik alanda da büyük gelişme gösterdiğini, bir çok alanda Avrupa'dan daha iyi durumda olduğunu gösteren örneklerin bulunduğunu ifade eden Şahin, "Bizi AB'ye neden almıyorlar? Hırvatistan ile aynı tarihte AB'ye katılmak için müzakerelere başladık. Hırvatistan şimdi AB'ye üye oldu. İddia ediyorum, herkesle de tartışırım; insan hakları, demokrasi, ekonomik olarak Hırvatistan'dan daha iyi durumdayız. Neden almadınız?" diye konuştu.

"Lütfen dürüst olun"

AB'deki bir çok ülkenin, Almanya'daki "Avrupa'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) gibi düşündüğünü ifade eden Şahin, "Bir tek Müslüman'ın varlığından rahatsız olan bu örgüt gibi düşünüyor bazı ülkeler. Türkiye'ye böyle bakıyorlar. Hani siz 'demokrasi, insan hakları, çok kültürlü AB' diyordunuz. AB'nin kimi ülkelerine, AB'nin en büyük nüfusunun olduğu Almanya'dan sesleniyorum; lütfen ilkeli olun, tutarlı olun. Bize söylediklerini yaptık, yapıyoruz. Her gün yeni engeller çıkartıyorsunuz. 35 başlıktan oluşan o fasılların önemli bir bölümünü açıp kapatacak kadar hazırlıklıyız. Ama hiç bir bakımdan yardımcı olmuyorsunuz. Bu sizin kusurunuz, bizim değil. Lütfen dürüst olun" görüşlerini aktardı.

Almanya'da Türkler'le Almanlar arasında ayrım yapıldığını, ancak Türkiye'de yaşayan Almanları kendilerinden ayırmadıklarını vurgulayan Şahin, Almanya'da bu ayrımın takipçisi olacaklarını ifade etti.

"Somali'de Eş-Şebab neyse Türkiye'de paralel yapı odur"

Başka ülkelere yardım bakımından Türkiye'nin dünyada ilk sırada yer aldığından bahseden Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretine değinerek Eş-Şebab örgütü tarafından Türk heyetinin kalacağı otelin yakınında bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı hatırlattı.

Eş-Şebab örgütünün Müslümanlık denince mangalda kül bırakmadığını ifade eden Şahin, Türkiye'nin Somali'ye yardımını istemeyen bu örgütün batılı ülkelerin ajanları, taşeronları olduğunun savunarak şöyle devam etti:

"Oraların doğal kaynaklarını yıllardır sömürenler, Türkiye'nin oradaki insanların kalbini kazanmasını istemiyor. Bu örgüt Recep Tayyip Erdoğan Somali'ye gelmesin diye eylem yapıyor. Bizde de var böyle bir taşeron örgüt. Eğer güçleri yetseydi AK Parti iktidarını al aşağı edecekti. Bu örgütün başı da Pensilvanya'da. O da aynı taşerondur. Somali'de Eş-Şebab neyse Türkiye'de paralel yapı odur. İkisi de bazı yabancı istihbarat örgütlerinin taşeronluğunu yapıyor. Millet bu işlerin farkında."

Şahin, bu tür örgütlerin Müslümanlığı temsil edemeyeceğini, yakarak bir insanı öldürenin Müslüman olamayacağını, bu örgütlerin Müslümanlığa zarar verdiğini dile getirdi.

"Siyasi kimliğimle değil hemşehriniz olarak bulunuyorum"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin geceye katılmamasından üzüntü duyduğunu aktaran Şahin, sevgililer günününe de değinerek kültürümüzde yerinin olmadığını, sevginin sadece iki insan arasındaki duygudan meydana gelmediğini belirtti ve konuya ilişkin bir şiir okudu.

23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal ve Cumhur Ünal, Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliğini (UETD) Başkanı Süleyman Çelik, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, eski Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yerel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Almanya Karabüklüler Platformu Başkanı Dursun Döngel ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Şahin ve katılımcılara çeşitli hediyelerle plaket takdim edildi.

Halk oyunları ve yerel sanatçıların verdiği konserleri izleyen Şahin, daha sonra kaldığı otele geçti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Almanya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title