Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Yeni Anayasa'yı yapacak şu anda sayısal gücümüz yok. Çünkü 330'un üzerinde milletvekilimiz olsaydı bu konuda başarılı olabilirdik.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Yeni Anayasa'yı yapacak şu anda sayısal gücümüz yok. Çünkü 330'un üzerinde milletvekilimiz olsaydı bu konuda başarılı olabilirdik. Ama diğer siyasi partilerin bu konuda yapacağı işbirliğine ihtiyacımız var" dedi.

Şahin, AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Yenicelilerin, Karabüklülerin ve Türkiye'deki tüm seçmenlerin 1 Kasım'da sadece AK Parti'yi tek başına iktidara getirmediğini, Türkiye'nin önünü açtığını, Türkiye'nin 7 Haziran seçiminden sonra içine girmiş olduğu türbülansın, siyasi belirsizliğin ortadan kaldırılması için çok güçlü bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye'nin rahatladığı, önüne baktığını ve 2023 hedeflerine doğru hızla koşan bir Türkiye olduğunu belirten Şahin, "Bunu sizlere borçluyuz. Halkımızın demokratik şuur ve bilinci karşısında gerçekten saygıyla eğiliyorum. Geçtiğimiz yıl iki seçim yaşadık, bu sene de iki seçim yaşadık. Ama hiçbiri 'yeter bu kadar seçim sandığa artık gitmeyeceğim' demedi. Bir hafta önce daha güçlü oranla sandığa gitmek suretiyle demokrasisine sahip çıktı, bu ülkenin geleceğine sahip çıktı. O nedenle sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 1 Kasım'da milletimizin ortak aklı ve feraseti bir kez daha ortaya çıkmış, ortaya çıkan 7 Haziran sonraki siyasi belirsizliği bu olgun ferasetiyle ortadan kaldırmıştır" diye konuştu.

"Mısır'daki sağır sultan bile duydu"

Vatandaşların 7 Haziran'da bir mesaj verdiğini, kendilerinin bu mesajı aldığını ve bunun gereğinin yapılacağını aktardıklarını, bunun karşısında halkın da 1 Kasım'da kendilerine güvendiğini yüzde 50'ye yakın oy vererek  gösterdiğini kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece tek başına iktidarı yani AK Parti'yi 4. kez iktidara getirmekle kalmadınız. 1 Kasım seçimlerinden sonra da 7 Haziran sonuçlarında olduğu gibi 'Türkiye'de bir siyasi belirsizlik meydana gelse, Türkiye her alanda başta ekonomi olmak üzere, kayıplara uğrasa, terörle mücadelede başarısız olsa, Orta Doğu zaten kaynıyor, Türkiye Suriye'ye benzese Irak'a benzese' diye bekleyenler, temenni edenler vardı. Siz onlara öyle bir cevap verdiniz ki öyle bir şamar attınız ki dünyanın her tarafından duyuldu, hatta Mısır'daki sağır sultan bile duydu."

Seçimlerden önce kendilerinden bahsederken "AKP" yazan bir takım medya kuruluşlarının pazartesinden itibaren "AK Parti" diye yazmaya başladıklarından bahseden Şahin, "Bu sizin iradenizin sonucudur, siz herkesi hizaya getiriyorsunuz oylarınızla, desteklerinizle, ferasetinizle. O nedenle gerçekten sizin bu samimiyetiniz karşısında saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

"Anayasa'yı yapacak şu anda sayısal gücümüz yok"

Yeni bir hükümetin kurulacağını, söyledikleri vaatleri yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacaklarını, bunlardan birisinin yeni bir Anayasa olduğunu vurgulayan Şahin, "Yeni Anayasa'yı yapacak şu anda sayısal gücümüz yok. Çünkü 330'un üzerinde milletvekilimiz olsaydı bu konuda başarılı olabilirdik. Ama diğer siyasi partilerin bu konuda yapacağı işbirliğine ihtiyacımız var. Bu konudaki çalışmalar yürüyecek" dedi.

Yeni Anayasa'ya ne kadar şiddetle ihtiyaçları olduğunu geçici hükümeti örnek göstererek aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Anayasa gereği Türkiye'de ilk kez kurulmuş bir geçici hükümet var. Çoğu bürokratlardan oluşan geçici hükümet. Anayasa diyor ki, 'Geçici hükümetin görev süresi Meclis'in ilk kez, (yani 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşan Meclis'in ilk toplantısının yapıldığı gün) sona erer' diyor. Yani bu geçici hükümetin ömrü 7 veya 18'inde Meclis toplandığı an sona erecektir. Peki 1 Kasım seçimlerinden sonra da tek parti iktidara gelmeseydi, yani siz AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara getirmeseydiniz. 7 Haziran seçimleri sonucu olduğu gibi bir koalisyon mecburiyeti çıkmış olsaydı, Türkiye hükümetsiz kalacaktı. Bu Anayasa'yı yapanlar bunu düşünmemişler."

"İlk yapacağımız işlerden biri yeni Anayasa'dır"

"Şimdi biri şöyle söyleyebilir, 'Cumhurbaşkanı, Sayın Ahmet Davutoğlu geçici hükümetin başbakanı istifasını sunduğunda yenisi kurulana kadar göreve devam ricasında bulunabilir.' Peki Cumhurbaşkanının bu konudaki iradesi mi önemli, Anayasa'nın hükmümü önemli?" diye soran Şahin, şunları dile getirdi:

"Anayasa diyor ki, 'sone erdi' ve dolayısıyla 7 Haziran tablosuna benzer bir sonuç ortaya çıksaydı şu an 17-18'inden sonra hükümetsizdi. Koalisyonun kısa sürede kurulması da mümkün değildi. Bakın bu bile yeni bir anayasanın bir an önce yapılmasını zorunlu kılıyor. Ama siz bütün bu oyunları da bozdunuz. Dediniz ki 'Biz koalisyon falan dinlemeyiz Türkiye'nin koalisyonlarla kaybedecek zamanı yoktur. Biz denedik hizmetlerini gördük AK Parti'yi yeniden yüzde 50'ye yakın oyla tek başına iktidara getiriyoruz' dediniz ve oyunu bozdunuz. O nedenle ilk yapacağımız işlerden biri yeni anayasadır. Bu konuda inanıyorum ki hemen parti gurubumuz yemin töreninden sonra yeni hükümet kurulduktan sonra harekete geçecektir."

"Terör örgütleriyle mücadelede inşallah sonuca ulaşacağız"

AK Parti'nin 100 gün içerisinde vermiş olduğu vaatleri yerine getireceğinin altını çizen Şahin, "Biz 'ne söylemişsek yapacağız' dedik. 100 günlük bir program hazırlıyoruz. 'Asgari ücret bin 300 liraya çıkacak' dedik ve inşallah 100 gün içerisinde bunu gerçekleştireceğiz. 'Emeklilerimize yılda bin 200 lira ilave zam yapacağız' dedik inşallah 100 gün içerisinde bunu da gerçekleştireceğiz. 'Vergi mükellefi olan emeklilerimizden kesilen sosyal güvenlik pirimini tamamen kaldıracağız' dedik, inşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Taşeron statüsünde çalışan önemli miktardaki vatandaşlarımızı çalışmalar devam ediyor, inşallah onları da kısa sürede kadroya alacağız" şeklinde konuştu.

Şahin, terörle mücadelenin bütün şiddetiyle devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı olarak özellikle başta PKK terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede inşallah sonuca ulaşacağız, terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke olmaktan bu ülkeyi, bu memleketi çıkaracağız. Bunun için güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize gerçekten şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitler veriyoruz ama o şehitlerimiz 'bu bayrak inmesin, bu vatan bölünmesin' diye şehit oluyorlar. Onların hakkını ödeyemeyiz. 100 gün içerisinde polis memurlarımızın ek gösterge rakamlarını yükselteceğiz ve emniyet hizmet tazminatını artıracağız. 580 liraya yakın maaşlarında artış yapacağız. Bu asla onların hakkını ödemek için yeterli değil. Ama bu iyileştirmeleri onlara yapmak zorundayız. Er ve erbaşlarla ilgili askeri öğrencilerimizle ilgili de bir takım iyileştirmeler yapmayı programımıza aldık."

Şahin, konuşmasında Yenice ilçesine yapılacak yatırımları da anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Türkiye Yenice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title